Lage eicelreserve & progesteron, chlamydia

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door FAE91, 20 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. FAE91

  FAE91 Lid

  26 apr 2017
  73
  29
  18
  Vrouw
  Hoi allemaal,

  Even mijn verhaal kwijt. Sinds een aantal maanden loop ik bij een fertiliteitsarts en heb vanochtend de uitslag van een aantal onderzoeken gekregen. Ik heb positief getest op antistoffen voor chlamydia, ik zit aan de ondergrens met eicelreserve en de progesteron waarde na eisprong was laag. Er kwam zoveel op me af dat ik ben vergeten te vragen hoe slecht dit is voor het krijgen van een kindje. Ik heb net een uitstrijkje gehad voor chlamydia en volgende week uitslag. Arts zei dat het goed mogelijk is dat het vals-postief is. Op eerdere uitstrijkjes nooit positief getest op chlamydia en vreemdgaan doen man en ik niet aan (ga ik van uit). Aan de hand vd uitslag een HSG en bij chlamydia een kijkoperatie. Heeft 1 van jullie ook 1 van bovenstaande dingen gehad en kunnen jullie er nog wat zinnigs over zeggen? Vind t wel even wat om te verwerken dit.

  NB, ik ben 27 jaar oud.
   
 2. Sab88

  Sab88 Bekend lid

  27 jun 2016
  890
  268
  63
  Hoi ,

  Ik heb zelf in april te horen gekregen dat ik ook postitief testte op chlamydia , het ging hier om een waarschijnlijk recente besmetting. Ik dacht de grond onder me vandaan zakte , ga al 3 jaar met één en dezelfde vriend en ben zelf en hoop hij ook nog nooit vreemd geweest. Toen wij elkaar leerde kennen heb ik me eigen nog laten testen en testten toen negatief. Nu bleek dat mijn vriend zichzelf nog nooit had laten testen ... Helaas !!
  We hebben toen beiden meteen een kuurtje gehad en gelukkig is het nu gedaan.
  In mei heb ik een HSG gehad , waarop ze gezien hadden dat ik waarschijnlijk een poliep in m’n baarmoeder had en verklevingen bij mijn eierstok.
  In juli heb ik een kijkoperatie gehad , hier bleek het poliep, geen poliep te zijn maar een verkleving. Deze hebben ze weggeknipt , maar wat bleek mijn eierstokken zijn rondom helemaal verkleefd waardoor onze kans op een natuurlijke zwangerschap zo goed als nihil is.
  Wij gaan begin oktober beginnen met het ivf traject.
  Ze hebben toendertijd wel mijn progesteronwaarde geprikt , deze was goed , maar op het eireserver niet zover ik weer.
  Mijn progesteronwaarde was gelukkig wel goed
   
 3. Sab88

  Sab88 Bekend lid

  27 jun 2016
  890
  268
  63
  Ik snap dat je hier erg van geschrokken bent, het is niet niks !!
  Laten we hopen dat het om een vals positieve test gaat.
  Verder weet ik er niet zoveel zinnigs over te zeggen.

  Wij hebben ook een tijd in een rollercoaster aan emoties geleefd .. Eerst het verhaal chlamydia, toen de kijkoperatie met als uitslag dat wij meteen door konden voor ivf. Mijn vriend die zich eigen schuldig voelde, omdat hij zichzelf nooit had laten testen.
  Baalde er ook van, maar goed we konden het niet meer veranderen.
  En ergens ben ik blij dat we door de onderzoeken erachter zijn gekomen wat er aan de hand is. Want wie weet als we hier langer mee hadden gelopen had ivf ook niet meer gekund.
  Hier probeer ik mezelf aan vast te houden , en posititef te blijven. Blij dat er nog zo iets als ivf bestaat, anders waren onze kansen waarschijnlijk al bekeken
   
 4. FAE91

  FAE91 Lid

  26 apr 2017
  73
  29
  18
  Vrouw
  @Sab88 bedankt voor je uitgebreide reactie! Wat een heftig verhaal ook zeg. Dat het mogelijk is he om na zo'n lange tijd nog besmet te worden met chlamydia. Ik heb vorig jaar april een uitstrijkje gehad en dat was allemaal goed. En nu blijk ik dus antistoffen te hebben. De arts zei dat het een vals-positieve uitslag kon wezen door kruisbesmetting met andere chlamydia soort (luchtweginfectie) of dat ik jaren geleden chlamydia heb doorgemaakt maar dat nooit heb geweten en dat mijn lichaam dat zelf heeft opgeruimd. In dat laatste geval hoop ik niet zoveel schade te hebben opgelopen door verklevingen en dergelijke. Ik moet maar afwachten. Mijn AMH waarde is 0.8 en dat is voor mijn leeftijd (27) wel erg laag, ook progesteron was dus te laag. Weet even niet wat ik er van moet denken. Dat afwachten en de onduidelijkheid vind ik echt verschrikkelijk. Ik wil graag duidelijkheid en een actieplan. Maar wat fijn dat jij eindelijk binnenkort mag beginnen met IVF, ik hoop voor je dat je wens eindelijk vervuld gaat worden!
   
 5. Sab88

  Sab88 Bekend lid

  27 jun 2016
  890
  268
  63
  Snap je heel goed !! Die onduidelijkheid is nog erger dan dat je weet wat er aan de hand is. Ik hoop voor je dat ze snel met een antwoordt komen, en natuurlijk vooral dat de test inderdaad ook vals positief zal zijn.
  Chlamydia hoeft ook niet altijd zoveel schade aan te richten. Wat ik wel is heb gelezen kan het ook zijn dat je het oploopt en niet weet dat je het hebt, maar dan ergens last van krijgt waardoor je antibiotica moet slikken en dat daarmee dan ook gelijk de infectie weg is.
  En wat je zegt je lichaam kan het zelf ook opruimen.

  Ik ga voor je duimen dat je alsnog een goede uitslag krijgt.
  En van dat AMH daar heb ik niet zoveel verstand van.
  Heb je wel een regelmatige cylcus ? En zijn er vrouwen in je familie die misschien al vroeg in de overgang zijn geraakt ?
   
 6. FAE91

  FAE91 Lid

  26 apr 2017
  73
  29
  18
  Vrouw
  @Sab88 Ja ik heb een vrij regelmatige cyclus 28-33 dagen. Nee verder helemaal niet bekend in de familie, mijn moeder is nu 51 en zit ook nog niet in de overgang. Kwam dus wel echt even heel onverwachts. Als ik wel chlamydia blijk te hebben wil de arts dus een kijkoperatie doen en daar ben ik echt doodsbang voor. Ben zo bang voor narcose en het hele idee van opereren, alleen daar kan ik me nu al druk om maken. Weet het, heel stom want dat is nog helemaal niet aan de orde en grote kans dat het helemaal niet hoeft. Maar alles is zo onwerkelijk en je weet gewoon niet wat je ermee aan moet want eigenlijk weet je niks, behalve dat het niet goed is. Mijn vriend is er heel nuchter in, hopelijk ga ik die rust ook vinden. Even een paar dagen laten bezinken en dan schouders er weer onder. Het gaat een lang traject worden dus er zullen wel meer vervelende momenten komen. ;)
   
 7. Sab88

  Sab88 Bekend lid

  27 jun 2016
  890
  268
  63
  Nou dan zal dat het in ieder geval niet zijn lijkt mij. Ik ken je gevoel heel goed hoor , ik was ook nog nooit geopereerd. En maakte me echt gewonere zorgen over de narcose. Ik heb een zoon van 10 uit een andere relatie en die is in mei geopereerd aan een blinde darm ontsteking , en die zei tegen mij mam de operatie is niet eng hoor alleen het infuus prikken ( bij hem konden zij zijn ader niet te pakken krijgen, omdat ze nog zo klein zijn) Dus heb alleen een beetje over me heen laten komen en dacht bij mezelf aan zijn woorden als ik eenmaal het infuus heb dan heb ik het ergste gehad. En dat was ook echt zo .. Heb verder nergens last van gehad. Voor ik het wist sliep ik en was ik ook zo weer wakker. Daarna wel een paar dagen last gehad van de hechtingen , maar het was echt niet zo erg als dat ik me het had voorgesteld.
  Maar nogmaals snap het echt dat je het allemaal eng vindt.
   
 8. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  12.405
  3.724
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Lage AMH: check
  Slechte progesteron: check
  Chlamydia: niet check en ook niet niet-check

  Ik heb na een al ellenlang traject uiteindelijk menstruatiebloed opgestuurd naar een fertiliteitscentrum op Athene. Daar bleek bij mij zgn ‘hidden-C’ uit. Soort van familie van Chlamidia. Bij mij bleken mijn eileiders helemaal naar zijn grootje. Die waren eerder nooit gecheckt - Z-H vond dat niet nodig omdat we het iui traject oversloegen. Dus na jaren kwam ik hier pas achter.
   
 9. Butterfly36

  Butterfly36 Bekend lid

  7 jul 2017
  654
  270
  63
  Vrouw
  @maartje heb jij de hidden c laten behandelen met een lange antibiotica kuur die serum hiervoor aanbiedt? zo ja hoe zag deze kuur er uit ? En ben jij daarna zwanger geraakt ?
   
 10. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  12.405
  3.724
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Oef is lang geleden hoor. Het was idd den kuur van Serum Athene. Zo uit mijn hoofd was het een AB kuur van een maand. Volgens mij waren het twee soorten AB voor zowel mijn man beide als voor mij.
  Ik had de kuur genomen ter voorbereiding van een IVF. Die IVF was de laatste poging die we zouden gaan doen. We noemden het een superpoging waarbij DHEA slikken, max dosis hormonen spuiten, sterilisatie en een AB kuur het actieplan was. Helaas kwam het niet tot een terugplaatsing: toch nog een prima aantal eicellen maar slechts 1 bevruchting. En dat ene embryo hield er op dag 2 ofzo al mee op. Het doek viel.

  Uiteindeijk ben ik een paar jaar later door middel van ECD zwanger geworden.
   
 11. Zara75

  Zara75 VIP lid

  10 jul 2007
  11.819
  5.873
  113
  Happyland
  Hier ook toen ik net in de mmm zat te horen gekregen dat ik positief testte op Chlamydia. Bleek het om een luchtweginfectie te gaan.
   
 12. Lisa280887

  Lisa280887 Niet meer actief

  Bij mij waren ook antistoffen van chlamydia gevonden. Na een extra uitstrijkje bleek het om een ‘oude’ besmetting te gaan. Niet actief dus. Kans op schade was volgens mijn gyn klein. Dit is niet verder onderzocht omdat we sowieso het icsi traject in moeten.

  Hoe is het nu met je?
   
 13. FAE91

  FAE91 Lid

  26 apr 2017
  73
  29
  18
  Vrouw

  Sorry voor de late reactie.
  Mijn uitstrijkje was goed gelukkig. Vandaag een HSG en de voorlopige uitslag is goed. Morgen controle foto en vrijdag de definitieve uitslag. Hopelijk goed en dan door! Ga er vanuit dat ze niet lang meer wachten met iui/ivf of icsi omdat mijn amh maar 0.8 is, weinig eitjes voor ze op zijn dus. Jij succes en sterkte ook met het hele icsi traject. Vind het allemaal best heftig, je komt ineens in een traject terecht van onderzoeken, onzekerheid, hoop maar ook verdriet. Hopelijk mogen we allebei zwanger raken.
   
 14. FAE91

  FAE91 Lid

  26 apr 2017
  73
  29
  18
  Vrouw
  Jeetje wat een heftig verhaal zeg. Wel bijzonder mooi dat je toch kinderen hebt mogen krijgen! Ik heb vandaag een hsg gehad ook ivm die oude chlamydia maar zo op het 1e oog leek alles goed. Baarmoeder en eileiders waren meteen doorgankelijk. Vrijdag krijg ik de definitieve uitslag. Duimen maar..
   
 15. Lisa280887

  Lisa280887 Niet meer actief

  Ah heel fijn dat het voor nu goed is meis!

  Wij gaan geen icsi traject meer in. Vl is vandeweek geopereerd en er zijn helemaal geen zaadjes gevonden. Als we verdergaan is het met een donor en IUI, waarschijnlijk.

  Sterkte met alles meis!
   

Deel Deze Pagina