You're welcome . En ja, volgens mij moet couscous geen probleem zijn. Moet je alleen even op het pak kijken voor de hoeveelheid water die daarbij moet, bij bulgur is dat 1:1, weet niet hoe het bij couscous is.
Een avocado *WHOEI* moet ik die uithollen of schillen en prakken ofzo? En moet ik er dan nog water oid bij doen? You see...i'm totally oblivious...
Als je 'm in de lengte doorsnijdt kun je zo de pit eruit wippen en met een lepel de avocado leegmaken. Ik doe 'm meestal in de blender. (Tenzijn ik 'm eet als lunch, lekker geprakt met een banaan, hmm!)
*abbo* ben benieuwd naar de recepten, was er toevallig net over aan het nadenken (n.a.v. topic over e-mummers en daarbij lijkt het me wel zo gezond, met name voor m'n dreumes)
Pasta spinazie en wat lepels Pesto naar smaak toevoegen is weer eens heel anders pasta eten dan met tomatensaus. Hier heb je geen pakje voor nodig!
Lekker recept voor 4 personen: Gehakt kruiden en bakken, ui meebakken. Voeg teentje knoflook toe. Dan ongeveer een hele spitskool (in stukjes gesneden) toevoegen en roerbakken. 1theelepel gemberpoeder erbij en veel kerriepoeder: 2 el (?). Tot slot 100 ml rundvleesbouillon erbij. Lekker om met rijst te eten. Om het pittiger te maken doe ik er zelf nog wat brandal sambal door en gebakken uitjes erover heen.
Wat wij thuis erg lekker vinden is rijst met kip-kerrie! De kerrie is in dit recept lekker zoet: Nodig: Rijst Kipfilet Kerrie Cremefraiche Rozijnen Blikje ananas Bouillonblokje Eerst kook je rijst en bak je de kipfilet, Dan bak in het bakvet wat kerriepoeder, hierna doe je er sap van de ananas bij, dan het bouillonblokje en dan de cremefraiche. Hierna de ananas, de rozijnen en de kipfilet er weer bij. En klaar! Wij eten het meestal met boontjes, die doe ik dan door de saus! Succes!
Ik heb erg veel geleerd van de Allerhande van AH... Ik probeer 'm elke maand mee te nemen. Tuurlijk staan er uitgebreidere (duurdere) recepten in, maar ook vaak recepten voor door de weeks en basisrecepten. Via de site van AH kan je alles terugvinden. Misschien leuk om eens door te bladeren en ideeen op te doen. Bedenk wat je lekker zou vinden en dan kijken welke recepten naar boven komen.
pasta met gerookte zalm, kruidenkaas en verse spinazieblaadjes erdoor is ook erg lekker, maar niet zo geschikt voor kinderen ( althans ik vind het altijd erg zout ) Maar ik heb altijd wel een beetje gewone tomatensaus ingevroren en dat doe ik er dan voor Sanne doorheen. Heel simpel, macaroni, in blokjes gesneden achterham en salami een zakje geraspte kaas erdoor. Beetje ketjup erbij en een fisse komkommersalade erbij. Vrij machtig, maar heeeel snel klaar en wij vinden het erg lekker.
Wij vinden dit altijd lekker. Mediteraanse groenten met rijst en rundervinken De groenten bestaan uit rode ui, teentje knoflook, 1 aubergine, 1 courgette, 3 of 4 tomaten, paprika kan er ook nog bij. Alles redelijk klein snijden, vrij grof is ook prima. Olijfolie in een wok pan en dan eerst de ui en knoflook, daarna aubergine en courgette roerbakken en na 5 minuten de tomaten erbij, die zorgen voor vocht in het gerecht en dan gaat het een beetje stoven. 20 minuutjes laten sudderen op laag vuur tot het een beetje gaar er uit ziet. Zout en peper toevoegen en wat gedroogde italiaanse kruiden. Rijst koken eventueel in een half bouillonblokje voor smaak. Rundervinken bakken zoals op pak, ongeveer 20 minuten. Al met al dus een gerecht wat binnen 30 minuten klaar is ook en super gezond met alle groenten. Het is ook goed te bewaren voor de volgende dag of wat dan ook. Charlie
Dank jullie wel allemaal zeg! @ Anta: Leuk een recept met spitskool, ik weet nooit goed wat ik daar nou mee kan maken, dus dank! @ Kris: Die hamburgers van jouw ga ik binnenkort ook een keer maken. Alle andere recepten die ik voorbij heb zien komen lijken me allemaal erg smakelijk. Mjammie!!!
Op deze website heb je allemaal mooie recepten. Ik heb er zelf een aantal geprobeerd en is net zo lekker. Er staan een heleboel makkelijke recepten bij. Helemaal als je kiest van de makkelijke maaltijd. Recepten
Deze ga ik bewaren!! Lekker... Maar ik zit dus altijd met de malsheid van de kip.. Meestal marineer ik em eerst, maarja das ook vaak een probleem.. Waarin?? Heb je daar ook leuke ideeen voor? Ben echt zo'n kluns in de keuken
Mijn kip is nooit taai....Gewoon goed kort aanbakken en niet te lang laten sudderen, daar is kipfilet niet geschikt voor. Als het gaar is, is het gaar. Maar een lekkere kipmarinade, die ik vaak gebruik als we gaan barbecuen, is: 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels ketjap 1 eetlepel citroensap peper kerrie komijn knoflook gember
Ottolenghi heeft een aantal kookboeken en daar maak ik vaak recepten uit. Alles is zonder pakjes. ij heeft ook een website met recepten (wel in het engels) Ottolenghi - Home Wat je trouwens goed met couscous kan doen is er een flinke hand fijngehakte munt, weer een flinke hand fijngehakte peterselie, als je het lekker vind een flinke hand fijngehakte koriander, een groen pepertje (zonder kids), citroensap en olijfolie doorheen doen. Ik vind het lekker om hem zo als lunch te eten, als avondmaaltijd zou ik er blokjes feta en/of nootjes (bijv. pistache) doorheen doen. Zelf burgers maken is erg simpel. Ik maak ze vega, dus met gemalen kikkererwten of linzen, maar je kan ook gehakt gebruiken. Dat meng je met 1 gekookte aardappel en 1 rauw ei, kruiden naar keuze (bijv. komijn, paprikapoeder en peterselie), eventueel wat mais of andere fijngehakte groenten erdoor, burgertjes van maken en bakken. Lekker op een broodje met curry of ketchup, maar je kan natuurlijk ook zelf een yoghurtsausje maken (bijv. Griekse yoghurt, munt en zwarte peper). Je kan trouwens ook andere granen proberen, zoals quinoa, tarwe, etc. Is een leuke afwisseling voor rijst en couscous.
Ik heb gisteren een topic aangemaakt maar helaas nog geen berichtjes, misschien iets voor jou (of de anderen hier)? http://www.zwangerschapspagina.nl/algemene-clubs/374072-bio-eco-mamas-and-mamas-2-b.html