@Saskia78: Ligt er aan hoe laat je daar moet beginnen en waar je werkt ed. 's Ochtends vind ik het gunstig (al gaat ze naar de BSO als ik werk), 's middags maakt me weinig uit, want dan heb ik hoe dan ook BSO nodig als ik aan het werk ben. Da Vinci klas is hier inderdaad pas vanaf groep 3, en niet meer de hele week, maar een aantal dagen/dagdelen. In de kleuterklassen is er wel verrijkingsmateriaal. Compacten en verrijken gaat waarschijnlijk inderdaad nodig zijn, als het goed is pakt de school dat ook op. Ze is niet de enige voor wie dat geldt. Nog een klas overslaan is niet echt een optie (zou ze wel willen ). Paw Patrol is hier (in huis) ook bekend. Net welke tv-zenders je hebt/kijkt, denk ik?
hij kreeg van die vriendenboekjes met de vraag je favoriete tv serie; hij schreef steeds paw patrol maar, daar wist echt niemand van. nooit van gehoord. zou aan de zendtijden liggen?
Hm geen idee.. Kwart over 5 toch? Mooie tijd om tv te kijken vind ik op zich Ma het opruimen, voor het eten
Mijn zoon van 7 zit sinds vorig schooljaar op een Leonardo school. Zij dragen de naam nog wel. Hij heeft een bijzondere school loopbaan achter de rug en we kwamen er per toeval achter dat hij HB is. Hij heeft het goed naar zijn zin op school. Hij gaat nu naar groep 5(combi 4/5). Gelukkig heeft zijn juf hem goed door en helpt ze hem omgaan met een aantal dingen waar HB kinderen nogal eens tegenaan lopen. Op een reguliere school was dit waarschijnlijk niet goed gekomen.
Gek genoeg is die grens erg dun En voor pawpatrol hoef je niet Hb te zijn hoor... Het is slechts een tekenfilmpje.
sorry cygnet, mijn excuses.(ik heb geen HB topik berichten geplaats hoor) ik hoop dat je snel andere Leonardo ervaringen krijgt in je topic.
Ik reageerde niet specifiek op jou maar het gegeven IS HB maar ik wil graag met andere moeders het hebben over de onderwijsmethode.
Hoeft geen sorry te zeggen hoor Ik wilde eens een keertje niet in 'oh maar mijn kind is ook heel slim' vallen.. dat begrijp ik wel. Leonardo is niet voor iedereen weggelegd die daar best voor in aanmerking zou komen Maar het ging me juist even om de kinderen en vooral hun moeders die wel gebruik maken van deze onderwijsmethode.
Oh jee, wat heeft ze allemaal meegekregen? Dat is wel een brede vraag . Ik denk dat het belangrijkste nog wel is dat ze zich geen uitzondering meer voelt. Ze verwoorde het laatst zo mooi. Ze zei 'mama, ik zou nooit meer naar een gewone basisschool terug kunnen gaan.' Ik zeg 'oh nee?' Nee mama, zegt ze, ' ik zat me daar maar rot te vervelen en zat maar te jammeren en iedereen vond me vreemd en raar.' Dat gevoel heeft ze nu dus niet meer.
Gaaf! Wat moet dat een heerlijk gevoel hebben gegeven. Ik geloof dat mijn zoon dat ook heeft, al verwoord hij dat niet zo. Ik vind het fijn dat we binnenkort een gesprek hebben met de juf over wat wij belangrijk vinden. Die individuele aandacht is natuurlijk zowiezo prettig. Hoeveel kinderen zitten bij jouw dochter in de klas? Ik wist helemaal niet dat ze gelijk beginnen met Spaans en schaken maar zoon is helemaal blij thuis gekomen dat hij nu OOK in Spanje kan praten
Ik geloof 16 nu. 26 is max (13 per leerjaar), maar omdat groep 3 nooit vol zit, is de 3-4 klas altijd wat kleiner. Is er bij jullie ook een maximum?
Ik heb er (nog) geen ervaring mee maar vind het super voor jullie dat hij het zo geweldig naar zijn zin heeft! Wij staan helemaal onder aan het mogelijke traject. We zien dat de oudste heel veel uitdaging nodig heeft en hij is ontzettend slim. Hij kan heel goed tellen en vormen onderscheiden en zijn taal is heel goed. Vandaag heft hij een moeilijke opdracht van de peuterjuf gehad; Een reeks blokjes sorteren op kleur en ze moesten allemaal even hoog zijn. hij paktte de blokjes en binnen no time had hij het klaar en zei heel droog: "zal ik het opnieuw doen?" De juf stond perplex! Ook maakt hij (thuis) puzzels van 50 stukjes binnen 5 minuten af. De juf heeft het vermoeden dat hij wellicht hoogbegaafd kan zijn. Dinsdag komt er iemand om te observeren. Mag ik vragen hoe dat bij jullie is verlopen?
Ja, 20 (twee leerjaren bij elkaar). Ze zijn nu met 14. Heerlijk. Groep 3 zit dit jaar 'vol' (ze houden altijd 2 plekken 'vrij' aan het begin van het schooljaar om schrijnende gevallen te kunnen opnemen)
@Skyscrapper.. wij zijn pas iets gaan doen toen we dachten dat we misschien een probleem zouden krijgen. We hadden al gekozen voor een school met een Leo richting maar dat was meer omdat hij altijd al een (forse) ontwikkelingsvoorsprong had en het leek ons handig dat we een school uitkozen die daar ervaring mee had (en middelen voorhanden heeft) Pas toen we dachten dat zoon vast zou lopen op het regulier onderwijs zijn we gaan denken over speciaal onderwijs. Daarvoor hebben we eigenlijk geen aanleiding gehad om iets te doen. Tja, slim kind.. dat is een zegen vind ik.. geen last. We hebben in groep 2 een gesprek met school gehad en zij raden Leo aan. Toen hebben we de meest eenvoudige IQ test laten afnemen (dat is het toegangsbewijs) en dat was dat. Nou ja, we hebben er heeeeel veel over nagedacht. 2000,- maar vooral een soort "eliteklasje met afwijkend gedrag' was daarvoor plenty reden. Geen traject dus In de vier-vijf jaar daarvoor hebben we: - heel veel musea afgelopen - heel veel ondernomen - heel veel puzzels gemaakt - heel veel gelezen - heel veel gepraat - heel veel uitgedaagd- en de lat vooral niet te laag gelegd We hebben eigenlijk nooit problemen gehad (in tegenstelling tot veel ouders van klasgenootjes). Zoon heeft een zeer gezeggelijk karakter en we zijn bekend met flink slimme kindjes / volwassenen.
cygnet:2000 euro per jaar voor de school? hier was het 1000 euro vorig jaar. bij de info dag april was het nog steeds 1000euro. of bedoelde je niet t 'vrijwillige' ouderbijdrage?