nee, wij hoefden ook niet te betalen voor het erkennen! beetje vreemd dat jullie dat wel moesten! maar is misschien per gemeente verschillend ofzo
ik denk dat we het gewoon doen zoals gepland nu erkennen en gezag vragen en over een jaartje ofzo trouwen als we 10 jaar samen zijn lijkt me ook wel leuk.
Je kan de papieren zelfs downloaden Tweety voor gezag aan te vragen! Op de site van het ministerie van justitie! Invullen en de benodigde papieren erbij en afgeven bij het kantongerecht, that's is!
Wij hebben idd ook niks hoeven te betalen voor het erkennen, maar wij hebben niks mee gekregen over de kantonrechter ofzo..... Als je niet gelijk wil trouwen, kan je ook geregistreerd partnerschap aan gaan. Dit heeft de zelfde voorwaarde als een huwelijk, alleen moet je vader wel het kindje nog erkennen. Je kan als je wil later nog trouwen hiermee. Je kan het ook makkelijker laten ontbinden als je dit zou willen. Dit hoeft in principe niet met een advocaat ertussen en zo
En de achternaam veranderen Ivonne? Dat vraag ik me af. Stel dat je je kind na 3 maanden laat erkennen door de vader (of iemand anders), het kind draagt dat vanaf zijn geboorte jou achternaam. Heb je die toen ook laten veranderen en kostte dat geld?
Ja partnerschap is sowieso makkelijker te ontbinden. Ook scheiden gaat zo veel sneller. Huwelijk omzetten, en partnerschap ontbinden. Maar goed dat is hier niet het geval. Als je vriend het kindje binnen 3 dagen aangeeft, stata hij als aangever, en vader staat blanco. Je kan het kindje later erkennen, is kosteloos. Dan komt er achter de akte een latere vermelding, waar de erkenning op staat, en de vermelding: gekozen voor geslachtsnaam... toestemming gegeven door moeder. Ik werk zelf bij burgerzaken, ik weet nou niet uit mijn hoofd of de bovenstaande erkenning een erkenning ongeboren vrucht is. Als je wilt vraag ik het morgen even na, of heb je al genoeg info? Kan t zo precies voor je navragen, handig, als je ouders hetzelfde werk doen
mijn kinderen zijn later erkent door hun vader, dit kwam om regels omtrent buitenlands paspoort waardoor het niet mogelijk was. je kan eenmalig gratis je kind erkennen. wil je dit later wijzigen dan komen daar vanzelfsprekend allerlei zaken en uiteraard kosten bij.
Stom. we hebben een plank vol rechtsboeken, burgerlijke stand etc. zal ff bladeren dus. Dit komt dus uit het wetboek van de burgerlijke stand, het boek is uitgegeven in 2002. Verder nog een losse samenvatting: De erkenning volgens a), hierbij moet de erkenner en soms moeder (eventueel met kind) aanwezig zijn. Moeder mag echter ook schriftelijk toestemming geven. In zo'n geval behoudt/krijgt* het kind de geslachtsnaam van de moeder. Als het kind jonger is dan 16 mag het ook schriftelijke toestemming geven. Is het ouder dan 16, dan moet het mee in verband met geslachtsnaamkeuze. Op de latere vermelding, meestal opgemaakt ná de geboorte (het is nl niet meer mogelijk de erkenning óp de akte te zetten, die komt als latere vermelding erbij) staan c, d, en e. A en b vallen onder geboorte akte. De erkenning is gratis. Je kan ten alle tijden een erkenning doen. Er zijn dus 2 soorten erkenningen. De erkenning, en een erkenning met naamskeuze. Voor de laatste gaan beide ouders naar de gemeente, laten het kind erkennen en kiezen voor de achternaam. Volgens mij is dit bij ons kosteloos, kán per gemeente verschillen. Is dit zo duidelijk of moet ik meer info opzoeken/vragen?