Champignons: hoe doen jullie dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door IreneH, 22 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
    In het kader van "onzinnige" onderwerpen voor De Lounge het volgende:

    Wij eten vanavond lasagna, heerlijk met champignons, spinazie, mozzarella en natuurlijk bechamelsaus....jammmmmie ;)
    Maar......nou sta ik net de champignons schoon te maken en toen vroeg ik me af hoe anderen dat nou doen. Ik sta die dingen met een keukenrolpapiertje (leuk scrabble woord trouwens) te ontdoen van aarde/zand restjes. Zijn er meiden die hier een andere (liefst handigere) manier voor hebben???? :(
     
  2. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik heb gewoon een champignonborstel... of je koopt een tandenborstel en je gebruikt die.
     
  3. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ik spoel ze altijd af onder lauw water. Zo laat ook gelijk dat bovenste velletje zeg maar los, en die veeg ik er met mijn vingers af...

    Vind het ook altijd maar pokke-werk, ie champignons! Hahaha

    Volgens mij is er trouwens een speciaal borsteltje om de champignons schoon te maken....
     
  4. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    dan zuigen ze zich vol met water en worden ze minder lekker.
     
  5. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
    Ja juist dat heb ik ook altijd gehoord. Vandaar het papiertje. Maar wist niet dat er een champignons borstel te koop is....weer wat geleerd :D
     
  6. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ah oke...dan heb ik ook weer wat geleerd :D
     
  7. alice

    alice Fanatiek lid

    16 aug 2006
    4.014
    0
    36
    Overijssel
    Ik wrijf ze omstebeurten schoon in een (schone) theedoek.
    Het is niet de bedoeling idd om ze onder water schoon te maken.
     
  8. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Inderdaad met een champignon borstel.

    Niet in/onder water schoonmaken. Dan zuigen ze zich vol met water.
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
  10. steenbokje

    steenbokje Niet meer actief

    Jupps, met champignonborsteltje, of ik wrijf ze schoon met wat keukenpapier en snijd het overige vuil er met een mesje af.
     
  11. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Ik haal het bovenste velletje eraf..... met een aardappelschilmesje trek ik het een stukje los en kun je hem er zo afhalen.....
     
  12. Sabrin

    Sabrin Actief lid

    12 nov 2009
    112
    0
    0
    zuid holland
    Ik haal vanaf de onderkant (bovenkant van het steeltje) het velletje eraf.
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik vind knoflook persen ook verschrikkelijk.

    Daarom heb ik een automatische knoflookhakker, kostte me 12 euro:p
     
  14. MyBelle

    MyBelle Actief lid

    26 apr 2010
    144
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik spoel ze gewoon af hoor, dan maar minder lekker maar vind dat zo vies dat borstelen aan die dingen.....maar ja ieder zijn eigen ritueeltjes toch
     
  15. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
  16. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
    Huuuuuuhhhh??????? Een automatische knoflookhakker????? Jammer dat je er niet gelijk een linkje bij hebt gedaan ;), want nu ben ik natuurlijk heeeel erg nieuwsgierig!! :D
     
  17. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik heb er zon borsteltje voor gekocht echt erg handig;)
     
  18. MG2009

    MG2009 Niet meer actief

    Ik maak ze schoon met een borsteltje/kwastje.
     
  19. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Keukengadgets - Oldenhof kookwinkel

    recht onderin. Garlic Zoom
     
  20. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Daar zijn de meningen over verdeeld hoor, dat ze dan volzuigen enzo. Ik heb er laatst nog over zitten lezen dat sommige chefs het echt onzin vinden, vooral als je de champignons door een saus doet of ergens in verwerkt. Sindsdien laat ik dat borstelen lekker zitten (pokkewerk) en spoel ik ze gewoon snel af onder koud water. Mijn spaghetti smaakt er geen seconde minder lekker van. :D
     

Deel Deze Pagina