tja ik gooi er maar weer eens een topic over lekkere receptn in... het is ekle dag weer een klus om iets heerlijks op tafel te zetten. Vind het altijd moeilijk en wil graag lekker eten..... maar niet te moeilijk en niet teveel dingen gebruiken...... vandaag; **courgette uitgehold en gevuld met een mensel van gehakt{150gram}, cashewnoten en knoflook{2 teentjes} **aardappelpuree nog meer recepten zijn van harte welkom.....
tagliatellie in spinaziekaas saus..... 2personen *200gram tagliatelle {deegwaren} *1 pakje bousin, of andere koedkopere kruidenboter *1 kleine doos spinazie al la creme *gerooktespekjes of/en ham... zoveel je wilt.... mmm zo lekker.... tagliatelle koken volgens aanwijzing op verpakking. spekjes uitbakken en daar de spinzie bijdoen en de kruidenboter en op het laatst ook de tagliatelle!!!!! en mmmm spullen maar! let wel het is erg veel en machtig.....
preitaart.... *prei *gehakt *kaas *boulionblokje gehakt rul braden, prei en boulionblokje erbij.... even laten garen, een ovenschaal bekleden met bladerdeeg {of springvorm als je een groetere wilt} alles in de vorm, bladerdeeg erover heen, kaas erover heen... en dan in de oven.... toch zeker 20 minuten denk ik lekker met aardappel puree erbij
Ik heb zojuist een fantastisch slaatje gemaakt. Heel simpel: 150 gram verse roomkaas met kruiden, loskloppen in een grote schaal met een flinke scheut yoghurt. Dan toevoegen: een klein blikje doperwten, een klein blikje maiskorrels, een gesnipperde ui, twee in blokjes gesneden tomaten (zonder zaadjes) en een makreel (gerookt of gestoofd) zonder graten, in kleine stukjes. Goed door elkaar mengen, zout erbij en flink wat vers gemalen zwarte peper en dan in de koelkast zetten, zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen. Hm... Een afbakstokbrood erbij en je hebt een prima koude maaltijd.
Griekse salade met feta Nodig:  4 grote tomaten of 2 enorme vleestomaten  1 kleine komkommer  2 uien  1 groene paprika  Zwarte olijven  200g feta  bladsla  stokbrood Nodig voor de dressing:  6 eetl. Olijfolie  2 eetl. Citroensap  peper  zout  ½ theelepel oregano  ½ theel. munt  Scheutje azijn Maak eerst de dressing, die laat je een uurtje in de koelkast staan. Tomaten en komkommer snijd je in partjes. Olijven en paprika in stukjes (moet je zelf weten). De uien in halve plakken. Die haal je dan uit elkaar. De feta snijd je in kleine blokjes. Dit alles meng je door elkaar. Onder inde schaal leg je wat sla. Daarboven op het mengsel. De feta en de olijven doe je bovenop. Daar strooi je nog wat oregano overheen. Dan doe je de dressing eroverheen en laat je alles even staan (zodat de dressing kan zakken). Stokbroodje erbij en smullen maar!