Hey meiden, Erg vroeg nog op de ochtend maar ik wil al een paar dagen uiensoep maken......misschien iets voor vandaag. Op internet al veel recepten gezien maar hoe maken jullie de uiensoep?? Wie heeft er een lekker recept in de kast liggen?? Grtz minniemouse
ik gebruik gewoon pakje van honig en dan extra uien en champignons eraan toevoegen, eventueel blokjes ham en lekker stokbroodjes met kaas erover laten smelten in de oven voor erbij, jummie!
Ingrediënten 40 gram boter of margarine 600 gram uien, in ringen 1 liter vleesbouillon (van tablet) 1 laurierblad zout peper gedroogde foelie Bereiding In pan boter smelten en uien zachtjes bakken. Na +/- 20 min. vuur iets hoger draaien en uien in nog +/- 10 min. al omscheppend goudbruin bakken. Bouillon foelie en laurier toevoegen en soep +/- 30 min. zachtjes koken. Laurierblad + foelie verwijderen en soep op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood lichtbruin roosteren. Brood in vier soepkommen leggen en in elke kom 30 gram geraspte gruyerekaas strooien. Soep eroverheen schenken en onder gril laten gratineren. Variatie Uiensoep wordt heel bijzonder wanneer u er vlak voor het serveren een scheutje port doorheen roert.. Opmerking Ook uien vormen een uitstekende basis voor soep. De soep wordt heel lekker wanneer u de uiringen extra lang stooft in boter. Daardoor verdwijnt de scherpe smaak van de ui en blijft een heerlijke zoete smaak over. Dit is de variant die ikzelf altijd graag gebruik. Ik doe het op basis van magi boillon + runtvlees tablet. Je hebt ook nog dat mensen het gebonden willen maken en er knoflook bij gebruiken. Persoonlijk hou ik er niet van en als ik het hier gebonden voorzet wil niemand meer. De kaas doe ik trouwens ook nooit, maar het past er wel goed bij. Het allerbelangrijkste is dat je de uien 'zoet' maakt. Dat doe je door ze in de boter een poos zachtjes te laten pruttelen met de deksel op de pan. Hier lust iedereen deze variant, ik heb alleen niet altijd zin om zoveel uien te snijden
Uien grof snijden Afblussen met bruin bier Pakje honig uiensoep aanmaken en uien erbij doen Smakelijk! En natuurlijk gegratineerd stokbroodje met kaas erbij niet vergeten
Ik doe altijd die van Jamie Oliver, die is echt heerlijk!!! Komt tie: De Ultieme Uiensoep, Voor 4 personen 1kg uien, gepeld en in ringen gesneden Handvol verse tijm, allen de blaadjes 6 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden 1 laurierblad olijfolie een flinke klont boter 1,3 liter bouillon (rund, kip of groente) Zeezout en zwarte peper uit de molen 1 baquette of ciabatta 115 g smeltkaas Bak de uiringen met tijm, knoflook en laurierblad aan in een flinke scheut olijfolie en de klont boter. Leg de deksel op de pan en laat alles 15 min op een laag pitje pruttelen zonder dat de uien verkleuren. Roer regelmatig. Hoe langzamer je ze bakt, hoe beter het is. Haal dan de deksel van de pan, draai het vuur hoog en bak de uien tot ze licht goudbruin zijn. Hierdoor worden ze zoetig en wordt de smaak intenser. Giet de bouillon erbij, zet het vuur laag en laat de soep 20 min heel zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Wanneer hij naar wens is, schep je de kommen vol en zet je ze op een bakplaat. Leg stukjes brood op de soep in de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er dan smeltkaas op. Zet de bakplaat in een matig voorverwarmde over, of onder de grill (pas goed op dat je kommen niet barsten of dat je brood verbrandt), zodat het brood licht geroosterd wordt en de kaas smelt.
Is ook helder, maar pfffff echt wat onwijs veeeeeeel knoflook hahahaha. Kan je elkaar lekker de tent uit geuren, vooral een paar uur later hahahaha. Ik ga hem een keer proberen, maar dan wel met wat minder knoflook, het lijkt me wel dat je er een smaakvolle soep van krijgt
Hahah ind heel veel, ik hou er wel van maar ik kan me voorstellen dat het iets teveel is. Hij is echt heel lekker, ik doe ook vaak alleen de soep en laat het broodje weg.
Hier mijn recept voor franse gebonden uiensoep. Oeeeh jummie, krijg er meteen trek in. Heb deze ooit op school moeten maken, en hij is zo enorm lekker. Voor 4 personen: 3 uien 50 g boter 50 g bloem 1 liter groentebouillon Sneetjes casinobrood geraspte kaas zout peper Zet de oven aan op grillstand. Uitje fruiten met de boter (dat ze glazig worden (doorzichtig)). Bloem toevoegen (beetje voor beetje, anders krijg je klontjes. Ik deed het altijd met een zeefje om klontjes te voorkomen). Laat het vuur hoog staan en giet beetje voor beetje de bouillon erbij. Als de soep dik word giet je er weer wat bouillon bij. Op smaak maken met peper en zout. Vuur laag zetten en de soep 20 minuten laten doorkoken. Als de soep klaar is doe je deze in ovenvaste soepkommen. Je snijd het casinobrood diagonaal door en legt 1 sneetje bovenop de soep. Doe daarna de geraspte kaas er over heen en zet de soep in de oven. Het ligt eraan hoe hard je oven gaat, maar als de kaas gesmolten is en licht bruinig wordt is de soep klaar! Eet smakelijk! (ik weet trouwens wel wat ik nu ga maken hihi)