ooh gelukkig maar! Bedacht me trouwens dat er wel wat Hollands bij m'n rösty zit! De mix voor boerenomelet hahaha!! Die zomer stamp klinkt wel goed. Ik doe vaak aardappeltjes klein snijden (schil eraan laten zitten) koken kort en dan opbakken! Veeeeel lekkerder dan uit een zakje! Daar lekker sperciebonen of salade bij en lekker stukje vlees (of vis)
Modern Hollandse pot: Spekblokjes in de wok bakken, een zak kleine krielaardappeltjes erbij en een zak hollandse roerbakgroenten, dan alles gaar wokken en tot slot een Maggi wokblokje erbij (mild of knoflook).
oh mijn prei verhaal (pagina 3 volgensmij) moest voor de boullion nog een schep bloem erbij en DAN afblussen met bouillon...
hay hay als ik je een x kan helpen of wat kan mailen dan hoor ik het wel .. (ben ook kok van beroep) en maak veel hollands eten dus ik hoor het wel groetjes
Rode kool met gekookte aardappels & hachee. Asperges met hamreepjes en stukjes hardgekookt ei & aardappelpuree
'Draadjesvlees' met rode kool en aardappelpuree: * Magere runderlappen (bestrooien met peper en zout - even aanbraden op hoog vuur in de pan - water erbij tot ze net onder staan - laurierblaadje erbij - heel zachtjes op een klein pitje laten pruttelen - duurt gerust 3 tot 4 uur, dan zijn ze heerlijk zacht - als je het lekker vindt kan je de jus hiervan binden door er een plakje ontbijtkoek in te doen op het laatste) * Rode kool (pot of diepvries, maar kan natuurlijk ook vers - eventueel zelf nog stukjes appel toevoegen (even mee laten koken, worden ze lekker zacht) * Aardappelpuree (aardappels gaar koken - wat gekookte melk erbij een een klontje boter - naar smaak peper, zout en/of nootmuskaat toevoegen) Bietjes: * Ik koop meestal een pakje voorgekookte bietjes bij de C1000 - fijnraspen - spekjes uitbakken - bietjes gaarkoken in hun eigen vocht - op het laatste moment de uitgebakken spekjes erbij en evt. een fijngesneden gebakken uitje Ben benieuwd wat je van het Hollandse eten vindt! Maar ik ben ook wel heel benieuwd naar jou mediterrane recepten!
dit aanbod neem ik natuurlijk graag aan....... geef me eens het recept aub van een goede gehaktbal en het recept van rode kool met appeltjes (schijnt heerlijk te zijn volgens een vriendin) ps teigetje: vandaag wordt het jou preischotel, ben erg benieuwd......ga er wel weer mijn eigen twist aan geven maar het zal niet veel afwijken ....laat het nog weten
mijn keuken bestaat voornamelijk uit italiaans, grieks, turks, noord afrikaans dus als je vragen hebt hoor ik ze graag
Ik heb op dit moment even geen recept, maar ben wel in voor ideeën dus ga gewoon dit topic even volgen. Mijn man houd vooral van hollands eten en ik weet soms echt even niet wat ik moet maken. Heb hier al wat dingen gezien.
Ik ben benieuwd , na het weekend hoor ik het wel (ben in het weekend nooit op het forum). Voor een gehaktbal trouwens, ik maak ze zo (wel voor 4/6 redelijke gehaktballen (kun je invriezen): * +/- 500 gram gemengd,gekruid gehakt (die neem ik altijd) * 1 ei * champignon/prei/ui/paprika, net wat je lekker vind. * kruiden naar eigen smaak (ik gebruik ketjap,beetje zout, paprikapoeder en knoflook.) Snij de groente (champignon ed) in kleine stukjes en bak ze even in de pan. Doe het gehakt in een schaal en doe daar een rauw eitje bij en de kruiden. Mix het door elkaar zodat de kruiden goed gemengd zijn. Dan doe je daar de gebakken groente bij en mix het geheel weer door elkaar (wordt wel een beetje plakkerig, dat is om een droge gehaktbal te voorkomen). Als je lekkere grote gehaktballen wilt maken (4 stuks) dan kun je er aan de binnenkant stukjes ham en kaas doen (dus je neemt wat gemixt gehakt, doet er wat kaas en ham bij, en doe en er weer wat gehakt bovenop en maak er dan een bol van, snap je?) Bij kleinere gehaktballen gaat dat ook maar mij mislukt dat nog steeds . Dan lekker wat boter in de pan en leg daar de ballen in. Ik bak ze eerst bruin en dan laat ik ze nog op een tijdje op een klein vuurtje pruttelen. Zo zijn ze gaar van binnen, bruin van buiten en niet droog. Lekker met curry by the way. Snap je het nog?
Mag ik je een pb sturen??? Trouwens nog een lekker recept. Niet typisch Hollands, maar wel erg lekker: * Ongeveer 3 ons gehakt rullen * 2 stuks prei in dunne ringen snijden en roerbakken met flink veel kerriepoeder * Prei en gehakt bij elkaar doen en er een scheutje ketjap manis bij doen * Plakjes bladerdeeg ontdooien en vullen met bovenstaand mengsel * Dichtvouwen en bestrijken met ei * Ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 220 graden (als ze goud/bruin zijn zijn ze goed)
Is idd. niet moeilijk! Mijn kinderen vinden het ook heerlijk (nu is dat bij de jongste niet zo moeilijk die eet werkelijk alles, zolang er maar veel smaak aan zit; roti, pasta, chili con carne, quiche...zolang je maar niet met stampot aankomt!).
Wat zijn dat? Worstels? Zie nu allemaal worstelaars in een pannetje hihihi Wat is gehakt rullen trouwens 8)
Nou ik heb vandaag de prei ovenschotel gemaakt en het was lekker Het is ons beide bevallen, dus dat is mooi. Ik had alleen wel prei a la creme (diepvries) gebruikt ipv verse prei, vind dat toch te sterk smaken altyd en dit is wat romiger.
ja hier ook erg goed bevallen de prei schotel... heb alleen wel verse prei gebruikt en ook mais erbij gegooid...nou alle bordjes waren helemaal op!!!!
Aah gelukkig was het lekker! Waarom haal je niet elke maand even de gratis AH Allerhande (magazine) daar staan tal van recepten. Ook Nederlandse zoals met vis etc. In de winter vind je echt de stamppotten en in de zomer meer zomerse happies
Hoihoi, Ik ben gek op stoofvlees! njam, njam! Mijn man is Antilliaans en ook hij vind het heerlijk! Ik zal proberen hieronder te schrijven hoe ik het maak. Maar vind het altijd wel moeilijk om het goed over te brengen... Voor 4 personen: 500 gr. magere runderlappen (iets meer mag altijd!) 1/2 liter runderbouillion 2 tenen knoflook in grove stukken kruiden (zoals bijvoorbeeld peper, beetje zout, paprikapoeder enz.) 1 ui 1 wortel Ik snij de runderlappen in stukjes en kruid het met diverse kruiden Boter met olie verwarmen en het vlees hierin aanbraden. Vlees uit de pan halen en vervolgens de klein gesneden ui en knoflook en wortel fruiten in de boter/olie. Vlees er weer bij en alles nog even doorbraden. Afblussen met de runderbouillon. het vuur lager zetten en 3 uur laten pruttelen. (jaa, het is wel slow food!) Dit is eigenlijk de basis voor een lekker stoofpot waar je nog alle kanten mee op kan. In de herfst vind ik het bijvoorbeeld erg lekker om er de laatste 15 minuten wat stukken pompoen in te doen. Aardappel in blokjes erbij. Wat ketjap en tomatenpuree. Voor wat meer pit kan je ook een Madam Jeanette pepertje er op het laatst even bij doen of een lepel sambal. Misschien hebben jullie hier wat aan..