Lasagna maken voor vanavond. Hoe bewaren???

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 10 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ansel

    Ansel Actief lid

    11 aug 2019
    495
    640
    93
    Vrouw
    Ja, dat is waar. Het gaat natuurlijk maar over een korte middag. Ik was eerder aan het denken aan ‘s ochtends iets bereiden en dat dan een hele dag laten staan.

    Meestal probeer ik maaltijden snel afgekoeld te krijgen, zodat ze na max. twee uur in de koelkast kunnen.
     
  2. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    #42 MissFluffy, 10 sep 2019
    Laatst bewerkt: 10 sep 2019
    Ik heb het even opgezocht. Eten tussen de 5 en 60 graden is het meest vatbaar voor bederf en kan 2 uur buiten de koelkast. Maar daarna is het niet meteen bedorven, daarna is het risico groter. Echter als je het goed afdekt denk ik dat je wel goed zit

    Edit: helemaal als je het eerst helemaal afbakt en dan afdekt en in de oven laat staan. Dat duurt dan echt wel een tijd voordat het uberhaupt is afgekoeld naar 60 graden
     
    Cindy1977 vindt dit leuk.
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.697
    5.726
    113
    Gewoon in de oven. Vaak duurt het tijden voor het koel is.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  4. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik ben echt de grootste zeikerd met eten hier op het forum geloof ik. Ik gooi dingen op datum al weg en een open verpakking, wat dan ook, gaat na 2 dagen de prullenbak in. Maar zelfs ik zou dat met een lasagne wel aandurven omdat de gehakt al gaar is. Gewoon met folie in de oven klaarzetten tegen te tijd dat het etenstijd is is dat ding net 1 of 2 uur afgekoelt.
     
    Adje en Fuddey vinden dit leuk.
  5. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Ik laat het ook wel een hele nacht in de oven en warm het de volgende dag weer op. vlees is toch gaar. En erna word het weer megaverhit .
    Tijdens de hondsdagen doe ik dat niet. Dan gaat alles of meteen op of de prullenbak in.
    Net als vroeger zeg maar
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.298
    25.761
    113
    Door deze discussie herinner ik me opeens dat mijn moeder altijd de macaroni met gehakt gewoon op het gasfornuis liet staan (na bereiding en na het avondeten een hele nacht) en ‘s morgens at ik dat dan als ontbijt :roflmao:.
    Ik ben er nooit ziek van geworden, dus een warme schaal lasagne een aantal uur laten afkoelen in de oven en dat het daarna evt. ook nog even staat zou ik zeker aandurven.
     
  7. Uilenmama

    Uilenmama Niet meer actief

    Toevallig staat hier morgen lasagne op het menu. Voor 2 grote eters en een kleine is dat altijd te veel. Dus gaat de rest lasagne ook weer in de oven met iets erop, om donderdag weer op te warmen.
    Als ik de ovenschotel in de koelkast zet, dat is hij nog veel te koud om het warm te krijgen.
     
  8. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.571
    3.069
    113
    Ik laat hem ook gewoon op het aanrecht staan met folie.
    Nooit ziek geworden ofzo.
     

Deel Deze Pagina