Lekkere recepten met pompoen

Discussie in 'De lounge' gestart door juffie81, 21 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Wie heeft er lekkere recepten met pompoen?

    Het lijkt mij zo leuk en lekker ? om er eens Iets mee te maken!!

    Ben benieuwd!!
     
  2. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Pompoen-Paprika soep:

    *1 flinke ui1
    *1kg pompoen
    *2bouillontabletten of kuipjes1
    *1pot of blik gegrilde paprika's
    *2,5 Deciliter kookroom
    *paramazaanse kaas
    *zout,peper,paprikapoeder
    *bakproduct: eigen keuze boter,olie etc.


    Pel de ui en snipper fijn. Schil de pompoen en snijd in stukjes . Verwarm bakproduct en fruit ui en pompoen zachtjes aan. Voeg 7,5 deciliter water, de bouillon en wat peper toe en laat zachtjes gaar worden. Snijd de paprika op een paar reepjes na voor garnering, in stukken. Voeg bij de soep met de room, laat nog even sudderen maar niet koken en pureer daarna de soep. Voeg paprikapoeder toe en proef op smaak. Dien de soep op met paprikareepjes gegarneerd en geef er vers geraspte parmezaanse kaas bij.
     
  3. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm zal zo eens kijken voor het pompoensoep recept dat ik laatst gemaakt heb.

    Maar wat anders... Pompoenmuffins?
    Volgens mij moet het kunnen maar heeft iemand een goed recept?
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Boven de soep stond: fluweelzachte pompoensoep.
    En ik moet zeggen... Hij was heerlijk :)
     
  6. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Lijkt me allemaal erg lekker, nog meer ideeën zijn welkom!
     
  7. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    pompoenen broodjes!!, jammie jammie, mijn vader maakt ze geregeld, ik heb ze nog niet gemaakt, maar wel zijn recept

    1000 gr bloem
    20 gr universa wit of pando

    of ipv 2 bovenstaande regels 1000 gr Frans krokant van de Welkoop

    300 gr water
    40 gr gist
    17 gr zout
    170 gr pompoenpitten
    350 gr pompoenblokjes (oranje pompoen)

    Kneed de bloem, water, gist, zout en univers, pompoenblokjes en -pitten
    hou de deegtemperatuur op 34 gr C
    Verdeel het deeg in bollen van ongeveer 300g
    Laat de bollen 40 minuten rijzen
    Je kunt het deeg nu opbollen of ovaal maken en drukken
    Laat het deeg nog 60 min narijzen bij 30C
    Het deeg bakken gedurende 14 min op 230 C


    Voor het bakken kan je de broden insnijden met enge gezichtjes of een Halloween-sjabloon opleggen en met bloem bestrooien
     
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Ik maak morgen viscurry met pompoen, recept wil ik morgen wel posten.
     
  9. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    POMPOENTAART natuurlijk, zó lekker!

    Recept Pompoentaart | Smulweb.nl

    Dit is een goed recept alleen laat ik de sherry eruit en neem een grotere hoeveelheid kaneel, nootmuskaat dan in het reccept staat.
     
  10. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
  11. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ja die van Jamie Oliver heb ik wel eens gelezen. Maar het valt mij op dat hij helemaal geen nootmuskaat en kaneelpoeder gebruikt en dat vind ik juist een must bij pompoentaart. ;) Maar ik zal hem eens proberen, krijg er nu alweer zin in!
     
  12. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Nee klopt, maar hij wordt wel enorm romig. Alleen is het wel ff werk, omdat je de bodem eerst moet blind bakken. Maar ik vond het 1 van de lekkerste!
     
  13. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Overigens wat voor pompoen gebruiken jullie meestal?

    Ik meestal flessenpompoen. Maar heb eigenlijk nooit een ander soort gebruikt :p
     
  14. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Ik haal meestal gewoon zo'n grote oranje pompoen bij de boer van het veld. Als je drie euro in zijn brievenbus gooit, mag je er zelf eentje weghalen :)

    Maar hier rooster ik de pompoen meestal in blokjes in de oven. Ondertussen maak ik risotto en crunch ik 300 gram hazelnoten. Even een uitje fruiten, wat salie erbij, hazelnoten erdoor en dan door de risotto heen en dan nog een klein beetje parmezaanse kaas erdoor. Vlak voor het serveren de blokjes geroosterde pompoen erover en hmmmm, heerlijk (jammer dat ik de weekboodschappen al binnen heb).
     
  15. Nicky Lohs

    Nicky Lohs Actief lid

    20 mei 2012
    470
    0
    0
    Blokjes pompoen met suiker in een pan. Deksel erop en in het eigen vocht gaar laten sudderen. Lekker als bijgerecht bij bijv. rijst.
     
  16. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Pompoenblokjes, stukken aardappel in de schil, grote plakken vleestomaat, 1 of 2 uien in grote stukken, 3 gehalveerde tenen knoflook en dat alles ongeveer 40 min in de oven (180 ofzo). Serveer met zure room. Jammie!

    1kg pompoen in blokjes
    500g worteltjes
    1l bouillon
    1 bol knoflook
    kaneel, komijnzaad, kruiden die je lekker vind

    Bol knoflook in folie wikkelen en 45min in de oven poffen.
    Pompoen, wortel en bouillon koken totdat alles zacht is, pureren met staafmixer. Kruiden toevoegen naar smaak. Knoflook uit de bol knijpen en toevoegen. Tip: vooral niet teveel water erbij doen, je kan er altijd meer bijdoen als het toch te dik is. Ik maak hem graag zo dik als erwtensoep, bijna puree dus :)
     
  17. juffie81

    juffie81 Bekend lid

    7 aug 2007
    636
    37
    28
    juf
    rotterdam
    Wil je het recept nog posten?

    Donderdag ga ik de pompoensoep maken!

    Thanks allemaal!
     
  18. nana33

    nana33 VIP lid

    17 nov 2008
    5.536
    3
    0
    Wij roerbakken regelmatig pompoen met stukjes spek en lekkere paddenstoelen. Ik kook dan eerst de pompoen, en bak dan daarna de spek (één bakje) en de paddenstoelen in de wok, samen met wat knoflook en één of twee chilipepertjes. Daarna gaan de al gekookte stukken pompoen er nog even bij. Snel klaar (op de pompen koken na dan ;)) en erg lekker! Wat er ook lekker bij is, als je iets meer moeite wil doen zijn gepofte kastanjes of nootjes (bijv hazelnootjes).
     

Deel Deze Pagina