Lasagna

Discussie in 'De lounge' gestart door JosieJ, 10 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JosieJ

    JosieJ Niet meer actief

    Wij eten graag lasagna. Voordeel vindt ik ook dat je het bv smiddags al klaar kan maken. Maar ik raak een beetje uitgekeken op mijn standaard lasagna met gehakt en groente.
    Wie weet er nog lekkere lasagna recepten met iets anders erdoorheen? Ik zat zelf al aan spinazie te denken maar dit vind ik niet zo handig i.v.m. Opwarmen...
    Ps: ik hou niet van fruit in mijn eten. Enne... Pakjes zijn geen probleem :)
     
  2. anne24

    anne24 Actief lid

    3 dec 2012
    207
    20
    18
    NULL
    NULL
    Als je er verse spinazie op legt, gewoon rauw voordat het in de oven gaat, das heerlijk en geen gedoe!
     
  3. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Idd gewoon vers! Eventueel even wokken maar is niet nodig. Je kan er ook nog salami doorheendoen :)
     
  4. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Oja plakjes Geitenkaas:)
     
  5. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Bietjes in heel dunne plakjes als laagje leggen...
     
  6. JosieJ

    JosieJ Niet meer actief


    Lekker, hou ik van! Doe je dat dan ertussen of bovenop?
     
  7. Amelien

    Amelien Bekend lid

    4 apr 2013
    862
    2
    18
    NULL
    NULL
    Ik ben ook dol op lasagne en kwam laatst dit recept tegen.

    Wil het binnenkort gaan proberen, maar heb dat dus nog niet gedaan.

    Lasagne paprika
     
  8. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Allebei en dan met verse spinazie en salami/chorizo
     
  9. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Gehakt rullen met wat ui en knoflook
    Courgette en aubergine even kort grillen met wat olijfolie en zout
    Plakjes mozzerella
    Bassilicum

    Laagje voor laagje alles opmaken en dan gooi ik gewoon een pot pasta saus eroverheen, of twee blikken gepelde tomaten.

    Geraspte kaas erover en klaar!

    Oja, voor de vegetariers kun je de gehakt verwisselen met tonijn uit blik, ook erg lekker.
     
  10. Vegetariers eten ook geen vis ;)
     
  11. JosieJ

    JosieJ Niet meer actief


    O ja, mozzarella en basilicum zijn ook een goed idee!
     
  12. suzy83

    suzy83 Fanatiek lid

    20 okt 2009
    1.556
    0
    36
    NULL
    NULL
    Mss heb je hier wat aan, ik vind hem heerlijk ;) :

    Lasagne:

    Saus 1;
    * Half om half gehakt rullen
    * Champignons, courgette, ui, knoflook klein snijden en bakken
    * Bij elkaar voegen
    * Pot Bertolli (tomaat oregano) saus toevoegen + gehalveerde kleine tomaatjes

    Saus 2;
    * Diepvries spinazie in een pannetje
    * Boursin cuisine (groen) + beetje koksroom toevoegen
    * Het geheel warm maken

    - Je hebt nu 2 sauzen
    - Ovenschaal invetten
    - Laagje rode saus
    - Laagje geraspte kaas
    - Lasagne bladen
    - Spinazie mengsel
    - Lasagne bladen
    - Laagje rode saus
    - Laagje geraspte kaas (of mozzarella)
    - Tomaatjes + kruiden garneren
    - Het geheel 35 min. in de oven (180 graden)

    Lekker met salade, Turks brood en zelfgemaakte pesto

    Pesto; zongedroogde tomaatjes + pijnboompitjes + basilicum + olijfjes + geraspte kaas,
    Klein maken met keukenmachine, olijfolie toevoegen en klaar!
     
  13. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik gebruik eigenlijk nooit pakjes, maar deze lasagna is zoooo lekker. En die smaak krijg ik helaas ( nog ) niet zonder een pakje.

    Lasagna lekker makkelijk:

    300 gram gehakt, naar keuze een paprika, een ui, teentjes knoflook, pepertje, oregano (twee theelepels), fijn hakken.

    In hapjespan of wok, met olijfolie even bakken. Blikje tomatenpuree (140 gr) toevoegen en meebakken, (schepje suiker of eetlepel honing toevoegen).

    Pakje Honig lasagna mix toevoegen met ca 700 cl water. Roeren tot smeuiige saus. (niet te dik eventueel water bij)

    Kaas naar keuze: Mozarella in plakjes, geitenkaas in stukjes, kaas raspen. Bechamelsaus uit een pakje met 500 ml melk aanmaken en aan de kook brengen.

    Tomaten saus in dun laagje in de ovenschaal (twee liter), Lasagnabladen 3 stuks laagje aanbrengen.

    Dan laagje (centimeter) saus aanbrengen, kaasmix erop (dun), twee keer herhalen. Op de bovenste laag drie lasagnabladen en afgieten met bechamelsaus en kaasresten.

    In de oven 45 minuten op 180 graden, oven uit, ca 5 minuten in de oven laten bijkomen en vijf minuten buiten de oven. Klaar.
     
  14. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    dus wel ze eten alleen geen vlees
    vis eten ze wel
    n vriendin is ook vegatariers en eet ook gewoon vis
    wat ook erg lekker is met kipfilet en salami oo ga nu al water tanden haha:)
     
  15. jessyd

    jessyd Bekend lid

    20 mei 2012
    871
    0
    0
    NULL
    haarlem
    ipv gehakt shoarma
     
  16. Dan is die vriendin geen echte vegetarier. De grootste irritatie van vegetariers is dat mensen die wél vis eten zichzelf tóch vegetarier noemen. Als je vis eet, ben je pescotarier.

    Het is echt heeeeel irritant als je dat elke keer weer moet uitleggen. Soms kopen mensen zelfs spciaal vis voor je als ze weten dat je vegetarier bent... 'want dan eet je toch wel vis?' * zuchttttttttttttttttttt *
     
  17. MiMully

    MiMully Fanatiek lid

    18 jan 2013
    2.405
    5
    38
    Vrouw
    Kwaliteitsmanager
    Noorden van het land
    Idd *zucht*. Ik eet dus echt geen vlees EN geen vis!

    Zich weer terugtrekt uit het topic.
     
  18. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Offtopic: ik heb dat ook nooit echt kunnen begrijpen, dat vegetariers wel vis eten... Maar dat blijkt dus ook niet zo te zijn :) Weer wat geleerd!
     
  19. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Oorspronkelijk geplaatst door bolkje
    Dan is die vriendin geen echte vegetarier. De grootste irritatie van vegetariers is dat mensen die wél vis eten zichzelf tóch vegetarier noemen. Als je vis eet, ben je pescotarier.

    Het is echt heeeeel irritant als je dat elke keer weer moet uitleggen. Soms kopen mensen zelfs spciaal vis voor je als ze weten dat je vegetarier bent... 'want dan eet je toch wel vis?' * zuchttttttttttttttttttt *

    En vergeet de kip niet. Ik zeg het vaak al uit mezelf: Ik ben vegetariër en ik eet geen vlees, vis en kip. ;)

    Maar OT: Ik maak graag lasagne met spinazie met een pakje van H.onig.

    Gehakt rullen (In mijn geval gebruik ik daarvoor een vleesvervanger), zo'n 800 gram gesneden groente erbij en de mix van H.onig. Even laten sudderen en intussen de Bechemelsaus maken. Dan de lasagne opbouwen:
    Laagje saus
    Laagje spinazie met wat geraspte kaas
    Lasagnebladen
    Als laatste eindig ik met lasagnebladen. Hierbovenop leg ik wat plakken mozzarella, die ik insmeer met pesto. Bechemelsaus er overheen, laagje geraspte kaas en dan in de oven.

    Iedereen smult er altijd heerlijk van.
     
  20. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Spinazie met geitenkaas of zalm! Erg leek!
     

Deel Deze Pagina