Na het topic 'Wat eten we vandaag' leek het me leuk om op dit topic recepten met elkaar te delen. Ikzelf vind een kookboek niet altijd alles, er gaat bij mij nog weleens wat mis. De meeste recepten krijg ik van familie of vrienden en dan kan je nog wel eens vragen als het niet helemaal duidelijk is. Hopelijk vinden nog meer mensen het leuk om recepten uit te wisselen. Hier komt in ieder geval de eerste;
Ingredienten: 1 pakje diepvries bladerdeeg 2 gesnipperde uien 2 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden grote tomaat 500 gr kipfilet 1 l-blik doperwten 1/2 blik wortelen 1/2 pot zoetzure augurken 2 theelepels kappertjes (doe ik er nooit in omdat ik het niet lekker vind) 2 hardgekookte eieren 3 fijngehakte takjes peterselie 1 kippenbouillontablet olie zout zwarte peper Kruid de kipfilet met zout en peper, smoor het vlees gaar en laat het afkoe- len. Snijd inmiddels de wortelen en augurken in blokjes ter grootte van de doperwten. Pluis de kipfilet in kleine stukjes. Fruit de uien en knoflook in de olie. Doe daarna de tomaat, het bouillonblokje en de zwarte peper erbij en laat het geheel even sudderen. Voeg de kipfilet toe. Bak het geheel onder voortdurend omroeren. Zet het vuur laag en voeg de doperwten, wortelen, augurken, kappertjes en peterselie toe. Laat het geheel warm worden en maak het op smaak af. Laat het geheel daarna afkoelen. Neem een bakblik en vet dit helemaal in. Bedek de bodem en de zijkanten met het bladerdeeg. Laat het bladerdeeg 1 cm boven de rand uitsteken. Doe de afgekoelde vulling erin. Snijd de eieren in plakjes en leg deze bovenop de vulling. Dek nu de vulling ook af met bladerdeeg. Sluit de pastei af door de uitstekende delen samen te kneden. Doe de pastei in een voorverwarmde oven (220 èC) en bak deze in 40 minuten goudbruin en gaar. U kunt ook kleine pasteitjes maken. Leg dan de vulling op een plakje bladerdeeg en vouw dit dubbel. Plak de randen vast met wat water. De kleine pasteitjes hoeven maar 30 minuten in de oven.