gevulde kipfilet

Discussion in 'De lounge' started by Madelon84, Dec 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    Wie weet een lekkere vulling voor kipfilet?
    We krijgen eters met kerst en ik wil geen varkenshaas of biefstuk aangezien ik zwanger ben.
    dus dacht ik aan kipfilet. en dan wel gevuld, anders wordt het weer zo saai. ik dacht zelf al aan tapenade of brie, maar heb ik nog nooit geprobeerd dus geen idee of dat lekker is;)
    alvast bedankt!
     
  2. pcootje

    pcootje VIP lid

    Jun 17, 2009
    5,888
    0
    0
    In ons hutje.
    met brie is wel lekker.
    of met ananas en kaas.
    of blokjes vlees met satesaus
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,804
    4,190
    113
    vullen met kruidenkaas, oprollen in de parmaham en dan bakken. Heerlijk!
     
  4. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Fetakaas en zongedroogde tomaat
    Kruidenkaas en spek/ pancetta/ coburger ham
     
  5. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Paar blaadjes spinazie,Boursin knoflook, pancetta

    Zoooo lekker!
     
  6. Candijtje

    Candijtje Fanatiek lid

    Jul 19, 2006
    2,841
    0
    36
    spinazie (blad), knoflook, paprikablokjes, spekjes, daneblue, dichtvouwen en vat maken met cocktail prikkers dan bakken. na het bakken de boter met het vleessap aanmaken met creme fraiche evt. nog een boulionblokje erdoor inkoken tot sausdikte...

    Zò lekker :)
     
  7. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    Jan 11, 2010
    2,855
    0
    36
    kipfilet insnijden, groene pesto erin, parmaham eromheen en daarna bakken in een pan.
    ook erg lekker!
     
  8. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    bedankt, heerlijke tips!
    we eten al iets met spinazie, dus lijkt me een beetje te om het ook nog in de kipfilet te doen.
    denk dat het die met kruidenkaas en parma ham wordt!

    snijden jullie de kipfilets over de lengte in? en dan tot halverwege ofzo?
    heb je dan niet dat de vulling er tijdens het bakken uitloopt?
    en hoe lang duurt het voordat ze gaar zijn? is zo moeilijk controleren lijkt me. wel heel belangrijk nu ik zwanger ben.
    heb het nog nooit gemaakt dus vandaar alle vragen:)
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Ik doe altijd met verse spinazie, mozarella en zongedroogde tomaat, evt met parmaham eromheen. En de rets van de spinazie roerbak ik dan, houd er wel van als het terugkomt ;)

    Ik snijd altijd vanuit het dikke stuk van de kip in (dus niet dioor de lengte opensnijden) en stouw dan met mijn duim de vulling erin. De eerste gaat altijd kapot omdat ik het te vol wil haha. Dichtzetten met een prikkertje en ja de vulling (vooral de kaas als die gaat smelten) loopt er wel uit maar er blijft voldoende over. JumJum.
     

Share This Page