Overigens vind ik de Knorr lasagnetta dan weer niet echt lekker Weet je wat ik niet snap? Zaterdag patatdag (of een andere dag vd week). Echt? Elke week friet?? Bleh.
Haha, wij eten best elke week wel een keer friet, maar niet persé op zaterdag, we eten op die dag waar we zin in hebben..
Iemand stelde de vraag hoe je zonder pakje kunt koken en toen kwamen er ideeen. Kun je wel pissig reageren dat je zelf liever met pakje kookt, maar je kunt ook concluderen dat die tips aan jou niet zijn besteed en iets anders gaan lezen. Ik start om half 6 met koken en om half 7 rond mijn man de afwas af. En dat zonder pakjes
Eens! En ik start inderdaad om 5 uur we eten om half 6 en om 6 uur zit mijn dochter in bad. En natuurlijk zijn er dagen dat ik langer en uitgebreider kook, ik houd wel van koken. Maar als je daar niet van houdt dan is het inderdaad nier per se langer en lastiger. Bij mij ging die knop om toen mijn dochter kwam. Ideaal vind ik ook dat ik nooit wat los maak voor haar. En patat, dat eten wij denkik eens per 2 maanden.
Hier net zo althans dan pakt man de vaatwasser in.. Ik kook ongeveer een half uur maar dan heb ik wel een keuken robot dus ik snij zélf eigenlijk alleen het vlees als het moet
Iemand beweerde dat het onzin was dat het meer tijd kostte. Ik ben van mening dat het mij wel degelijk meer tijd kost. Ook werd er gezegd dat koken uit pakjes voor niemand goed is. Die recept ideeën zijn idd niet aan mij besteed, daar reageer ik ook niet op. Maar dit topic is allang afgedwaald van de vraag van TS of haar baby lasagnetta mag eten. Ik denk dat zij inmiddels hun maaltijd wel op hebben
Voor de liefhebbers: ik zie dat er een topic is in de lounge over koken zonder pakjes en zakjes. Misschien handig om daar je recepten in te zetten!
Maar hetis gewoon een misverstand dat het meer tijd kost of dat je allemaal speciale kruiden moet gaan aanschaffen! Tenminste ik neem aan dat iedereen toch wel peper en zout in huis heeft? Je moet ook naar de winkel voor zo'n pak en de groente en het vlees die je bij zo'n pak moet doen - hoeveel verschil is het om i.p.v. zo'n pak nou eens een zakje provencaalse kruiden te kopen? Of een flesje oestsaus? Kost minder dan zo'n mix en je kunt het meerdere keren gebruiken. Recept volgen is niet moeilijker dan verpakking van mix lezen. En als je 1 keer recept gevonden hebt hoef je niet meer te zoeken. Koken hoeft niet je hobby te zijn om toch snel gezond eten zonder pakjes op tafel te zetten en je familie smaak aan te leren. Hoofdbestanddeel van de mixen is zout, smaakversterker, gedroogde paprika en peper...
Hoeveel sneller is: Gehakt rulbakken, pak opentrekken, zakje openscheuren, bij gehakt doen, water erbij en met deksel erop laten pruttelen, zak gesneden groente erbij, met lasagnabladen in ovenschaal leggen In vergelijking met: Gehakt rulbakken, knoflookteen knijpen, blik tomaten openen, peper en zout en handvol kruiden erbij, laten pruttelen, zak voorgesneden groente erbij, in ovenschaal met lasagnabladen nou eigenlijk? Enige verschil is volgens mij dat je een blikopener i.p.v. een schaar nodig hebt en dat je een knoflookpers in de vaatwasser moet zetten. Enorme tijdswinst als je het mij vraagt!
Eens, maar als je een gezin hebt zou je je er een beetje in KUNNEN verdiepen, toch? Er is niets mis mee om uit zakjes te eten als het maar niet elke dag is (dat lijkt me gewoon niet zo gezond), maar hoe makkelijk is het om voor het hele gezin iets op tafel te zetten ipv voor je kind apart te moeten koken? Ik was vroeger ook van het makkelijke, vond koken ook helemaal niets aan, maar sinds ik een aantal goede en echt makkelijke, lekkere recepten heb ontdekt, ben ik helemaal om. Je wordt ook steeds handiger en sneller, een goede saus bereiden kost me wat, 15 minuten? Mijn man is wel een keukenprins, dat helpt ook mee. Hij heeft nog nooit met pakjes of zakjes gekookt. Is ook een cultuurverschil denk ik.
dit doe ik altijd met overgebleven pastasaus. Die zet ik in de koelkast voor volgende dag. Op dag 2 kook ik aardappels (gaat heel snel als je ze klein snijdt), pureer ze.. Pastasaus in de ovenschaal, blikje kidneybonen erbij, aardappelpuree erop, en afdekken met plakjes kaas. 15 min in de oven en we hebben een compleet andere maaltijd. Als ik soep maak (ik trek zelf bouillon), doe ik dat op zondag. Want dan heb ik ong 2 uur nodig. Vervolgens maak ik 4 grote porties bouillon met klein gesneden soepvlees of kip en vries dit in. op werkdagen gooi ik 1 portie in de pan, giet er wat water bij en 1 bouillonblokje, soepgroente en vermicelli erin, 10min laten koken en we kunnen eten.
Bouillon trekken vind ik leuk, en het is zo simpel! Als ik veel heb dan kook ik het deel dat ik niet voor de soep gebruik heel ver in, zodat het heel geconcentreerd is. En dat vries ik in heel kleine porties, ijsblokjes, in. Makkelijk i.p.v. bouillonblokje of om jus smaak te geven.
Het is totaal mislukt zou ik maar zeggen. Meerdere keren geprobeerd maar geen succes dus de hoop opgegeven... Ik vind koken gewoon niet leuk en heb daar geen geduld voor.
Ik had iets terug een recept geplaatst voor bloemkool of prei-kerrieovenschotel. Die is echt simpel, volgens mij ben ik vanmiddag een kwartier bezig geweest om 'm voor morgen klaar te zetten. De eerste keer iets langer omdat ik dan moest lezen. Vanavond nasi gegeten: ui + knoflook fruiten, nasigroente + halve zak diepvriessperziebonen erbij, 2 theelepels korianderzaad en 2 theelepels karkuma. Pan rijst koken, eventueel omelet erbij en/of wat ketjap.
Ik heb eerlijk gezegd niet alle posten gelezen, maar hoe doe je het dan met kinderen? Eten zij dan hetzelfde als jullie? (overigens waren man en ik ook vrij makkelijk toen we nog geen kinderen hadden)
Zoiets zocht ik nog, dank je Wij zijn helemaal geen "gezondheidsfreaks" en misschien is dit wel een fase maar vind het koken stukken leuker geworden en het is gewoon lekker, vers...maar we hebben vanavond gefrituurd, ook lekker
O heerlijk! Gewoon mensen hier (Delta, Amarens, Melaniie) die hetzlfde denken als ik Het moet ook makkelijk zijn en ik heb geen tijd en geen zin om lang in de keuken te staan.. Probeer heus wel eens uit om zelf wat te maken, maar meestal mislukt dat grandioos, dan liever een pakje/zakje
Ha! Dat denk je! Keuringsdienst van Waarde: Paprikapoeder - Uitzending Gemist Zelfs mijn man, die altij trots was op zijn kookkunsten als hij een maaltijd met zakje op tafel zette, kan een recept lezen Maakt mij niet uit als je uit pakjes wil eten, lekker doen. Lekker en Simpel | Lekkere recepten en snelle, simpele, makkelijke en gezonde gerechten Voor ideetjes zónder Edit: Zie dat er ook ideetjes mét bijzitten haha, nou voor ieder wat wils