fruitsalade maken

Discussie in 'De lounge' gestart door mummie2b80, 30 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mummie2b80

    mummie2b80 Bekend lid

    29 mrt 2008
    922
    0
    0
    Hoi dames.

    Voor de paasbrunch wilde ik een fruitsalade maken. Maar ik weet niet helemaal hoe.
    Natuurlijk heel veel vershillende soorten fruit (en citroensap tegen verkleuren|) maar hoe waar krijg ik het sap vandaan? Gewoon uit blik of sinaasappelsap.

    Wie heeft er tips of een lekker recept voor een bijzondere fruitsalade. Alvast bedankt!!!
     
  2. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Je kan wat sinaasappels uitpersen voor het sap, maar meestal komt er genoeg sap vrij uit het gesneden fruit. Ik doe er nooit iets extra's bij.
    Ik doe door de fruitsalade altijd mango, ananas, kokosnoot en verder waar ik dan zin in heb ( sinaasappel, mandarijn, aardbei, druiven, besjes, frambozen). Ook lekker erdoor vind ik wat walnoten. Meestal gebruik ik geen banaan omdat dat zo snel verkleurd.
     
  3. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Meestal gooi ik er een blik lychees met sap (eigenlijk siroop) er al erdoorheen.
    En heb nooit een recept, maar koop gewoon allerlei fruitsoorten hihi.

    Kiwi's
    appels
    banaan
    meloen
    lychees (uit blik)
    perzikken (uit blik)
    verse ananas
    aardbeien voor de kleur
    granaatappels (of zijn die nu niet in het seizoen?)

    en ik weet niet voor hoeveel personen het is,
    maar het is uit leuk om het te serveren in uitgeholde meloenschillen, met een kartelrandje gesneden

    Zomers is het ook leuk om het in een grote uitgeholde watermeloen te serveren, maar die zijn nu helemaal nog niet verkrijgbaar denk ik hihi
     

Deel Deze Pagina