Maar dat is hier ook inderdaad. Aan ene kant logisch, want hij werkt de nachten en slaapt overdag, dus dingen als opvang en doktersbezoekjes regel ik. En dan is het aan mij om dingen te delegeren die hij kan doen, zoals een kadootje kopen voor dat kinderfeestje ofzo. Of wat meer in het huishouden. Laatste tijd loopt het wat minder soepel door de gezondheid van vriend (wat voorlopig niet voorbij is) en dan merk ik dat het huishouden ook niet meer 50/50 is, en dat heb ik dan ook aangegeven. Dus toch maar weer een schoonmaakster ingehuurd. Ik verwacht ook niet dat hij dingen automatisch ziet, als ik iets wil, vraag ik het. Andersom net zo.
nee de gemeente kijkt alleen naar het aantal geboren kinderen. Daar op mag er niet worden bij gebouwd. Maar er zijn enorm veel kinderen hier heen verhuisd (waaronder wij) en die worden niet mee geteld. Directrice wilt al jaren dat er meer lokalen bijkomen maar de gemeente gaat niet akkoord.
Nou dit! Ik hoorde op de radio dat "we" weer gaan staken op 5 oktober. Nou "we" niet, want ik doe niet mee. En ja ik ben ook leerkracht.
Maar zoals eerder gezegd, ligt het wel echt aan de locatie en school. Binnen mijn bestuur willen alle scholen ook wel bovenstaande, maar de werkelijkheid is dat op bijna de helft van de scholen de formatie nog niet eens rond is. 1 week voor de zomervakantie. En dat zijn dus allemaal scholen met een bepaalde populatie. En dat vind ik zo schrijnend. Alleen maar meer kansenongelijkheid. Ik ga niet staken, want ik vind loonsverhoging dus niet het punt waar nu naar gekeken moet worden binnen het onderwijs. Maar ik hoop zo dat er eens gezien wordt hoe het er nu aan toe gaat in het onderwijs en dat er dingen moeten veranderen.
Maar wat doet een kind met tos bij jullie op school als er geen geld is voor extra hulp? Ik vind dat echt schandalig. Daar bereik je toch helemaal niets mee bij het kind? Hoe staan de ouders hierin?
Omdat er in het speciaal (basis)onderwijs enorme wachtlijsten zijn en zo'n kind met wat geluk pas over een jaar of 1/2 op een passende school terecht kan. Ik ben ook juf van een dergelijke klas (o.a. NT2, ASS, lichte verstandelijke beperking, onveilige thuissituatie enz.) maar zelfs voor onderzoeken of gespecialiseerde ondersteuning in de klas zijn maandenlange wachtlijsten. Het alternatief is dat een kind thuis komt te zitten maar dat is meestal nog een slechtere optie.
Zo slecht verdienen ze helemaal niet en de loonsverhogingen die ze de afgelopen jaren hebben gehad zijn in mijn optiek helemaal niet slecht. Een vriendin van mij is docent op een middelbare school en die verdiend bijna net zoveel als ik (100 bruto minder) incl mijn onregelmatigheid toeslagen, plus veel meer vrije dagen, meer vakanties en reguliere werktijden. Al dat staken elke keer, ik snap het wel, maar het is nou niet dat ze heel slecht en onder de maat verdienen ofzo. De politie heeft jaaaaaren maar 2 of zelfs 1% gehad, 2 jaar geleden eindelijk eens 8% verdeeld over 3 jaar ... Staken is er bij de politie nou niet echt bij en als je het wel doet haalt het geen reet uit... Defensie krijgt er ook al jareb amper iets bij. Maar ondertussen wel zeiken dat er meer politie en defensie moet komen. Denk je nou echt dat mensen bij de politie gaan werken voor 2100 euro bruto startsalaris...toen ik begon in 2006 was dit 1850 euro bruto. Dat startsalaris is dus maar 250 euro bruto gestegen in 17 jaar tijd... En als je net van school komt zonder vast arbeidsverleden, en je gaat dan bij de politie, krijg je 1200 euro bruto, geen studiefinanciering meer (want je krijgt salaris) en geen student ov kaart, terwijl je wel als student geregistreerd staat. Slaat werkelijk helemaal nergens op, aangezien je precies hetzelfde werk doet in je werkmaanden dan ieder andere politieagent die al klaar is met de opleiding. Maar als buschauffeurs 1 dag staken bereiken ze meteen een akkoord van 15% en 1000 euro eenmalig. Bizar gewoon.