Ik heb zo'n zin in wat lekkers op de bank vanavond, onze vrijdag is heilig lekker tv kijken en even ontspannen, vaak lekker drankje erbij, maar heb zoveel zin in wat lekkers, maar weet niet wat, mijn man lust weinig geen vis of iets en we houden beiden niet van chocola heeft iemand een idee ow ja ik heb het ook steeds koud. misschien wat warms maar wat
toastjes met wat erop, brie, filet of salade mini worsten of saucijzenbroodjes minipizza broodje shoarma bestellen.
hm minipizza of augurkje met ham erom, brie filet en andere salades lust mijn man niet vindt ik ook zo sneu ik wel hij niets knakworstjes!!!!!!!
Dit is erg lekker én gemakkelijk te maken! *ik ben geen kaas eter, alleen jong belegen, maar je proeft niet dat er een vreemde kaas in zit* Empanadillas een spaans hapje. voor 10 stuks: 2 eieren, 125 gram spaanse ham(serranoham)fijngesneden,60 gr machegokaas geraspt(kan dus ook notenkaas met honing), 1-2 el mayonaise, zout en peper, 1 pakje diepvriesbladerdeeg,1 eierdooier losgeklopt. Kook de eieren in 7-8 min hard, spoel ze koud, pel ze fijn. Meng ei, ham ,kaas, mayonais en zout en peper naar smaak. Steekuit de plakjes deeg cirkels van 8 cm en leg op elke cirkel een flinke eetlepel vulling. Vouw de cirkels dicht en sluit de randen met de bolle kant van de vork. Bestrijk de deegflapjes met eidooier en bak ze op bakpapier beklede bakplaat in 15-20 min. krokant in een voor verwarmde oven op 220 graden Smakelijk!
Ik kan genoeg lekkers bedenken hoor haha. Bittergarnituur Lekker stokbroodje met aiolie, brie, knoflookboter of van die kant en klare stokbroodjes met kruidenboter Kaasvlinders, pistachenoten Dadels met roomkaas, zoete pepers met kaas Wij halen regelmatig voor vrijdagavond wat dingetjes waar we trek in hebben, zetten we voor ons neer, fles wijn erbij, paar biertjes, leuke film en lekker genieten.
nachos met kaas uit de oven nachos chips in een oven schaal.. zoete chili saus erop.. geraspte kaas erover en ff laten smelten in de oven. mozzarella balletjes met basilicum en een stukje cherry tomaat
jullie noemen zoveel lekkere dingen op en ik zit bijna te kwijlen maar mijn man lust echt weinig( type zeur zeg maar ) die oven hapjes ga ik morgen proberen dat ziet er lekker uit dadels lust ik wel man niet, potver
Nou ik wil dus ook mijn man verrassen hij doet zoveel voor me en ik ben niet altijd even lief voor hem geweest het afgelopen jaar en we hebben al een paar keer gezegd we moeten zo hard vechten om er samen uit te komen na alle ellenden de afgelopen periode. dus ik dacht een verrassing. hij moet wel mee het te halen maar dan toch het gaat om het idee. en ik weet dat ik hem geen groter plezier doe dan lekker samne op de bank wat lekkers en een lekker biertje ofzo. en dan is een zak paprikachips ook maar paprikachips
Hij kan toch ook wat dingen halen dat hij echt lekker vindt, en jij wat jij echt lekker vindt? Mijn man houdt ook van andere dingen dan ik, zou zonde zijn als ik het daarom nooit zou eten.
Ingrediënten 2 sneetjes pain de campagne 1 bakje jumbo garnalen (100 g) 2 teentjes knoflook 1/2 rode peper 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden) 1 eetlepel citroensap zout Materialen cocktailprikkers Bereiden Brood roosteren en elk sneetje in 4 puntjes snijden. Garnalen droogdeppen. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grove repen snijden. In braadpan (of wok) olie verhitten. Knoflook en peper lichtbruin bakken. Garnalen toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Pan van vuur nemen, peterselie en citroensap erdoor roeren, met zout op smaak brengen. Aan elk prikkertje 3 garnalen en een driehoekje brood steken. In pan achtergebleven olie erover druppelen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zachte kaas met beenham en frisse komkommer Categorie: Glaasjes, Koud, Vlees Ingrediënten: beenham, komkommer, limoen, smeerkaas Ingrediënten voor 8 personen: 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit) ½ komkommer, geschild en in kleine blokjes ½ limoen, geperst ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Grieks Hapje Categorie: Koud, Spiesje, Vlees Ingrediënten: bieslook, geitenkaas, olijven, salami Ingrediënten voor ca. 15 hapjes: 1 Stegeman Originele salami 1 stukje zachte geitenkaas Gekruide olijven (zonder pit) Verse bieslook Cocktailprikkers ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gevulde komkommerschijven Categorie: Koud, Vegetarisch, Vis, Vlees Ingrediënten: kip-kerriesalade, kip-satésalade, Komkommer, krabsalade, tonijnsalade Ingrediënten voor ca. 40 stuks: 2 mooie stevige komkommers 100 gram krabsalade 100 gram kip-kerriesalade 100 gram kip-satésalade 100 gram tonijnsalade Was de komkommers en schil met een dunschiller om en om de schil eraf zodat je gestreepte komkommers overhoud Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer schijven van 1½ tot 2 cm dik. Snijd met een meloenbolletjessteker een holletje uit de komkommerschijven. Vul de holletjes met de diverse salades. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gegrild stokbrood Categorie: Vegetarisch, Warm Ingrediënten: basilicum, boter, kaas, knoflook, stokbrood, tijm, tomaten Ingrediënten voor 20 stuks: 1 stokbrood 4 tomaten 150 gram geraspte kaas 2 à 3 teentjes knoflook 100 gram boter peper & zout tijm basilicum Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 1½ cm dik en leg ze in een overschaal. Meng de boter met de uitgeperste knoflook en smeer het brood hiermee in. Leg een plakje tomaat op het brood, doe er wat peper en zout op en strooi er vervolgens geraspte kaas over. Strooi wat tijm en basilicum over de stokbroodjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Dien de stokbroodjes warm op
Pittige courgettebootjes Categorie: Vegetarisch, Warm Ingrediënten: bosuitjes, courgette, kaas, peterselie, tomaten Ingrediënten (30 stuks): 5 grote courgettes 1 grote tomaat (fijngehakt) 2 fijngesnipperde lenteuitjes 1 eetlepel peterselie ca. 100 gram geraspte kaas Snijd de courgettes in 3 gelijke stukken en snijd elk stuk weer in de lengte door. Hol ieder stuk uit met een theelepel. Kook de courgette 3 minuten in zacht kokend water. Giet af en laat onder koud water afschrikken. Dep de courgette vervolgens droog met keukenpapier. Meng de overige ingrediënten in een kleine kom. Verdeel het mengsel over de bootjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril tot de kaas gesmolten is. Leg de bootjes op een schaal en serveer ze direct. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Paprikarolletjes met geitenkaas Categorie: Koud, Vegetarisch Ingrediënten: citroen, geitenkaas, olijfolie, oregano, paprika Ingrediënten (16 stuks): 2 grote rode paprikas 4 eetlepels (olijf)olie ½ citroen 150 gram zachte geitenkaas 2 takjes oregano (versgemalen) zwarte peper cocktailprikkers Was de paprikas, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in acht plakken. Verhit in een pan 3 eetlepels olie en laat en de paprikas afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven. Boen intussen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Knip de oregano fijn boven de geitenkaas. Schep de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en veel peper. Schep op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas. Rol de paprikas op (aan de smalle kant beginnen) en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een lage schaal. Laat ze ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Boursin-hapje met zalm Categorie: Koud, Vis Ingrediënten: boursin, zalm Ingrediënten (20 stuks): 4 plakjes gerookte zalm 2 doosjes Boursin (kruidenkaas) aluminiumfolie Bereiding: Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin. Rol ze op en verpak ze in de aluminiumfolie. Laat de rolletjes een uur in de koelkast stevig worden en snijd ze in plakken (ca. 5 plakjes per rolletje). Leg de hapjes op een platte schaal en serveer ze direct. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ingrediënten voor 12 personen: 6 eetlepels Cocktailsaus (pot van D&L) 2 eetlepel ongeklopte slagroom ½ eetlepel citroensap 150 gram Hollandse garnalen 12 blaadjes sla voor de garnering 1 tomaat 12 toefjes dille Bereiding: Meng de cocktailsaus met de slagroom en de citroensap. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Leg 12 eetlepels of amuselepels klaar. Leg op elke lepel een blaadje sla. Verdeel de garnalen over de lepels. Schep op elke lepel een beetje saus. Garneer met de blokjes tomaat en een toefje dille.
* Dipstokjes met dippers * Stokbroodje of toastje met groene pesto en zongedroogde tomaatjes (uit pot, op olie) * 'Gewoon' bittergarnituurtje
Wraprolletjes met zalm of kipfilet: Koop een pak wraps, smeer deze in met een kruidenboter (zo'n cremige bijv. ValFranc van de Aldi). Doe hier plakjes kipfilet of zalm op (ik doe altijd kipfilet) Daarna wat rucola, rol de wrap op en steek er prikkers in en snij het vervolgens tussen de prikkers door tot kleine rolletjes... Erg lekker, erg verrassend!
Kaasvlinders! Laat mijn man het maar niet horen, die gaat dan spontaan de spullen in huishalen. Heel simpel: Nodig: Bladerdeeg en (geraspte) kaas Maakt niet uit welke soort, ik gebruik altijd jong belegen. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, kaas erop en oprollen. (tip: hou een randje vrij van kaas om het rolletje "dicht te plakken") Snij de rolletjes in schijfjes en leg ze op bakpapier. 15 minuten in de oven op 220 graden Je kan er ook nog ham bij doen voor de variatie. Ik maak ze regelmatig en ze zijn sneller op dan koud.
Zoet gemarineerde olijven zijn ook overheerlijk! de meeste kaasboeren hebben ze wel, wat een uitvinding! bladerdeeg met brie er in of met knakworstjes er in ook erg lekker
Hmm, kleine gehaktballetjes!! Er zijn 100-en-1 manieren om die te kruiden, is hier altijd heerlijk genieten als ik dat maak in 't weekend. En eiersalade op toastjes. Augurk of blokjes kaas met salami eromheengewikkeld ( Dat is teamwork bij ons... manlief eet de salami en ik de augurk en kaas... )
Bladerdeeg met tonijn: Tonijn uit blik mengen met een uitje en wat zoete chilisaus. Bladerdeeg is tweeën of vieren snijden, schepje tonijn erop en dan dichtvouwen. Smeer wat ei op de bovenkant. Dan in de oven tot ze bruin zijn. Weet de tijd even niet. Dit kan ook met kip. Kipfilet bakken en als het gaar is uit elkaar pluizen. Mengen met uitje en chilisaus en dan hetzelfde als bovenstaand. Stokbrood met tzaziki maak ik ook vaak. Wit stokbrood in plakjes snijden en bestrijken met olie en peper en zout. Dan in de oven lekker knapperig laten worden. Meng voor de tzaziki turkse of griekse yoghurt met geraspte uitgelekte komkommer, zout en peper, knoflook naar smaak en een eetlepel olijfolie.
runderrookvleesplakjes gevuld met roomkaas of kruidenkaas plakjes ham gevuld met Buko ananaskaas(klinkt vies maar het is echt jammie ) plakjes bladerdeeg met knakworsjes uit de oven stokbroodjes met brie en appelstroop iuit de oven(plakjes dan he) stokbroodjes met geitekaas en honing uit de oven(plakjes dan he) Eet smakelijk!