lekker koken zonder zakjes en pakjes; recepten gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door Amethist, 25 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
  2. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    alcohol vervliegt he als je het verhit ...
     
  3. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Vandaag de spitskoolroerbak van Anta gegeten, was zeker voor herhaling vatbaar. De zoetzure kip van Eylem hebben we vorige week gegeten en was ook heel erg lekker.
     
  4. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    350 gram penne
    rond bakje mascarpone
    250 gr boerenmetworst
    150 gr. zakje licht belegen kaas
    cherrytomaatjes hele bakje
    bosuitjes

    Kook de pasta beetgaar, giet het af, meng de mascarpone eerst alleen door de pasta. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de bosuitjes en gooi die er ook doorheen. Snij de boerenmetworst in fijne stukjes en meng die er ook door.

    Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
    Doe de hele mikmak in de schaal en laat het zo'n 25 min in de oven (tot de bovenste penne er een beetje bruin uitziet) Ik vind het lekker als de bovenste penne knapperig is (smaken verschillen)

    Ik vind het heerlijk!
     
  5. Lieke23

    Lieke23 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.938
    1
    36
    Dit hebben wij vandaag gegeten. Onwijs lekker!!


    Pasta met geroosterde paprika saus

    INGREDIËNTEN
    • 3 paprika's
    • 300 g pasta
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • Zongedroogde tomaatjes 2 eetl.
    • versgemalen zwarte peper en zout
    • 150 g pecorino of grana padano kaas (stukje)
    • 2 eetlepels kappertjes
    • Pijnboompitjes geroosterd
    • Rucola
    VOORBEREIDEN
    1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika’s door de helft snijden en op bakplaat in oven in 25 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Afgedekt 15 min. laten afkoelen. Vel verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Vrijkomend vocht bewaren.
    BEREIDEN
    1. Spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. In pan 3 el olie verhitten en knoflook in 1 min. lichtbruin bakken. Ui 2-3 min. zachtjes bakken. Paprika en gedroogde oregano 2 min. meebakken. Zongedroogde tomaten toevoegen. Scheutje water toevoegen en 5 min. laten sudderen. Mengsel met staafmixer pureren en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Kaas in flinters schaven.
    2. Champignons bakken in een aparte pan met andere groente naar keuze. Aan dit mengsel de saus toevoegen.
    3. Pasta afgieten en overdoen in vier warme diepe borden.
    4. Saus erop scheppen en rucola en pijnpoompitjes erover verdelen. Nog wat olijfolie erover druppelen en peper erboven malen.

    Jammie!
    Het is een bestaand gerecht van de AH, maar wel wat aangepast naar eigen smaak. En de kaas hebben we er niet bij gehad, maar ik vond het ook niet perse nodig.
     

Deel Deze Pagina