Misschien domme vraag.. Over biefstuk.

Discussie in 'De lounge' gestart door SDonya, 28 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik haal net 2 lappen biefstuk uit de verpakking. De eerste lap ziet er goed uit en voelt gewoon zacht aan zoals ik altijd met rauwe biefstuk heb gehad. De tweede stuk is een beetje grijzig en is echt hard en voelt ook 'taai' voor zover je dat voelen kan. Ik twijfel nu echt of die na het bakken straks nog steeds zo hard en taai blijft of dat die wel nog zacht word... Wie weet dit of heeft dit ook een keer mee gemaakt 😅 :)
     
  2. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Niemand een idee? Ik wil eigenlijk over 5 minuten ze gaan bakken 😅
     
  3. channe

    channe Fanatiek lid

    4 aug 2012
    1.147
    70
    48
    NULL
    Is wel vaker met de onderste lap toch?
    Gewoon bakken en een stukje proeven zou ik tenminste doen!
     
  4. anoniempje101

    anoniempje101 Bekend lid

    20 jun 2015
    735
    2
    0
    NULL
    NULL
    Gewoon bakken! De onderste uit de bak is meestal minder mooi :(. Hij moet wel goed ruiken, biefstuk die niet goed is ruikt wat zuur. Enne, na je eerste hap merk je het evt ook wel hiji. Maar nee, komt vast goed joh!
     
  5. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Onderste lap? Ze lagen gewoon naast elkaar haha. Ze ruiken alle twee gewoon normaal. Oke dan ga ik ze gewoon straks bakken 😊 Dankjulliewel!
     
  6. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Klinkt alsof ze ingevroren zijn geweest. Dan kan er verkleuring optreden. Dat kan ook als ze strak op elkaar hebben gelegen in de verpakking. Als je biefstuk goed ruikt zou ik hem gewoon opeten en anders terug naar de winkel en een nieuwe vragen.
     
  7. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Terug ga ik sowieso niet want die ene is wel goed dus die eet ik straks op. Ze zijn bij niet ingevroren geweest maar ik weet natuurlijk niet wat ermee is gebeurd voordat ik het gekocht had.. Ik ga ze nu bakken! Ben benieuwd hoe ze lukken :)
     
  8. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit heb ik ook wel eens gehad met rundergehakt (biefstuk eet ik nooit).
     
  10. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Normaal vlees is grijzig. Het wordt juist rood door toevoegingen.
     
  12. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Ik zou het bakken en dan dat stuk aan mn vriend geven. :p

    Wat was nu het resultaat? :)
     
  13. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    als ik naar discovery kijk naar de programma's van de mensen die in alaska wonen en ze villen een wild dier is dat vlees ook rood..
    en wilde dieren krijgen echt geen toevoegingen binnen.
    de koeien die in het slachthuis hangen zijn ook rood en niet grijs..
     
  14. aappie20

    aappie20 Fanatiek lid

    19 feb 2012
    3.224
    525
    113
    Door toevoegingen blijven ze rood. Normaal verkleurd het van rood naar grijs
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ja dat klopt, maar zo vers krijg je het niet altijd in de supermarkt. Daar zitten conserveringsmiddelen in, en vaak ook kleurstof om het verser te laten lijken. Dat is in elk geval bij gehakt zo.

    Ik zat wel fout met grijs... Grijs is niet goed. Maar vers vlees kan wel wat bruinig zijn, omdat er geen bloed meer doorheen stroomt.

    Ik vond onderstaande tekst online. Wel wat technisch, maar verklaart een hoop!
     
  16. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Het resultaat was mwah... Het zachte stuk was niet veel malser dan het harde stuk. Ik had gewoon geen goede kwalitatieve biefstuk gekocht denk ik. Volgende keer maar weer naar de slager 🙂
     
  17. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.268
    671
    113
    Dan heb jij vast de buitenkant van een olifant op je bord liggen want van kind af eten wij al eigen vee via huis slachting en ik heb er nog nooit grijzig vlees bij zien zitten. En ècht geen toevoegingen of wat ook.
     
  18. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113

    Dan eet jij het waarschijnlijk heel vers. Wat in de winkel ligt is dat niet.
    Ik weet ook niet beter dan dat ze het vlees rood maken. Ik zie zo vaak grijzig vlees. Het gedeelte onder het andere of met gehakt.
     
  19. Poema19

    Poema19 Actief lid

    16 nov 2014
    157
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik geloof dat natriumnitriet (kleurzout) het vlees dus rood houdt. Dit is ook het goedje wat rood vlees ongezond maakt.

    Vlees zonder kleurzout is eerder bruinig van kleur, zeker als het bijvoorbeeld ingevroren is geweest. Ik bestel af en toe vlees online via de Woeste Grond en dat vlees is eerder bruinrood, dan zo kunstmatig knalrood uit de supermarkt. En het is een super goede leverancier die geen toevoegingen gebruikt en alleen vlees verkoopt van koeien die lekker buiten grazen in de natuur en alleen natuurvoeding krijgen.

    Natriumnitriet zit ook heel veel in vleeswaren. Daarom allemaal mooie rode plakjes salami ;).
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Lees mijn andere bericht ook nog eens aub
     

Deel Deze Pagina