Lasagna

Discussie in 'De lounge' gestart door JosieJ, 10 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Kyra Hoeveel spinazie doe je in totaal door de lasagne? Leg je er dan een rauw laagje tussen of gebruik je diepvriesspinazie, die je eerst opgewarmd hebt?
     
  2. HannekeG

    HannekeG Fanatiek lid

    20 aug 2012
    1.702
    0
    0
    Ik vind de lasagne van Bertoli heerlijk!
    Ik maak die dan met vega gehakt en spinazie (verse) die ik bij elk laagje toevoeg.
     
  3. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Ik leg er zo'n 5 à 6 blokjes bevroren gehakte spinazie uit de diepvries op (dus niet à la crème) per laag en daar strooi ik at kaas overheen en rondom. Tijdens het bakken in de oven ontdooit de spinazie prima. Ik ontdooi de spinazie nooit voor gebruik.

    Oh ja, ik warm de lasagne de dag erna gewoon op, ondanks de spinazie.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
  5. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Ik ga toevallig vandaag lasagne eten en dot is een vegetarische:

    Ingrediënten

    2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
    1 courgette
    1 zak spinazie (300 g)
    1 teen knoflook, geperst
    1 pak lasagnebladen (250 g)
    200 g Grana Padano (kaas), geraspt
    2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
    1 aubergine
    2 bollen mozzarella (zak 125 g), in plakken
    8 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    Bereiding
    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm. Maak een dressing van 5 el olie, de kruiden en de knoflook. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril de groenten 6-8 min. Zet de oven hierna op 190 °C. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de uien hierin 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas. Bak de lasagne 30 min. in de oven.
     
  6. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ok dan heb ik vandaag weer wat geleerd
    zou het niet weten ik ben geen vegetarier
     

Deel Deze Pagina