Lekkere Arabische recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 26 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ja hoor

    Basmatti rijst
    Zout
    Olijfolie
    Roomboter

    Was de basmati rijst goed af. Doe het daarna in de pan met lauw water en zout en laat het 1 a 2 uurtjes rusten. Daarna giet je het weer af en doe je de rijst in de pan met olijfolie en ruim kokend water. Kook de rijst net NIET gaar. De binnenkant moet nog hard zijn maar de buitenkant zacht. Giet hem daarna af en spoel het goed af met koud water. Doe onder in de pan een vel bakpapier (op maat geknipt). Doe daar een beetje zonnebloemolie op en gooi daar de rijst weer op. Doe de roomboter op de rijst en laat het daarna op zacht vuur gaar stomen. Eventueel kan je nadien een klein bakje rijst met safraan mengen en dat bij de rest van de rijst gooien voor wat extra kleur en geur. De safraan laat je dan eerst oplossen in een heel klein beetje water en dat giet je vervolgens bij de rijst.
     

Deel Deze Pagina