Lasagna 3 dg in koelkast houdbaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 17 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik ben er altijd heel makkelijk in, maar bereid eten in de koelkast bewaar ik niet langer dan 2 dagen. Ik zou het dus vandaag nog opeten.
     
  2. PoppetjeN

    PoppetjeN Niet meer actief

    natuurlijk kan dat
     
  3. jara

    jara Bekend lid

    4 sep 2006
    878
    4
    18
    Huh? Gooit iedereen dat weg? Ik zou het echt nog eten hoor, geen probleem. Als je het klaar gemaakt hebt en het ruikt/smaakt niet goed dan zou ik het weg doen, maar over het algemeen gaat het prima. En tijdens hondsdagen (hebben we die nu al?) in de koelkast is hetzelfde als in de koelkast tijdens de kerst, toch? Als het maar IN de koelkast staat ;)
     
  4. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Hmm voor de zekerheid toch vanavond eten en morgen dan de kipfilet waar de datum van vandaag opstaat :(
     
  5. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    11 apr 2009
    466
    2
    18
    Normaal kan je eten twee dagen in de koelkast bewaren. Drie dagen doe ik eigenlijk nooit. In de horeca mogen ze bereide gerechten toch ook twee dagen bewaren. Kijk maar naar de smaakpolitie met de stickertjes ha ha. Na 1 dag al weggooien is gewoon zonde. Ziek worden van te lang bewaren natuurlijk ook.

    De kip zou ik dan even een dagje in de vriezer gooien. Kip eet ik nooit over de datum.
     
  6. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Nee ik zou me er niet meer aan wagen. Ik eet het, bewaar het dan nog 1 dag en gooi het dan weg. Vertrouw het dan echt niet meer.
     
  7. E1982

    E1982 Bekend lid

    17 feb 2009
    971
    0
    0
    Ik zou ook de lasagne vandaag eten. De kip kun je ook vandaag al bakken en dan morgen eten. Zou 'm niet rauw over de datum laten gaan en morgen pas bereiden.
     
  8. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Ik zou het dan vanavond opeten zoals je zelf al bedacht had, en dan zou ik de kip vanavond ook al bereiden en dat weer in de koelkast doen tot morgen. Of nu nog effe invriezen en morgen bereiden.
     
  9. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Same thought dus, hihi
     
  10. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.677
    515
    113
    Gekkie, nu in vriezer, serieus?
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dat heeft geen zin meer.

    Kipfilet ligt hier nooit langer dan 12 uur in de koelkast, dat gaat zo snel ruiken!
     
  12. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    11 apr 2009
    466
    2
    18
    Nu in de vriezer kan prima.

    Sommige mensen zijn hier wel heel erg voorzichtig met voedsel hoor. Wij gooien een restje als het na twee dagen niet op gaat ook gewoon in de vriezer.

    Bereiden en morgen eten van de kip is ook een optie natuurlijk.

    Ik ben, met uitzondering van vlees heel makkelijk in datums, gebruik je zintuigen heb ik altijd geleerd.
     
  13. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nope, ik zou het niet doen.
     
  14. lioness74

    lioness74 Niet meer actief

    Ik zou het alleen al niet doen vanwege de creme fraiche.
     
  15. sietsie

    sietsie Bekend lid

    13 sep 2012
    615
    0
    0
    Voormalig kraamverzorgende, nu VIG-er op een PG af
    Gerechten bereid met zuivelproducten vries ik nooit in. Soms eten wij iets van de vorige dag, maar daarna gaat het toch echt in de prullenbak..
     
  16. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.025
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Vandaag zou ik het nog wel eten..maar morgen niet meer.
     
  17. jara

    jara Bekend lid

    4 sep 2006
    878
    4
    18
    Ik ben wel benieuwd waarom dan niet? Ik maak ijsjes van yoghurt met fruit, dat is ook zuivel en gaat echt in de vriezer. Of heeft het met het opwarmen te maken?
    Ik vind veel mensen wel heel voorzichtig hoor, ik heb altijd geleerd te proeven en ruiken, beetje vertrouwen in jezelf hebben. Kip eet ik niet over datum maar verder ben ik vrij makkelijk.
     
  18. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Bedankt voor dit topic!

    Ik ga de macaroni van maandag even snel in de vriezer stoppen :)
     
  19. jongmam

    jongmam Bekend lid

    17 jul 2009
    816
    177
    43
    Vrouw
    Verzorgende-IG
    Ik zou persoonlijk iets nooit zo lang in de koelkast (wel vriezer) bewaren.
    De reden hiervoor is, omdat het dan smaak verliest (vind ik zelf) en het krijgt een typisch koelkast smaak (ook mijn mening).
    Maar ik zou gewoon even aan ruiken en ga op jouw eigen gevoel af.
    Ruikt het prima en ziet het er goed uit? Gewoon doen.
     
  20. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Ik koop regelmatig vlees met de datum van vandaag erop (wat afgeprijsd is, de reden waarom ik het koop ;)) en dan vries ik het in. Wij zijn er nog nooit ziek van geworden of dood van gegaan, dus naar mijn mening is er dan niks mis mee.
    Dus ja, ik zou die kip met de datum van vandaag nog rustig invriezen :) (maar in jouw geval zou ik het weer teveel gedoe vinden om het dan morgen weer te moeten ontdooien, dus dan zou ik ervoor kiezen het vast te bakken en in koelkast te bewaren)
     

Deel Deze Pagina