Het is een actueel discussiepunt vaak tussen de gezondheidsgoeroes...dus ben ik benieuwd hoe jullie hierin staan. Waar gaat je voorkeur naar uit volkoren of spelt? En waarom uiteraard....vind je het 1gezonder dan het ander of andere overwegingen? Brand maar los.
Ik gebruik beide maar vind dat spelt veel beter vult, bij tarwe boterhammen bijv eet ik er veel meer dan van spelt
Mijn lichaam reageerd beter op spelt. Buik minder opgeblazen, betere stoelgang etc. Maar af en toe volkoren vindt mijn lichaam ook best oke.
volkorenspelt Dan heb je beiden in 1 Maar als dat er niet is liever spelt (al denk ik dat vooral afwisseling heel goed is).
Beide...even gezond.( of ongezond) Ik eet alleen tussen de middag 1 stukje brood. En dat heb ik toevallig gebakken van volkoren en spelt meel
Wij wisselen verschillende granen af, vind ik persoonlijk het gezondste. Volkoren tarwe, volkoren spelt (meel laat ik overigens uit Oostenrijk komen, is veel smakelijker en robuuster), maïs, rogge, gerst/haver/tarwe brood enz.
Dat uit Oostenrijk is ook een goeie! Waar bestel je dat? En merk je ook prijsverschil naast de kwaliteit?
ik eet beide. afwisseling is naar mijn idee goed. ik verdraag het allemaal prima. alleen witbrood en andere witte koolhydraten krijg ik een opgeblazen buik van. maar ik eet nooit meer als drie boterhammen per dag. voor de rest eet ik veel salades en kwark/brinta ipv brood
Bij mijn tante , ze woont daar (vlakbij Salzburg). Ze koopt in bij een plaatselijke molen, ze kopen altijd de hoeveelheid voor 3 maanden en bakken altijd eigen brood. Mij stuurt ze dan elke 3mnd ong 7kg meel in een pakket. Hier dan echt ter afwisseling, ben echt verzot op dat brood. Ik heb geen idee of je zo kunt bestellen ergens. .
Hier verdraag ik geen volkoren en geen spelt, enkel tarwe en ook heel beperkt, Ik had moeite met het spelt brood weg te krijgen. Ik kies dus vaak voor de crackers en dan volkoren meergranen of spelt varianten dat gaat wel goed
Ik vind de vraagstelling een beetje apart, van spelt bestaat namelijk een volkoren en witte variant, net als met gewone tarwe. Ik at thuis vroeger speltbrood (dat was gewoon wat m'n moeder kocht) en nu gewoon tarwebrood (liefst zelfgemaakt en volkoren) en merk amper verschil. Ja enige verschil dan dat ik spelt minder lekker vind.
Volgens mij is heel veel van hetzelfde niet gezond, dus probeer ik met granen te varieren. Ik eet ook havermout voor de variatie.
Hier altijd wit, tarwe en volkoren met sesam in huis. Ik eet alleen wit en de mannen de andere 2 😁 we vinden spekt ook lekker maar vindt het te duur om altijd te eten.