lasagne

Discussie in 'De lounge' gestart door chaarr, 14 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.542
    3.057
    113
    Ik dek het ook af met aluminium folie.
    Lasagne gaat hier 3 kwartier in de oven en laatste kwartier zonder aluminium folie.
    Ik doe er altijd mozarella op en geraspte jonge kaas
     
  2. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Vergeet het vegetarische ‘vlees’ niet hè? En de schaal- en schelpdieren :p
     
    Loufoque vindt dit leuk.
  3. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Hier heb ik dat alleen als ik de oven op de hete-lucht-stand gebruik. Als ik de oven zonder hete-lucht-stand gebruik heb ik er geen last van.

    Dus bij mij ligt het niet aan de opbouw van de lasagne schotel (of wat voor ovenschotel dan ook met kaas), maar aan de stand van de oven.
     
  4. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.566
    3.902
    113
    Vrouw
    Wat gebruik je als onderlaag voor de kaas? Doe je hem op een laagje bechamel? Dat heb ik eigenlijk nog nooit problemen gehad ermee.
    En een half uurtje op 180 hete lucht.
    Nog nooit aluminiumfolie nodig gehad op die manier
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik doe de lasagne 3 kwartier op hete lucht 180 en gewoon goudbruine kaas. Ik doe saus-bladen-bechamel-bladen-saus-bladen-bechamel-kaas.

    Misschien is je oven warmer dan ie aangeeft?
     
  6. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.705
    2.383
    113
    Bij lasagne die als bovenste laag geraspte kaas heeft, doe ik deze er altijd pas de laatste 5 minuten op. Dat is genoeg tijd voor de kaas om te smelten en zo wordt het zeker niet hard.
     
    11131618 vindt dit leuk.
  7. zegenwens

    zegenwens VIP lid

    28 sep 2021
    5.017
    4.990
    113
    Vrouw
    Ik gebruik altijd mozzarella en Parmezaanse kaas en doe dat idd op een laag bechamelsaus. Maar ik zie in mijn standaard recept dat ik op de bovenste laag niet eens kaas doe. Bovenop alleen bechamel, en in de tussenlagen bechamel en kaas.
     
  8. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Als al het bovenstaande niet werkt, kun je altijd nog kant en klare lasagne kopen. :D
     
    owly en Iertje81 vinden dit leuk.
  9. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    8.331
    8.334
    113
    Amsterdam
    Wat ik had toen dit gebeurde dat de oven niet de goede temperatuur aangaf maar veel warmer was dan die zei. Heel veel gedoe mee gehad maar toen we een nieuwe oven kregen ineens geen problemen meer met de kaas.
     
  10. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Zo doe ik het ook altijd, werkt prima en altijd een lekker laagje die net wat krokant is maar niet te :D
     
  11. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.869
    5.142
    113
    Home
    ik denk dat het eerder aan je oven ligt
    maar je zou de kaas het laatste kwartiertje erop kunnen doen
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Ik doe de kaas pas de laatste 10 min erop
     
  13. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    Eerlijk, ik vind de kaas juist wel lekker als deze een beetje harder is geworden. Let goed op de stand van je oven, staat er op een verspakket bv 180 graden en je gebruikt hetelucht, dan kun je 'm standaard wel 10 graden lager zetten. Wij hebben eigenlijk nooit aangebrande randjes o.i.d. Wij gebruiken het verspakket van AH.
     
  14. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik doe de kaas altijd door de zelfgemaakte bechamelsaus. Nog nooit gehad dat t hard werd.
     

Deel Deze Pagina