Ik ben alvast wat ideetjes aan het opdoen voor de kerst we hebben 9 volwassenen en 1 kind. Kind eet heel erg veel maar 2 volwassenen zijn mieperds. eten geen vis en de ander geen vlees. plus de rest natuurlijk nog. Het moeten hapjes zijn die koud te serveren/ eten zijn. mogen wel wat luxer zijn. Ik ben benieuwd
Tja...luxe...weet ik niet.... Maar zelf houd ik van gevulde eieren, heb je veel variaties op. En parmaham icm meloen is ook heerlijk (aan een prikkertje) Verder heb je veel van die zelf gemaakte mini wraps en met philadelphia als vulling kun je ook erg veel....
hmm weet niet wat jij luxe vind, maar hier wat ideetjes: - komkommertomatensalsa op een tortillachip - komkommer uitgehold en gevuld met selleriesalade - vierkant uit wit brood steken met geitenkaas, tapenade (2 driehoekjes zeg maar) - rookvlees om een partje ei - plakje komkommer met creme fraiche en hollandse garnaaltjes - op een amuselepel: stukjes gerookte kip met bleekselderij, walnoten, mayo en dille (o ja niet te veel walnoot, dat gaat echt overheersen kwam ik achter) - op een amuselepel gesnipperde gerookte zalm met limoensap, peterselie en lenteui (mijn pers. favo) wat ook heel leuk eruit ziet is een stukje zalm gebakken en dan door sesamzaadjes rollen en dan op een prikker ofzo.
Dit zijn mijn succesrecepten....allemaal met zalm maar allemaal echt heerlijk. Zalmsandwiches 1 wit casinobrood 2 pakjes gerookte zalm in plakjes 2 bakjes roomkaas naturel 2 bosuitjes 1 citroen peper slabladeren Bosui schoonmaken en fijn snijden. Citroenschil onder koud stromend water schoon boenen en raspen. Roomkaas en bosui met citroenrasp en wat citroensap glad roeren. Op smaak brengen met peper. Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren. Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen. Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen. Schuin doorsnijden. Zalmbonbon gevuld met Hollandse garnalen 2 pakjes gerookte zalm in plakjes 2 bakjes Hollandse garnalen 1 bosje dille 1 pakje roomkaas 1 bakje creme fraîche 1 citroen peper Smeer koffiekopjes in met wat zonnebloemolie, bekleed met plasticfolie en bekleed dan met plakjes zalm (overhangend). Snij de dille fijn. Maak een mengsel van de garnalen, de roomkaas en creme fraîche, citroensap, dille en peper naar smaak. Vul de kopjes met het garnalenmengsel, vouw ze mooi dicht en zet tot serveren in de koelkast. Deze quiche is echt zo lekker....leuk om in kleine puntjes te serveren, kan warm en koud. Quiche met prei, gerookte zalm en grijze garnalen 2 stelen prei 1 ui 1 bakje zalmsnippers 1 bakje grijze garnalen ½ pakje deeg voor hartige taart 2 eieren 150 ml kookroom peper, dille De prei in ringen snijden en de ui snipperen, samen zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Bodem bedekken met prei/ui mengsel, daaroverheen zalm en garnalen verdelen. De eieren los kloppen met de kookroom, flink wat dille en wat peper toevoegen en over de taart gieten. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaar bakken.
Hier staat misschien wel wat bij. Amuse-Recepten ~ De lekkerste recepten voor een klein voorafje of hapje!
Zal vanavond een foto plaatsen van "luxe" hapjes. Niet te duur en als je even de tijd neemt en een beetje geduld oogt het erg luxe.
Ik bedoel met luxe de wat minder standaard dingen, dus niet net als met een verjaardag het eitje in rookvlees zeg maar net wat meer het is tenslotte toch kerst. Al is dat eitje in rookvlees wel lekker natuurlijk. Het hoeft trouwens geen voorgerecht te zijn, maar echt voor bij de middagborrel cq cadeaus uitpakken. Wraps komen er sowieso op. die zalmbonbons lijken me heerlijk maar dan zou ik ze kleiner moeten maken denk ik. dan dacht ik aan gevulde eitjes en ook had ik bladerdeeg met pittig gekruid gehakt erin in gedachten, maar mag nog wel wat bij ze komen al om 12 uur en we eten pas rond 19.
Amuselepels zijn altijd leuk. Vrij simpel en ziet er mooi uit. Ik heb vorig jaar met kerst amuselepels gemaakt met carpaccio (carpaccio, drupje honingmosterd dressing, beetje parmezaan en geroosterde pijnboompitjes) en amuselepels met verse vijgen met geitenkaas (kan ook eventueel zonder), honing en een walnootje en even in de oven. Kan je zelf mee varieren natuurlijk. Setjes amuselepels te koop bij de xenos
Hihi leuk om te lezen hoe iedereen zo druk met kerst bezig is... Ons kerst diner zal met zijn 2 tjes of mocht de kleine er zijn met zijn 3 tjes zijn.. Als de kleine er is bestaat het diner uit broodjes filet american en stokbroodjes zalm en anders zal het een vet patatje oorlop=g worden hihi
Ik kan de foto's niet vinden Dus hier de wat minder luxe versie misschien heb je er toch wat aan. Zalm wraps Komkommer met pathe Gevulde eieren Tomaten bootjes gevuld met tonijn Ham met meloen Pittige salami met kruidenkaas
Wat het ook goed doet hier is caprese on a stick. Bolletje mini mozzarella, blaadje basilicum en cherry tomaatje of snoeptomaatje op een stokje Op dezelfde kleine stokjes mini saté, kipfilet marineren en 2 blokjes aan een stokje
Wat ik zelf erg lekker vind zijn bruschetta's. Een grote hit, die iedereen altijd lekker vindt is met tomaat/rode ui. Tomaten van vruchtvlees ontdoen (dit gebruik je niet) en heel fijn snijden. Rode uien heel fijn snipperen en erbij doen. Wat blaadjes basilicum fijn snijden en er ook doorheen doen en dan nog flink wat lekkere olijfolie en een beetje peper en zout, goed husselen en een tijdje laten staan zodat alle smaken lekker intrekken. En dan op (zelfgemaakte) bruschetta. Mmmmm! Ik moet áltijd bijmaken. En gelukkig is dat zo gepiept.
Meiden, dit topic ga ik volgen. Mijn oudste wil de catering in en is altijd op zoek naar hapjes, en mijn man en ik mogen altijd voorproeven...
Meiden, dit topic ga ik volgen. Mijn oudste wil de catering in en is altijd op zoek naar hapjes, en mijn man en ik mogen altijd voorproeven... Nog een vraagje, heeft iemand toevallig lekkere recepten voor soesjes vullen, ipv alleen met slagroom? Daar is hij momenteel naar op zoek!! Willen jullie die plaatsen?