Lang wachten op nieuwe zwangerschap na overlijden baby

Discussie in 'Vlinder clubs' gestart door Alexa82, 15 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  Ja ik ben ook wel blij dat we clomid mogen overslaan.
  Ik hoor het volgende week wel. Ben niet bang voor naalden dus dat scheelt ;)
  De reden dat we met IUI mogen beginnen is ook wat dubieus misschien, mijn man heeft namelijk goed zaad. Maar aan de andere kant, mijn cyclussen worden dan heel nauwkeurig in de gaten gehouden en gereguleerd. Dit verhoogd onze kansen daardoor wel.
   
 2. olive

  olive Actief lid

  2 aug 2011
  236
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi Madelein,

  Dapper hoor, ik kijk altijd de andere kant op met naalden :p

  Ja wel gek, bij mij worden ze ook goed in de gaten gehouden en gereguleerd dat vind ik ook heel prettig. Ene kant wel fijn dan weet je iniedergeval zeker dat je timing perfect is ;)
  Hoeveel was je progesteron waarde trouwens?

  Hier inmiddels 2 dagen verder op cd 17 en heb nu nog maar één eitje links van 15 mm, ik moet zondag terug voor nog een follikel meting.
  Met zondag meegeteld ben ik deze week 4 x in het ziekenhuis geweest voor een meting. Naar alle waarschijnlijkheid gaat mijn eitje maandag springen op mijn uitgerekende bevaldatum nota bene, hoe bizar is dat?

  Gelukkig gaan we binnenkort op vakantie naar een zonnig oord.
  Mijn wachtenbankje is aan het strand, dat is dan wel weer fijn :)
   
 3. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  Ik ben verpleegkundige, misschien komt het daardoor dat ik niet zo'n naalden vrees heb ;). Vind het bij mezelf altijd wel wat minder grappig, maar kom er wel overheen hihi!

  Ik weet niet wat de waarde van de progesteron was, maar die was hoog zei de gyn.
  Hoe was je meting?

  Wij hebben vandaag de afspraak gehad. We gaan pas na onze vakantie beginnen met IUI. De arts wil toch eerst nog een HSG maken, en dat kan niet tijdens behandeling. Half september gaat mijn man een week naar het buitenland voor z'n werk, en direct daarna gaan we 2 weken op vakantie... Dus dat gaat niet lukken. Wel een beetje balen want hadden gehoopt voor onze vakantie 1 behandeling te kunnen doen. Maar goed nu moeten we nog maar even geduld proberen op te brengen. Voordeel is dat we alle tijd hebben om onszelf voor te bereiden.
  Ik krijg trouwens IUI in een volledig gereguleerde cyclus. Dus niet in mijn eigen cyclus. Moet dan volgens mij vanaf dag 3 gaan spuiten. Spannend...
   
 4. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Olive hier gaat het ok, Gent was goed, verhoogde Factor VIII gevonden maar echt op het randje verhoogd maar het is onduidelijk zo en zo wat nu echt te hoog is. In NL zat ik er ver boven in Gent maar net maar goed nu Fraxiparine volgende keer. Hoe is het met jou? Worden er bij jullie nog extra onderzoeken gedaan?

  Madelein fijn dat de artsen goed meedenken! Ik mis dat een beetje in NL. IN gent gaan ze nu bijv ook baarmoederslijmvlies meten, gewoon omdat ik daar bezorgd om ben en uit wil sluiten. En daar vinden ze het goed om te doen, hier vinden ze alles onzin :(
   
 5. olive

  olive Actief lid

  2 aug 2011
  236
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hai OZ2014
  Gek hoor dat dat zo veel verschilt? Beter het zekere voor het onzekere nemen volgende keer toch?

  Ik heb bloed afgeven en wordt daar onder andere ook op getest, maar uitslag is pas over een maand denk ik?
  Vandaag is mijn uitgerekende bevaldatum en het gaat, ben blij dat de dag bijna voorbij is. Wel heel gek aan de ene kant. En inderdaad eitje is vandaag gesprongen. Binnenkort gaan we lekker weg dat geeft rust.
   
 6. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Hi Olive ja in NL zijn de onderzoeken een stuk minder dan in belgie helaas. Moelijke dag voor jou, uitgerekende datum. Ik zit daar ook tegen aan te hikken en nu ook weer ruim over de datum dat ik bevallen ben en nog met lege handen :(. Fijn om even weg te gaan! Doet ons altijd goed.
   
 7. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  @Ozz: klinkt wel goed dat er iets gevonden is, en dat je misschien baat hebt bij de fraxi. Ik duim heel erg dat dit voor jullie de missing link is!
  In ons ziekenhuis meten ze standaard het bm slijmvlies bij iedere echo. Ook bij de follikel metingen. Bizar dat ze dat in jouw ziekenhuis niet willen, lijkt me een kleine moeite! Maar herken het wel, mijn vk wilde tijdens mijn zwangerschap de cervixlengte niet meten, was totaal onzin. Terwijl ik toch echt het idee had dat het niet goed zat doordat ik steeds slijmproppen verloor.
  Sommige mensen in de gezondheidszorg zijn zo vastgeroest in standaarden. Goed dat je naar Gent bent gegaan en ze je daar wel willen helpen.
   
 8. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Hi Madelein ja het past niet binnen de regeltjes hier om bms te meten, want ik wordt toch gewoon zwanger. Maar goed nu via Gent :) ben er blij mee ben erg benieuwd of dat een oorzaak zou kunnen zijn. Hoe is het met jullie? ZIe dat jullie in october met iui gaan starten? Spannend! Hoop het zo voor ons allemaal op dit forum!
   
 9. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  Wat een mafketels zijn het soms toch ook... Gelukkig heb je iemand gevonden die je wil helpen.
  Ja wij gaan na onze vakantie met IUI beginnen. Erg spannend, maar we zien er eigenlijk wel naar uit. Het is fijn om zelf iets te kunnen doen in plaats van maar af te wachten. Gaat wel goed met ons!
  Ja ik hoop het ook voor iedereen. Laten er maar een hoop kindjes geboren worden in 2015!
   
 10. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Hier vandaag BMS gemeten en was goed :)! Yeah! Eerste stap gezet, zelfs een triple line nog nooit van gehoord haha maar ze zei dat het goed was. Nu paar daagjes wachten nog op eisprong en dan kunnen we weer hopen. Herken het wel idd dat je controle wil dus IUI fijn voor jullie! Hopen op een mooi 2015 :)!
   
 11. Angelmommy

  Angelmommy Nieuw lid

  19 aug 2014
  4
  0
  0
  #51 Angelmommy, 19 aug 2014
  Laatst bewerkt: 19 aug 2014
  Hallo dames,

  Heb jullie verhalen gelezen en wil jullie allemaal sterkte wensen.
  Ik zelf heb 3 maanden geleden m'n dochtertje verloren met 41 weken zwangerschap. Heb een spoedkeizersnede gehad maar dat mocht helaas niet baten. Nu nog 3 maanden voordat we het mogen proberen voor een nieuwe zwangerschap. Hoop dat voor ons allemaal het wachten beloond wordt met een prachtig gezond wondertje.

  Groetjes
   
 12. nathalievstijn

  19 aug 2014
  38
  0
  0
  juf
  gouda
  Ook hier wil het niet lukken. Al bijna weer een jaar bezig na het verlies van onze dochter (mocht ook niet meteen ivm keizersnee). Wel in april zwanger geweest, heel kort, had binnen 6 weken een miskraam. Nu zelfs het IVF-traject ingestapt, maar ook deze eerste poging mislukt. Hier hadden we eigenlijk onze hoop op gevestigd, maar ook dit wil dus niet.
  Ik heb geen idee waarom het niet lukt, toch hoor je het heel vaak bij moeders met een vlinderkindje. Misschien toch iets in geest/lichaam dat het tegenwerkt....
   
 13. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  @ozz: klinkt goed! Wachtweken zijn nu begonnen zeker?

  Hier vandaag het HSG gehad, viel me alles mee! In vergelijking tot de hysteroscopie is het echt een eitje. Alles stroomde mooi snel door, dus uitslag is goed.
   
 14. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  @angelmommy: Jeetje wat een ongelofelijk verhaal. Zo ver en dan nog je kindje kwijt raken :(. Wat een verdriet. En nu nog zo lang wachten.. Ik hoop dat je de rust kunt vinden, wij vonden dat erg moeilijk. Je lijf heeft de tijd nodig te herstellen, helaas duurt dat erg lang. Sterkte!!
  @Nathalie: Veel sterkte in dit traject. Mag ik vragen hoe het komt dat jullie zo snel op IVF uit zijn gekomen?
   
 15. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Yes sinds vandaag, gisteren posi ovu test, spannend weer. Heb nu echt goede hoop omdat de Gent meting ook goed was. Weet het stom misschien en moet vooral niet teveel illusies hebben maar ben er zo aan toe dat het een keer goed gaat na meer dan een jaar.... Hoe is het met jou? Nu even rustig? Alle onderzoeken gehad?
   
 16. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Hi Nathalie, vreselijk he? Met hoeveel weken is je dochter geboren? Ik vind het ook zo moeilijk dat het zo lang duurt. volgens mij kan het alle kanten op sommige zijn meteen zwanger en andere moeten helaas heel erg lang wachten :x:(.
   
 17. OZ2014

  OZ2014 Fanatiek lid

  25 jan 2014
  1.176
  20
  38
  Hi Angelmommy, jee met 41 weken! Wat ontzettend verdrietig. Hoop voor ons allemaal idd dat we snel een prachtig gezond wondertje in onze armen mogen houden! Heel veel sterkte!
   
 18. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.739
  615
  113
  @oz: ik duim voor je!! Zou idd erg fijn zijn als het eindelijk een keer goed gaat.
  Hier even rust inderdaad. HSG was goed, dus dat is mooi. 1 sept heb ik de intake voor de IUI. Dan na onze vakantie starten, tenzij ik natuurlijk zwanger ben voor die tijd. Ze zeggen dat je meer vruchtbaar bent na een HSG. Maar ja dat zeiden ze ook na mijn bevalling en dat bleek ook niet zo te zijn in ons geval. Dus ik ga nergens meer vanuit, en reken er op dat we in oktober gaan starten met de IUI.
   
 19. olive

  olive Actief lid

  2 aug 2011
  236
  0
  0
  NULL
  NULL
  Madelein: ik was de ronde na mijn hsg gelijk zwanger! Ook bij mij was alles goed doorgankelijk en stroomde goed door, dus zou zomaar kunnen!!

  Oz, spannend!!! Mijn duimen draaien voor je, wanneer is je nod?

  Angel jeetje meid met 41 weken! Hoop dat die 3 maanden snel voorbij zullen gaan zodat jullie weer kunnnen proberen.

  Nathalie was je de eerste keer wel spontaan zwanger geworden of zat je toen ook al in de mmm?

  Hopelijk staan we niet lang meer met lege handen meiden, het is zo zwaar om een kindje te verliezen..

  Hier ben ik net van vakantie terug en helaas ongesteld geworden. Mijn man ik zijn erg verdrietig, alsof alle emoties van een paar maanden geleden weer terug komen.
  Het was onze eerste rond na de bevalling en je hoopt gewoon dat het wel een keer mee zit maar de natuur houdt helaas nergens rekening mee.. Nu weer begonnen met spuiten van hormonen, we zitten te overwegen om deze ronde iui te gaan doen.
  Zaad van ml is goed daarom hebben we voorheen alleen ovulatie inductie gedaan en gemeenschap gehad. Iemand ervaring met iui? Hoe hoog zijn de kansen per ronde?

  Groetjes,
  Olive
   
 20. Alexa82

  Alexa82 Lid

  11 sep 2011
  50
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo meiden,
  Ik heb bewust afstand van de site gehouden na mijn vakantie. Het was heerlijk, maar ook moeilijk. We moesten daar zijn met een kleintje die al voorzichtig zou proberen te lopen en niet met z'n tweetjes. Dat blijft confronterend... Bijna een jaar later en het voelt als gisteren, komt veel terug.

  Hoe gaat het met jullie? Ik begrijp dat de IUI en IVF behandelingen nog zwaarder zijn, want dit had niet nodig geweest. Jullie verdienden gewoon je baby en niet weer zo'n traject. Hopelijk hebben we aan het einde van het jaar heel mooi nieuws!
  Liefs
   

Deel Deze Pagina