makkelijke snelle recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Danoek, 26 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Ik ben op zoek naar makkelijke en snelle recepten. Het liefst met gemakkelijk verkrijgbare ingredienten. Nu kan ik natuurlijk een kookboek openslaan, maar daar staan altijd zoveel extra ingredienten in die ik niet heb. Ook is niet elk kookboek even lekker.
    Helaas lust ik de meeste groenten niet, maar heb ondertussen wel ondervonden dat het soms in een andere samenstelling of anders klaargemaakt wel lekker is.
    Wie heeft er nog een lekker recept voor mij?
     
  2. Brinta

    Brinta Fanatiek lid

    9 apr 2013
    2.145
    191
    63
    Zuid holland
    Rijst, pakje mora met sate in pindasaus en een potje wortels en erwten.
    Heeeel lekker, snel en makkelijk :D.
    Verder vind ik rijst met een blik ragout ook heel lekker, makkelijk en snel.
    Aardappelschijfjes met een maiskolf en kippenpoot.
     
  3. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    16 jan 2013
    1.752
    0
    36
    Gelderland
    Zakje krieltjes, zakje spruitjes, zakje gerookte spekjes, pecannoten, tijm.

    Spruitjes halveren, pecannoten in stukjes. Alles bij elkaar mengen. Dit op bakblik en 30 min in de oven op 200 graden. Klaar!
     
  4. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    rijst, sate met sperziebonen. super snel en lekker
     
  5. Ligakoekjuh

    Ligakoekjuh Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.195
    0
    0
    NULL
    NULL
  6. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    En wat zijn dan precies de makkelijke/snelle recepten? :)
     
  7. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    aardappelen
    boontjes uit pot
    en ee snitzel
     
  8. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Ja die kennen we wel, gebeurt ook wel met andere groentes.
     
  9. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Alles gaat dus op het bakblik? En niet eerst de krieltjes, spruitjes en spekjes bakken/koken?

    Ovengerechten ben ik sowieso wel fan van, dan kan ik in tussentijd nog even andere dingen doen :D
    Ben 4 dagen in de week laat thuis en moet dan nog even eten koken, eten en daarna kinderen in bad en bed doen. De jongste krijgt ivm koemelkallergie wel eens wat anders te eten dan wij, dus dat kost ook weer tijd. Mijn man kookt ook wel eens, maar zei net afgelopen weekend dat we eens wat andere recepten uit moesten proberen, het is vaak hetzelfde. Vandaar dus ook mijn vraag.
     
  10. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Pasta spinazie:

    Spekjes
    Spinazie Boursin
    Spaghetti
    Zakje geraspte kaas

    Spekjes uitbakken, spinazie boursin (diepvries) erbij.
    Ondertussen spaghetti koken.
    Mengen als het klaar is en geraspte kaas erover.

    Broccolisoep:
    Ui (koop altijd vast in stukjes)
    Broccoli
    Bouillonblokjes
    Kookroom
    Knoflook

    Ui in ruim olie even fruiten, liter gekookt water (waterkoker) erbij en de bouillonblokjes. Dan de broccoli in stukken en een teentje knoflook erbij.
    10 minuutjes koken, scheut kookroom erdoor en de staafmixer erin. Klaar:)
    Lekker met uitgebakken stukjes ontbijtspek. Wij eten altijd broodjes erbij met komkommer en paprika enzo.
     
  11. seepje

    seepje Fanatiek lid

    23 mrt 2014
    1.559
    1
    38
    visagist
    utrecht
  12. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    16 jan 2013
    1.752
    0
    36
    Gelderland
    Alles zo op het bakblik. Ik meng de ingrediënten meestal even in een grote slakom en dan op het bakblik (wel even papiertje eronder). Oh vergeet nog een belangrijk ingrediënt, bakje Ricotta verdelen over het bakblik.

    Erg lekker en supersimpel!
     
  13. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ovenschotels zijn altijd makkelijk en snel. Hier 1 die groot favoriet is en elke maand eigenlijk wel een x op tafel staat :D

    - 2 venkel
    - genoeg aardappels (Geen idee hoeveel wij gebruiken)
    - chorizo worst
    - Parmezaanse kaas

    - Venkel schoonmaken en in stukken snijden (niet te klein)
    - aardappels schillen en in blokken snijden (niet te klein)
    - venkel/aardappels/chorizo bij elkaar in de pan zo'n 5 min koken
    - chorizo is stukken snijden
    - alles in ovenschaal zo'n 20 min op 200 graden
    - Parmezaanse kaas raspen en erover doen
    - nog 10 minuten in de oven op 200 graden.

    That's it :D Wij eten hier altijd 2 dagen van.
     
  14. Nicolientje

    Nicolientje Bekend lid

    18 mei 2012
    625
    31
    28
    Bunde
    Ovenschotel:

    Gehakt rul bakken. Pot erwten en wortelen eroverheen. Drie zakjes aardappelpuree erop en als laatste wat geraspte kaas eroverheen. 20 minuten in de oven en klaar. Met een beetje mayo vind ik het heerlijk!

    Ik heb een app van Koken met Aanbiedingen. Daar staan ook vaak hele makkelijke recepten tussen.
     
  15. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Oke en nog 1

    - Nasi in blik van Kung Fu (bij e AH)
    - kroepoek
    - de goedkoopste sate stokjes uit de vriezer
    - eieren

    - Nasi in de pan met een klontje boter opwarmen
    - sate stokjes verwarmer in de verpakking in pan met water
    - eieren bakken voor op de nasi
    - kroepoek erbij serveren.

    Wij eten hier met z'n 3en van 1 blik :D Ook nog erg low budget
     
  16. Ezria

    Ezria Bekend lid

    6 mrt 2014
    643
    0
    0
    Bergschenhoek
    Ingrediënten (verschilt hoeveel je nodig hebt voor hoeveel personen je maakt):
    Basmati rijst
    Prei
    Hamblokjes
    Een ui
    Eventueel als je dat wil een teentje knoflook

    De rijst koken (het lekkerste is het als je het een dag van te voren kookt in de koelkast zet en de volgende dag weer opbakt maar dit kan ook gewoon eerst koken en dan bakken hoor).

    Dan zachtjes de prei en ui bakken, het moet wel lekker knapperig blijven dus niet te lang bakken. Daar doe je een knoflook teentje geperst doorheen indien je dit lust. Vervolgens doe je de hamblokjes erbij en bak je nog even lekker door. Als het nog lekker knapperig is maar wel warm dan doe je de rijst erbij en ga je nog even verder bakken.

    Dan heb je heerlijke nasi en je kan er groente eventueel doorheen doen die je lust maar ik vind dit een goede variant (lees ook: goedkopere) variant als de nasi bij de chinees en vind hem zelfs lekkerder. :) Makkelijk en snel om te maken. Daarnaast is het best goedkoop!
     
  17. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Ik heb nog nooit venkel gegeten. Waar smaakt het naar? Kun je het ergens een beetje mee vergelijken?
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Venkel smaakt naar anijs :)
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  20. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Gebraden kip van 't kraam gaan halen
    Gebakken aardappelen erbij
    Sla en tomaten

    De sla en tomaten snijden en onder elkaar mengen.
    Kip opwarmen in de microgolf
    Aardappelen eventjes aanbakken.


    Zak diepvriesspinazie
    Visfilets of fishsticks
    Aardappelen

    Diepvriesspinazie in een kom, in de microgolf
    Vis bakken
    Aardappelen schillen en koken


    Ik werk zeker op dagen dat ik moet werken heel veel met groenten die ik maar uit de vriezer heb te halen (eventueel vooraf effe koken wel) en iets van vlees of vis die ik maar in de pan heb te smijten.

    De ingewikkeldere stuff hou ik voor de andere dagen.


    Hier maak ik geregeld ook spaghettisaus voor 2 à 3 dagen. De eerste dag wat werk, maar de volgende dag(en) veel simpeler. Of ik maak 'em al van tevoren.

    Gehakt
    Champignons
    Paprika
    Ui
    Wortelen
    2 potten spaghettisaus
    1 pak pasta per dag

    Gehakt aanbakken.
    Gesnipperde ui erbij laten bakken
    Fijngesnipperde wortelen erbij (de hele boel regelmatig omroeren)
    Paprika in stukjes erbij
    Champignons in stukken erbij
    Effe laten aanstoven en tijdens het bereiden kruiden met peper, lookpoeder (verse is meer werk), eventueel een blokje groente- of vleesbouillon, ...
    2 potten spaghettisaus over 't geheel en een kwartiertje tot een half uur laten pruttelen.
    Ik "kuis" zelf de potten spaghettisaus nog met wat rode wijn die ik er ook bij doe, maar da's eigen smaak ...

    Tegen 't einde de pasta koken.

    Ik maak het soms ook zonder gehakt, dan kieper ik er nog een courgette bij.
     

Deel Deze Pagina