je moet goed kijken welk type het is als je toch perse een bastaard wil (want meer is het niet) F1 type VERHAARD!! net als de ruwharige variant die verharen ook als een gek. er zijn veel ruwharige honden die niet verharen(elke 3 a 4mnd laten trimmen) en idd de lagotto verhaard niet, de poedel niet, barbet, eigenlijk alle honden met het type haar wat net als de mens gewoon door groeid, geen dubbele vachten hebben etc
Labradoodle zal ik ook niet zo gauw voor kiezen, mede door alle vreemde regels binnen de 'rasvereniging'. Het is eigenlijk ook helemaal geen erkend ras. Je legt rond de 2500 euro neer voor een kruising met een contract erbij van heb ik jou daar. Voor de meer ervaren honden mensen die een niet /weinig verharende grote hond zoeken, de Laekense herder ( in love!! ). Of een Portugese waterhond, ook heel leuk als ze niet in Showcoupe getrimd zijn. En zand, modderpoten, natte vacht als het regent vind ik persoonlijk irritanter dan het haar dat onze border collie achterlaat... Maar TO, als jullie gewoon helemaal gevallen zijn voor de labradoodle, gewoon doen natuurlijk! Ik wens jullie dan alvast heel veel voorpret met het uitzoeken en het wachten op jullie puppenkind! Want het blijft superleuk natuurlijk, zo' n pupsel in huis.
Wij hebben sinds vorige week een Australian Labradoodle pup van nu 9 weekjes. Als je een labradoodle wil omdat je allergisch bent moet je juist voor een australian labradoodle gaan en niet een goldendoodle of een F1, F2 etc. Kijk anders eens op www.labradoodlepups.nl of op www.labradoodleforum.nl. Daar kan je een hoop info vinden over labradoodles. Het is best een ingewikkeld verhaal met dat fokken, dat kan ik zo niet uitleggen. Ik heb me er wel goed in verdiept en fokkers bezocht etc. Als je een goede fokker hebt, dan worden de pups niet meet gesteriliseerd. Wij hebben onze hond gekocht met een contract erbij, dat we hem binnen een jaar moeten laten helpen. Als je een teefje koopt dan 3 maanden na de eerste loopsheid. Dit juist om broodfok tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de australian ook daadwerkelijk een australian blijft. Ik ben dus ook flink allergisch en heb verschillende rassen geprobeerd, maar de australian labradoodle (binnenkort wordt het ws australian cobberdog) is de enige waar ik totaal niet allergisch op reageer. En het is echt een ontzettend fijn beestje. Leert supersnel, is heel zachtaardig maar buiten lekker speels en een relaxed hondje. Gaat mee naar van alles en nadat hij even gebibberd heeft gaat ie gewoon lekker liggen Het zijn gevoelige honden en niet geschikt voor een 'harde aanpak'. En ook heeeeel fijn: hij haart niet uit. Niks, noppes nada Dat kan je bij een 'gewone' labradoodle nog wel hebben. Tip: verdiep je in fokkers en koop geen labradoodle op marktplaats.
Maar het is toch te belachelijk voor woorden dat je een contract mee krijgt met je hond met allerlei eisen erin! Zou ik absoluut nooit mee akkoord gaan!
De eisen die erin staan zijn allemaal puur in het belang van de hond. Heb er zelf totaal geen probleem mee.
Wat is dab het belang bij het steriliseren voor een jaar?? Een hond is meestal pas rond het 2e jaar uitgeroeid in hun mentale gesteldheid..
Ik vind het dus ook niet kunnen. Een goede fokker moet moeite doen om een geschikte baas te vinden en daarna is het voor hen afgelopen en heeft de eigenaar de verantwoording. Dan hoort een of ander contact niet nodig te zijn!
Wij gaan onze pup vrijdag halen in engeland, deze mensen fokken al 60 jaar in de familie. We hebben alles nagetrokken op internet en er zijn alleen maar positieve reactie s. Heel veel gebeld met die man en heel veel filmpjes gezien. De hond is gesocialiseerd en ook vrijwel zindelijk. Is geen australian labradoodle, verhaart niet!!! Hypoallergeen is ie waarschijnlijk wel, als het niet zo is ook geen probleem want wij hebben daar geen last van. Wij krijgen geen contract mee en hoeven als we niet willen niet te castreren. Natuurlijk is het wel spannend om er voor naar Engeland te gaan, maar hebben we gelijk een leuk uitstapje in ons drukke leven
Dit is niet helemaal waar... dit was de eerste kruising. De echte labradoodles hebben nog maar vrij weinig labrador en hebben er nog wat andere rassen doorheen zitten. In Nederland zitten maar enkele echte labradoodle fokkers en deze honden komen uit het buitenland. Inderdaad, alle pups worden al vroeg castreerd wat gevolgen heeft voor de botgroei (je krijgt er heel hoge, smalle honden door). De doen het onder het mom van het ras zuiver houden, terwijl het geeneens een erkend ras is! Het is dus nog steeds een kruising in feite. Ik denk eerder dat ze het doen om mensen ervan te weerhouden flink met de honden te gaan fokken en er zo een hoop geld uit te slaan (voorkomen broodfok dus). Erg jammer dat dit nodig is! De labradoodles die je op b.v. marktplaats ziet zijn geen labradoodles, maar gewone kruisingen waar mensen belachelijk veel geld voor vragen. Ik ken iemand die voor een kruising labradoodle x poedel (moeder) met poedel (vader) gewoon 995 euro durft te vragen! Noemen het ook wel F1 of F1b labradoodles. Die zijn zeker niet vrij van haaruitval!
Het klinkt alsof je liever nog gisteren dan vandaag een pup zou hebben. Heb je al aan de portugese waterhond gedacht?
Mensen hier in de straat hebben zg. een labradoodle; prachtig beest, lijkt op een kruising bouvier/jachthond met een lange snuit en staat hoog op de poten, beetje slag in de vacht, geen krul. Maar da's echt geen echte labradoodle hoor! Zeg het ze maar niet, want ze hebben er -schrik niet-: 900 euro voor betaald! Maar hij is mooi en lief en daar gaat het om. Zulke honden heb ik ook, maar dat zijn vuilnisbakken!
Om dus de broodfok tegen te gaan en ik denk dat castreren voor een jaar beter te controleren is en toch het risico op 'per ongeluk' fokken ermee verkleind wordt. Daarbij, de meeste dierenartsen castreren vanaf 6 maanden. Wij wachten tot onze hond een maand of 11 is. Ook bij een ander ras hadden we een reu dan willen castreren, ook om de typische 'reu problemen' tegen te gaan. Heb er veel over gelezen, wat de voor- en nadelen zijn en veel mensen laten hun reu al op tijd castreren dus dit is niet iets typisch 'zielig' of 'slecht' voor de labradoodle.
De goede fokkers van echte australians werken met gedragstests. Aan de hand daarvan wordt een pup aan iemand toegewezen. En natuurlijk is de hond de verantwoording van de eigenaar maar er wordt aan alle kanten geprobeerd te voorkomen dat mensen 'zomaar' gaan fokken met australians en er dus een hele hoop 'verkeerde' honden op de markt komen. De fokker waar wij onze hond hebben gekocht is juist heel betrokken en haar labradoodles zijn haar leven. Ik heb niks verkeerds kunnen ontdekken. Niet aan haar, niet aan de honden/verzorging en niet aan het contract.
Dit is dus niet waar!! Enkele jaren gelden was dit wel zo, maar dit is veranderd. Er zijn idd nog een aantal fokkers die dit doen, maar ook een heleboel niet! Ik denk dat als je een australian labradoodle wil kopen je er eerst goed in moet verdiepen en verschillende fokkers benaderen. Je komt er vanzelf achter war belangrijk is bij het kopen van zo'n hond. Daarbij willen de goede fokkers ook graag weten wie de toekomstige pupeigenaars zijn en je komt dan ook niet zomaar op de wachtlijst. Er wordt voorzichtig mee omgegaan en de fokkers willen de australian in stand houden, inclusief hun vacht, anti allergene 'eigenschappen' en het fijne karakter. De fokkers waar ik geweest ben hebben regelmatig iemand op de wachtlijst voor een doodle die hulphond of therapiehond gaat worden. Het is dus ook hun verantwoordelijkheid om op een goede manier te fokken met deze honden. Er zit nu aan te komen dat het ras erkend wordt, maar dan dus wel de australian labradoodle, niet de goldendoodle of een andere kruising wat labradoodle genoemd wordt. De naam wordt dan veranderd in Australian Cobberdog.
Ts hartstikke leuk dat jullie je hondje gaan halen! Wat voor kruising dan ook als het bij jullie past en je oog is op een hondje in engeland gevallen das toch mooi! Heel veel plezier alvast! P.s. overgens denk ik niet dat verplicht castreren helpt aangezien boodfokkers niet de moeite nemen voor zon dure hond en tsja blijf er bij dat je het iemand niet kan verplichten. Wss is het niet eens rechtsgeldig.