Zondag gaan we met vrienden lootjes trekken voor sinterklaas. Het idee is dat iedereen wat lekkers meeneemt. Ik ben alleen zo inspiratieloos. Het liefst zou ik iets zelf maken.. 6 volwassenen en 6 kinderen.. kom maar door met leuke tips!
Ik had afgelopen zaterdag op een verjaardag 2 dingen die heel hard gingen: - quiche met geitenkaas en spekjes Quichebodem met laag uitgebakken spekjes, laag geitenkaas en evt. nog herhalen. Dan een mengsel van 200ml room en 3 eieren erover. - bladerdeeg caprese hapjes. Bladerdeeg in vieren, elk kwart in een minnimuffin bakblik, half theelepeltje groene pesto erop, en een half bolletje mozzarella (van die mini bolletjes) en een half cherrytomaatje, beetje italiaanse kruiden over strooien.
Nee vouw het niet dicht, zo zie je het tomaatje nog en de mozarella (die wel smelt natuurlijk) maar doordat het in zo'n mini muffinvorm gaat blijven de randen rechtop staan. Ongeveer 20-25 min op 230 graden.
- pasteitjes - knakworst met spek erom en dan even in de oven of frituur bakken - Antilliaanse Kaasbal (2 of 3 soorten kaas, eitje, beetje bloem, kneden tot een grote bal kaas en en daar weer kleine balletjes van maken. Vervolgens frituren) - gehaktballetjes in saus - filodeeg in laagjes met daartussen Turkse kaas, peterselie, normale kaas, zout en pepermengels. Soort van börek heb je dan. Wij hebben op feestjes vaak Antilliaanse en Poolse hapjes, maar ik denk dat bepaalde hapjes niet te doen zijn om een eerste keer even te proberen....
Wat hier een hit is. Een ei koken in vieren snijden en elk partje omwikkelen met rookvlees. Simpel maar de schaal is hier altijd als 1e op
Speculaas cheesecake. Heb ik vorig jaar gemaakt, en was een groot succes Banketstaaf. Maak ik ieder jaar en wordt gewoon op gerekend hier Gevulde speculaas
Als je iets zoets wil zou ik inderdaad gaan voor iets met speculaas. Bijvoorbeeld gevulde speculaas of speculaascake. Voor iets hartigs, hier vallen pizzahapjes of pizzarolls altijd goed in de smaak. En mijn moeder maakt met Sinterklaas vaak een pan erwtensoep. Ik ben er niet zo dol op, maar zij vind het er helemaal bij horen.
Ik maak altijd grote schaal gehaktballetjes(lekker kruiden naar smaak) en daarbij serveer ik eigen gemaakte knoflooksaus, satésaus(scheutje ketjap en sambal erdoor) en sambasaus van calvé zodat visite zelf kan kiezen welke saus hij/zij erbij wil. Die schaal is op voor ik zelf überhaupt wat kan pakken. Dus zet altijd geheim bakje aan de kant zodat ik zelf nog wat heb als visite weer naar huis is