Vandeweek nog uitgelegd aan dochterlief... Hoe dat nou echt zat met heksen... (In vroeger tijden dus... Het heden is buiten beschouwing gebleven omdat het eigenlijk ging over brandstapels en die hebben we gelukkig niet meer) Ze was zeer onder de indruk van heksen en de bijbehorende tovenarij. Daarna hebben we samen vanalles bedacht dat WIJ nu normaal vinden maar vroeger misschien wel werd bestempeld als tovenarij. (Zoals thee met honing als je keelpijn hebt en dergelijke) De heks van Hans en grietje... Dat is gewoon een sprookje overigens... Daar twijfelt ze niet aan. En dat kan dus prima naast elkaar bestaan.
Dus 5 jaar is de deadline voor het ontnemen van die magie. Vanaf 5 moeten we bij de sprookjes vertellen droom maar niet want elfjes bestaan niet. Dan moeten weer alvast een deel van de fantasie bij kinderen weg nemen. Fantasie die juist ontstaan door het geloof in dat soorthopedie magische dingen. Mijn dochter van 6 gelooft dat nog in. Heerlijk om te horen hoe zij er verhalen bij bedenkt. Ik zou niet weten waarom dat bizar is. Vind het eerst bizar dat er mensen zijn die vinden dat kinderen ouder dan 5 daar niet met in mogen geloven en zonder die heerlijke magische fantasie verder moeten.
Het is bizar om een kind dat genot niet te gunnen.. If het nou gaat om Sinterklaas of elfjes en prinsessen. Waarvan bij de laatste natuurlijk geen discussie is of ze echt bestaan. Maar net als bij heksen zit er een fiks verschil tussen sprookjesprinsessen en de dochters van onze koning
Nou inderdaad, ik ben helemaal flabbergasted dat mensen kinderen van 7 jaar die nog in sprookjes geloven 'bizar' noemen Verder kan ik alleen maar medelijden voelen voor mensen die zo denken.
De discussie neemt echt een hele vreemde wending aan. Iemand bizar noemen omdat die na zijn 7de nog geloven in sprookjes Ik geloofde in mijn tienerjaren ook dat al die liefdes films echt waren, dat de liefde die je daar in zag echt bestond. Lekker belangrijk toch? Iedereen gelooft wat hij/zij wilt geloven en of je dan 6 bent of 30 dat moet niet uitmaken. Laat iedereen toch gewoon in zijn/haar waarde.
Ik geloofde als kind ook nog in sinterklaas/sprookjes terwijl mijn moeder er niet over loog en me al meerdere malen had verteld hoe het nou echt zat. Daarnaast heb ik op mijn opleiding juist geleerd dat een grote fantasie bij kinderen alleen maar positief is, is erg goed voor de ontwikkeling en meerdere factoren die later belangrijk zijn. Dus tot zover dikke vette onzin dat fantasie juist slecht zou zijn. Verder denk ik wel eerlijk gezegd dat de ouders hier meer moeite mee hebben als de kinderen (niet allemaal). Het is voor de meeste hier niet leuk, maar als jullie dit feest dan echt zo belangrijk vinden, probeer er voor nu van te genieten juist voor je kind, je kan er nu niets aan veranderen.
wat ik vind zal ik maar niet neerzetten ik was werkelijk woest om de intocht op tv serieus ... mijn kind kwam naar me toe.. ( bijna 4 ) mama die pieten zijn niet echt he... clownpiet dat kan niet.. ik werd zo kwaad dat ik hem heb uitgezet
ja maar weet je wat het is het gaat dalijk nog verder ze hebben dalijk hun zin dan is de kerst aan de beurt.. want de kerstman is wit dus rasisme of hij is te dik en de rendieren dan ? partij van de dieren ? de paashaas.. die heeft grote oren dus iedereen met grote oren voelen zich gediscrimineerd... ik vraag me af waar dit werkelijk heengaat
Het grote probleem is dat er wordt gediscussieerd over de kleur van de olifant in de kast maar niet waarom die in de kast zit. De grote vraag is hoever wil je gaan met het beperken van je eigen gewoonten om de gekwetstheid van een ander te beperken, ook als je dat niet begrijpt. Als het gaat om beperking van vrijheid zal de discussie (jammer genoeg) altijd hard gevoerd worden. Een tweede vraag is, ligt het feit dat iemand gekwetst is aan de ontvanger of aan de zender?
Maar dan zou ik hem de clou van het verhaal van sinterklaasjournaal uitleggen. Die leerling-pieten zijn ook geen 'echte' pieten [in de zin van Pieten die met Sint mee uit Spanje komen], maar mensen die graag Piet willen worden. Dus die clowns zijn clowns die piet willen worden, dus hebben ze zich verkleed als piet. Net zoals kinderen zich ook verkleden als piet. Mijn kinderen kregen vorig jaar ook een Piet-diploma, toen ze 3 onderdelen van een spelletje hadden volmaakt. En volgende week komt dat weer op school. Dus dit verhaal is voor de meeste kinderen ook gewoon herkenbaar. Waarom zou je daar kwaad om worden? Vorig jaar liepen ze ook rond met neppe staffen omdat de echte in Spanje was gebleven. Dit jaar bleven pieten achter, dus heeft Sint vervangende pieten nodig. Ze hebben dit tot in de treure uitgelegd tijdens het journaal. Jouw emotie maakt er wel datgene van wat je kind ervan oppikt, en meeneemt in zijn eigen fantasie.
nou ik vind het alleen maar mooi eigenlijk...de wereld is al zo vol problemen en wreedheden dat ik stimuleer dat mijn kinderen zo lang mogelijk in dit soort dingen geloven.
niet wow en idd daar hoeft niet verder over gediscusseerd te worden...er werd gezegd dat het raar is als 8 jarige kinderen nog in dingen geloven die niet echt zijn...ik wil maar aangeven dat er zelfs nog volwassenen zijn die dat doen.
Ze maakt alleen een punt waarom het niet zo bizar is om in iets te geloven waar anderen dat niet kunnen begrijpen ... Mak an!
niets fantasie... mijn kind van bijna4 kan je niet meer voor de gek houden die ziet het zo wat wel en niet hoort.. ze was echt van slag .. wat ik ook zei .. het journaal heeft ze gekeken .. maar dan nog snapte ze het niet want ze waren niet echt .. ik vind het gewoon ten treure.. hoe dit verknalt word.. hoe kan je in godsnaam gaan rellen ... waar duizende kinderen met ouders bij staan .. hoe maak je een feest in een trauma