Ik doe altijd rundergehakt met paprika en uien , peper paprikapoeder en italiaanse kruiden als het gehakt gaar is gooi ik er een blikje tomatenpuree doorheen. Ik neem altijd afbakbaqetjes die leg ik neer en snij er dan een V vorm uit dan smeer ik de binnenkant in met pizzaquick daar het gehakt in dan voor de liefhebbers kaas erover heen en dan ongeveer 10 minuutjes in de oven knoflooksaus erbij of whiskeysaus
Wij eten deze weleens Tomaten-gehaktbrood - Recept - Allerhande - Albert Heijn erg lekker ( ik eet alleen geen gehakt meer dus de laatste tijd niet meer gehad)
Gevuld brood met mexicaans gehakt. voor deeg: mix voor brood wit 2dl water 25 gram boter 1 ei voor de vulling: 50 ml water 25 gram boter 1 ei 25 gram mix voor wit brood 400gram rundergehakt 1 ui 2 teentjes knoflook 3 tl. mexicaanse kruiden 60 gram stukjes gesneden olijven 1 paprika 2 el. paneeermeel zout en peper. voor de afwerking: 1 ei 2 el. paneermeel Extra nodig: mixer deegroller huishoudfolie. Oventemperatuur elektrische oven 210 graden heteluchtoven 180 graden gasoven stand 4-5 bereidingswijze: de vulling(beslag): breng het water en de boter in een steelpannetje aan de kook. neem de pan van het vuur en roer de 25gram broodmis hier goed doorheen. voeg al roerend het ei toe en laat het beslag afkoelen. Het deeg: doe de 425gram broodmix, boter, ei en water in een beslagkom. de 50gram broodmix die overbljft wordt later gebruikt om het werkblad te bestuiven. kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een sopel deeg. laat het afgedeknt met huishoudfolie 15 min rijzen. De vulling: snijd de ui, de olijven en de paprika, pers de knoflook en voeg toe aan het bela. voeg kruiden, zout, paneermeel en het gehakt toe en meng tot een geheel. Het brood: verwarm de overn voor bestuif het werkblas met de resterende mix en rol het deeg uit tot een plak van ca. 65x15 com bestrijk de plak met water leg het gehakt als een worst boven aan de plak en rol de plak op. snijd de rol in twee stukken en leg de rollen met de naat naar beneden op een ingevette blakplaat. laat de broden ca.30 min rijzen . bestrjk de broden met losgeklopte ei en bestrooi met paneermeel. bak de broden in 30 min gaar.
Recept wat ik heel lekker vind: Benodigdheden: 4 snee casinobrood zonder korst (dit verkruimelen) 800 gram gehakt Ui (snipperen) Verse peterselie (klein snijden) 1 groot blik tomatenpuree Beetje paprikapoeder Peper en zout naar smaak Dit allemaal kneden tot 1 geheel. Daarna in een cakeblik doen Vervolgens een soort van sausje maken van ketchup en bruine (basterd) suiker en dit over het brood verdelen (ongeveer van ieder 6 eetlepels) Dan ongeveer 40 min in de oven op 180 graden. Is echt superlekker!!
Hier ook een heerlijk recept: * 500-700 gram gehakt * 1 ei * 1 ui gesnipperd * 200 ml melk * 100 gram paneermeel * 25 gram bruine basterdsuiker * 2 eetlepels mayonaise * 4 eetlepels ketchup * 1 eetlepel stroop (die je gebruikt voor op pannenkoeken) - Cake vorm ingevet Bereidingswijze: Gehakt, ei, ui, melk, wat peper en zout en paneermeel mengen in een kom en een bal vormen van het gehakt. De basterdsuiker, mayonaise, ketchup, en stroop in een schaaltje mengen tot een sausje. Gehakt in de cakevorm doen en goed aandrukken. Het sausje er over heen gieten. Cakevorm in de oven zetten en het brood in 1 uur bakken op 180 graden. Lekker te eten met brood en salade, of aardappeltjes erbij Eet smakelijk!
GEHAKTBROOD (5 pers.) benodigdheden: 500 gram gehakt/tartaar zout/peper/nootmuskaat 500 gram groenten bv (ui, paprika, lenteui) 2 eetl. Mosterd 1 ei 1 sneetje oud brood, geweekt in melk. werkwijze: Hak alle groenten zeer fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een ingevette bakvorm, druk goed aan. Bak in de oven op 160 graden 60 minuten. Halverwege de baktijd het eventuele vet weg laten lopen. Even af laten koelen en storten , verder af laten koelen en in 10 plakjes snijden. Lekker bij sla en ovenaardappeltjes En nog gezond ook... heb t recept van mn dieet