Kyra Hoeveel spinazie doe je in totaal door de lasagne? Leg je er dan een rauw laagje tussen of gebruik je diepvriesspinazie, die je eerst opgewarmd hebt?
Ik vind de lasagne van Bertoli heerlijk! Ik maak die dan met vega gehakt en spinazie (verse) die ik bij elk laagje toevoeg.
Ik leg er zo'n 5 à 6 blokjes bevroren gehakte spinazie uit de diepvries op (dus niet à la crème) per laag en daar strooi ik at kaas overheen en rondom. Tijdens het bakken in de oven ontdooit de spinazie prima. Ik ontdooi de spinazie nooit voor gebruik. Oh ja, ik warm de lasagne de dag erna gewoon op, ondanks de spinazie.
Dit zijn 2 van mijn favorieten Lasagne van Jamie Oliver Albert Heijn Romige spinazielasagne Albert Heijn
Ik ga toevallig vandaag lasagne eten en dot is een vegetarische: Ingrediënten 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 courgette 1 zak spinazie (300 g) 1 teen knoflook, geperst 1 pak lasagnebladen (250 g) 200 g Grana Padano (kaas), geraspt 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 1 aubergine 2 bollen mozzarella (zak 125 g), in plakken 8 el olijfolie 2 uien, gesnipperd Bereiding Bereiden Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm. Maak een dressing van 5 el olie, de kruiden en de knoflook. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril de groenten 6-8 min. Zet de oven hierna op 190 °C. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de uien hierin 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas. Bak de lasagne 30 min. in de oven.