lekkere aardappelpuree

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 13 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    even een vraagje, ik krijg hem nooit echt lekker. Hoe maken jullie lekkere aardappelpuree. Ik wil geen zout toevoegen eigenlijk.;)
     
  2. danip

    danip Niet meer actief

    Ik gebruik gewoon de pakjes maggi a la minute :) Die vinden wij heerlijk! Maar je bedoelt vast verse, en daar kan ik je niet mee helpen want die van mij wordt altijd heel vies! :(
     
  3. Engeltje1

    Engeltje1 Niet meer actief

    ik stamp de aardappelen doe er melk en nootmuskaat bij en husselen maar :D
     
  4. Petra83

    Petra83 Bekend lid

    3 jan 2008
    926
    1
    16
    verpleegkundige
    aardappelen stampen, wat melk, eierdooier, nootmuskaat, klontje boter en peper erbij! Soms ook nog italiaanse kruiden, valt te zien met wat we hem combineren
     
  5. steenbokje

    steenbokje Niet meer actief

    aardappelen met klontje boter, wat melk, kruiden naar smaak.
     
  6. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Toevallig net gemaakt. Aardappelen, klontje boter, warme melk en wat kookroom light. Wij vinden hem zonder kruiden of iets dergelijks zo erg lekker.
     
  7. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Ook ik net gemaakt, aardappelen, melk klontje roomboter en wat nootmuskaat eerst stamepen en dan even spatelen
     
  8. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.034
    1.855
    113
    Provincie Groningen
    Melk, heel klein beetje boter...peper en nootmuskaat.
     
  9. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    12 aug 2008
    1.443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Hier hetzelfde....ik gooi er daarnaast nog een gesnipperd uitje doorheen ....lekker :p
     
  10. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Aardappelen wassen, niet schillen
    koken
    intussen een beetje knoflook fruiten
    flinke klont roomboter erbij
    boerenlandmelk erdoor
    Bieslook en peper toevoegen en stampen maar!
     
  11. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.216
    1.282
    113
    Centrum België
    Onlangs op tv gezien: puree maken, trostomaatjes & rucolasla in de pan wat aanbakken, geraspte kaas erbij en mengen.
    Eventueel in de oven met een scheutje room erover en parmezaanschilfers. Leek me héérlijk!
     
  12. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Creme fraiche en bieslook erdoorheen is ook heeeeeeeerlijk!!!
     
  13. Female

    Female Niet meer actief

    teentje geraspte knoflook erdoor is ook heel lekker!
     
  14. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    aardappelen stampen
    melk erdoor heen
    nootmuskaat erdoor heen
    Kaasblokjes er door hutselen
    In een ovenschaal doen, paneermiddel erover heen doen, klontje boter erboven en even in de oven op grilstand!
     
  15. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat zijn al echt lekkere ideeen, ik kom daar dus nooit op he??

    Fiene, haal jij de schil er dan helemaal niet af??? Stamp je die gewoon mee??


    Hoeveel melk pakken jullie voor zeg maar 500 gram aardappelen??
     
  16. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Ja ik stamp de schillen gewoon mee. Moet ook zeggen dat ik mijn gekookte aardappels ook altijd met schil eet hoor.
    En hoeveel melk? pfoeh dat durf ik eigenlijk niet te zeggen, ik giet er beetje bij beetje bij net zolang tot het voor mij de goede structuur heeft. Liever meer boter trouwens dan meer melk, maar das persoonlijk.

    Wat ook lekker is is kruidenboter ipv gewone boter en kleine stukjes uitgebakken spek erdoor heen mengen.
     
  17. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ik krijg honger :D
     
  18. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Ik ook, maar ik ben kotsmisselijk :(
     
  19. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Idd: aardappelen, kneep boter (gebruik vloeibare boter) en dan steeds een scheutje melk tot 'ie goed van structuur is. Ik doe er altijd peper door heen.

    Ook lekker, als je het bijvoorbeeld eet bij varkensvlees of andijviestamppot: appel meekoken en erdoorheen (lekker friszurig).

    In de zomer: de gekookte aardappelen mengen met (magere) roomkaas, bieslook of peterselie en weer een beetje peper.

    Oh en ik weet niet hoe erg je anti-zout bent maar in de meeste boter zit natuurlijk zout toegevoegd, dus even opletten!
     
  20. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Nog meer ideeen voor door de aardappelpuree:
    kaas, kerrie, pesto of gehakte verse kruiden.
     

Deel Deze Pagina