Lekker recept met spruiten

Discussie in 'De lounge' gestart door GewoonLinda, 15 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    4 jan 2011
    2.938
    58
    48
    Hoi hoi!

    Ik heb al sinds m'n jeugd geen spruiten meer gegeten. Vond ze altijd zo vies, dat ik ze nadat ik op mezelf ben gegaan nooit meer heb gegeten.
    Nu begreep ik de spruiten allang niet meer zo bitter zijn als vroeger, dus wil het toch eens gaan proberen.
    Ik zoek nu dus het lekkerste recept!!!
    Kunnen jullie mij helpen?
    Het liefst iets met kipfilet of gehakt.

    Alvast bedankt!
     
  2. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.088
    204
    63
    NULL
    NULL
    Wij maken de spruiten schoon en maken dan een kruisje in de onderkant, dam zijn ze zowieso minder bitter, eventueel kun je ze ook in melk koken, dat schijnt ook te helpen.

    We koken de spruiten beetgaar en bakken ze daarna op met walnootjes en parmezaanse kaas! Erg lekker, daar kun je natuurlijk een kipfilet bij bakken en gekookte aardappels en appelmoes ofzo!

    Mijn man kookte ze vroeger beetgaar, bakte ze daarna nog even en at ze met pindasaus! Ook heel lekker!
     
  3. pioenroos26

    pioenroos26 Niet meer actief

    Wat ik een hele goede tip vind en hierdoor lust mijn man na 30 jaar eindelijk spruiten... Een rauwe ui meekoken met je spruiten en dan als ze klaar zijn een klein beetje boter en nootmuskaat en dan zijn ze echt heel lekker... Je spruiten smaken dan absoluut niet naar ui. Daar proef je niets van.
     
  4. Mrs Blossom

    Mrs Blossom Bekend lid

    12 jun 2013
    974
    1
    0
    NULL
    NULL
    Schoonmaken en 10 minuutjes koken. Daarna kun je er van alles mee doen. Ze zijn bijvoorbeeld lekker met wat gembersiroop erdoor. Of met opgebakken spekjes en veel gemalen peper. Lekker eenpansgerecht: gebakken krieltjes, spekjes, champignons en spruitjes en dan met honing-mosterd opeten. Dan wel de krieltjes apart in ene pan, spek + paddestoelen apart in andere pan en spruitjes koken: pas daarna door elkaar husselen.
     
  5. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Ik maak de spruiten schoon ( of ik neem diepvries die zijn altijd lekker klein).
    Dan kook ik ze beetgaar. Gooi ze in de wok met spekjes , verse knoflook en een beetje ketjap champions erbij en even wokken.

    Heerlijk !!
     
  6. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.660
    1.419
    113
    Ui snipperen en in de wok fruiten, daar 100 ml warm water en 1 bouillonblokje bij in, (eventueel wat zout en peper) dan de spruiten en tijm erbij, ongeveer 10 minuten op die manier bakken, tussendoor proeven dat ze niet te zacht worden en dan op het laatst een lepel honing er bij door nog heel even bakken en klaar. Heerlijk en niks bitters aan, als Quinten groente mag kiezen eten wij spruiten :D.

    Als je liever wat minder zoet hebt kun je spekjes bakken en er bij door heen doen en de tijm en honing weg laten
     
  7. Floortje27

    Floortje27 Fanatiek lid

    26 dec 2012
    1.029
    0
    0
    NULL
    NULL
    spruitjes even koken 10 minuten. Dan champignons bakken uien en hamreepjes. Dan krieltjes hier bij doordoen en ook kort bakken. Vervolgens alles in een ovenschaal, peper en zout erover en geraspte kaas. 15 min in de oven en smullen maar :D
     
  8. KnuffieQ

    KnuffieQ Niet meer actief

    Das nog eens een inspirerend topic :D wij eten morgen spruitjes hihihi
     
  9. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Geroosterde spruiten.
    Maak met olijfolie een basis op het vuur met wat je wil (knoflook, komijn, hete pepertjes, bacon, citroensap of zoetig met bruine suiker). Haal van het vuur en meng er de gehalveerde spruiten doorheen.
    Op een bakplaat in de oven (220 graden) totdat je vindt dat ze er mooi uit zien (ongeveer 20 minuten).
     
  10. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Spruiten schoonmaken, kruisje aan de onderkant, ongeveer 10 minuten laten koken (ik vind ze zelf het lekkerst als niet helemaal gaar zijn).
    Ondertussen spekjes uitbakken in een koekenpan, walnoten erbij, als de spruitjes klaar zijn, gooi die erbij, even samen laten bakken en smullen maar.

    Ik denk dat ik vrijdag lekker spruitjes ga eten :D
     
  11. HuiBooBee

    HuiBooBee Fanatiek lid

    1 feb 2011
    4.355
    72
    48
    Nee! Er zijn gewoonweg geen lekkere recepten voor spruitjes, echt niet!!
    haha.

    Maar om ze wat draaglijker te maken om te eten gooi ik er spekjes doorheen.
    Het zout van de spekjes neemt de bitterheid weg. Meer heb ik er nog niet mee gedaan, sorry.
     
  12. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Spruitenstampot :D

    Heel simpel met aardappelen en een beetje jus erbij, zoals ook bij boerenkool of stampot andijvie.

    Mijn zusje en ik wilden vroeger ook geen spruiten, maar toen mijn moeder aankwam met "groene stampot" lustten we het in ene wel :D

    Staan hier veel leuke recepten, kijken of ik mijn man nu ook zover krijg....
     
  13. Brett

    Brett Bekend lid

    2 jul 2009
    896
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wij maken er stamppot van, met uitgebakken spekjes, walnoten en kaas.
     
  14. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    911
    335
    63
    Vrouw
    In de allerhande staat een heerlijk recept. Heb ik vorige week gemaakt.

    Heel makkelijk:
    Krieltjes, spruitjes, knoflook, ui, spekjes, ricotta en pecannoten bij elkaar in een ovenschaal of gewoon met een bakpapiertje op de bakplaat. Beetje olijfolie erbij en dan zo'n 25 minuutjes in de oven op 200 graden.
     
  15. MaRita

    MaRita Actief lid

    18 okt 2008
    465
    10
    18
    Toevallig ben ik deze aan het maken :D:
    Albert Heijn

    Het recept staat ook in de laatste Allerhande.
    Ben benieuwd ;)
     
  16. Frubbel

    Frubbel Actief lid

    28 sep 2013
    435
    159
    43
    mijn moeder maakte vroeger voor mij en mijn zus spruitjes in bladerdeeg, een plakje bladerdeeg in 4 stukken snijden, stukje van een plakje kaas per stukje bladerdeeg, een spruitje erop met een beetje peper en zout en dan dichtrollen. Alle pakketjes gingen op een plaat in de oven, ik weet niet precies hoelang/en hoe warm maar daar is vast wel achter te komen.
    Als kind vond ik het erg leuk om mee te helpen en was het toch wel een beetje feest als de bladerdeeg op tafel kwam :)
     
  17. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    911
    335
    63
    Vrouw
    Die bedoelde ik ook!
    Erg lekker!
     
  18. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
  19. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Wij maken ze gewoon schoon en koken ze.. Nooit geweten dat je er zoveel mee kunt. Mijn kinderen zijn gek op spruiten!
     

Deel Deze Pagina