Bbq

Discussie in 'De lounge' gestart door Roxyroxx, 17 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roxyroxx

    Roxyroxx Niet meer actief

    Hi meiden,

    Ik zie best vaak dat mensen vaak bbq-en met warm weer. Mijn ouders ook, bij een zonnetje gaat de BBQ aan. Maar hun gooien er dan alleen vlees op en eten er een huzaren/aardappel salade bij en wat stokbrood.

    Ik vraag me af of er hier meiden zijn die vaker bbq-en met dit weer en wat ze dan allemaal erop leggen/erbij eten. Ik neem aan steeds wat anders, maar wat dan zoal?!
     
  2. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    -Sla, gemaakt met komkommer, tomaat enzo.
    - Vruchtensalade (meloen, aardbei)
    - tappenade
    - breekbrood
    - vissalade
     
  3. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    Zalm in folie
    gepofte aardappel
    Groentespiesjes
    Gevulde vis
     
  4. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    Hier ook gewoon vlees, salade, brood of frietjes en wat sausjes. Lekker simpel
     
  5. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Marshmallows! :D Jum jummm!!!

    Of een lekkere vruchtencocktail erbij (en al het bovenstaande). Maiskolven bijvoorbeeld en verder heel veel soorten vlees. Groenten ook, maar dat gaat lang niet altijd even soepel - daar kun je beter voor gaan gourmetten, maar met aluminiumfolie gaat het verder wel.
     
  6. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    - Feta met wat oregano en rode paprika reepjes in folie en dan op de bbq.
    - Gevulde champignons met roomkaas en wat oude kaas, ook in de folie.
    - Fruitsalade
    - Zalmspiezen
    - Garnalenspiezen
    - Groentespiezen
    - Natuurlijk vlees, verschillende.

    Ik ben zelf meer van de groentes en vis. Maar variëren kan absoluut. Steeds pauze er tussen, zodat je niet in 1x helemaal vol zit.
     
  7. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    547
    113
    hier gewoon vlees met stokbrood en salade en wat rauwkost
     
  8. Mirtje87

    Mirtje87 Bekend lid

    1 apr 2013
    638
    0
    16
    Vrouw
    Wij hebben een speciale barbeque-wok waar we allerlei groenten in doen met kruiden en olijfolie. Lekker bakken op het vuur :)
     
  9. Babke

    Babke VIP lid

    24 okt 2011
    5.895
    4
    0
    Roosendaal
    Wij bbqen vaak bij mijn ouders en ik irriteer me dan aan het feit dat er preice szoals jij omschrijft gebbqt wordt. Ik ben zelf meer van koken op de bbq. Dus aardappeltje poffen, groenten stomen en dan iets aparts van vlees klaar maken. Forel met courgette, vispakketje, biefstukje (helaas nu even niet) enz. Ik stop me thuis ook nooit vol met vlees.
     
  10. Schaapje1977

    Schaapje1977 Bekend lid

    21 aug 2012
    840
    0
    0
    Hier gaat de bbq ook aan zodra er maar een straaltje zon te zien is.
    Soms heel uitgebreid, met veel vlees en vis en verer idd wat salade en stokbrood (meestal met vrienden). Maar meestal gaat gewoon het stukje vlees wat normaal in de pan gaat op de bbq, en vaak ook de aardappels (gepoft). Groente erbij koken en dan dus een 'normale' maaltijd maar wel lekker buiten en van de bbq.

    En meestal dan een uurtje of 2 later (als de kleine meid op bed ligt) een banaan in folie met stukjes chocola erbij, half uurtje laten liggen, bolletje ijs erbij en het perfecte toetje is klaar!
    Glaasje wijn er bij (nu ff niet natuurlijk), en een goed gesprek. Perfecte afsluiting van de dag!
     
  11. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Zalm in folie
    Kippendijfilet marineren en op de bbq
    Pizza!!

    Toetjes:
    Marshmallows
    Mango ( en dan een aardbeien gember chutney voor erbij) echt een aanrader
    Banaan op de bbq, als ie zwart of donker bruin is eraf halen, bruine suiker erop, bruine rum erop, flamberen en smullen maar.

    Bijna altijd stokbrood met kruidenboter/tapenade
    Salades (sla/komkommer/tomaat,etc,etc)
    Soms naturel chippies ipv stokbrood.
    Satesaus
    Mayo en andere sausjes.
     
  12. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Ik koop van die aluminium grillbakjes, nog makkelijker dan in de folie wikkelen :).

    Daar doe ik maiskolven in, champignons met roomkaas, dunne plakken courgette en aubergine. Alles lekker in de olie of boter uiteraard. Dikkere plakken kan je ook zo erop leggen, moet je wel opletten dat ze niet verbranden.
    Aubergine is heel lekker als je er meteen nadat je hem van het vuur haalt er kaas tussen legt, een aubergine tosti dus.

    Erbij wel altijd afbakbrood en een salade, maar wij eten dus ook al veel groenten van de bbq.

    Oja, we barbecuen trouwens nooit vaker dan 1 keer per week eigenlijk.
     
  13. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    En als toetje: aardbeien en marshmellows om en om aan een spies rijgen, jammie! Kan ook met chocoladesaus natuurlijk, of slagroom. (of allebei)
     
  14. NandaK

    NandaK Actief lid

    28 feb 2011
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Grote champignons met stukken rode ui aan een spies, of in de alu folie, in een ketjap honing marinade. Jammie! Overgehouden aan mijn werktijd bij Gauchos. Ook gamba's gemarineerd met knoflook, citroen peterselie en chilli, lekker! Aubergine met knoflook olie insmeren, oprollen met mozerella en zongedroogde tomaat ertussen en even grillen. Kan ook met courgette. Ben ook gek op maïskolven, even koken in water dan in de alufolie met kruidenboter. En bij de al eerder genoemde gepofte aardappel heerlijke zure room met verse bieslook en gemalen peper. Heerlijk bij lamsvlees, zalm of een biefstukspies. Oh en gegrilde groene asperges. Ook erg lekker.
     
  15. jols

    jols Bekend lid

    26 dec 2012
    681
    0
    0
    NULL
    NULL
    Groentes ( komkommer, wortels, paprika ) in stukken snijden met een dipsaus. Heerlijk bijgerecht!
     

Deel Deze Pagina