Wat is een fijne/goede pizzarette?

Discussion in 'De lounge' started by Syane, Aug 31, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,306
    11,910
    113
    Wat is nu een fijne en goede pizzarette? We zijn met vijf personen.
    Hoe lang duurt het voor een pizzatje klaar is? En nog tips en trics?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    Sep 27, 2014
    3,647
    1,252
    113
    randstad
    Tip bij appie verkopen ze kant en klare bodems. Ideaal. Als die uitverkocht zijn gebruik ik ook wel pitabroodjes. (Door de helft dan heb je 2 bodems)
     
    Syane likes this.
  3. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,828
    4,057
    113
    Syane likes this.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,332
    15,119
    113
    Female
    Wij hebben een 8-persoons van emerio. Bovenop kun je de pizzabodems voor garen. Dat werkt goed.
    Dezelfde als @dreames ;)



    @dreames, doe jij over de bakplaten aluminium folie?
     
    Syane likes this.
  5. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,667
    2,110
    113
    Emerio vind ineens fijne.
    Verder zijn er verschillende oudere topics over pizzarette.
    Ook met lekkere pizza-recepten etc
     
    Syane likes this.
  6. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,828
    4,057
    113
    Ja klopt. Die spatels zijn nog wel makkelijk schoon te maken maar die bakplaten vind ik zo'n gedoe. Dus daar doe ik aluminiumfolie over.
     
    Syane likes this.
  7. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Syane and Adje like this.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,332
    15,119
    113
    Female
    Dank je voor de tip. Dat gaan we eens proberen:thumup:
     
    dreames likes this.
  9. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,818
    4,599
    113
    Wij doen altijd bakpapier in vierkantjes knippen en dit op de spatel leggen voordat het deeg erop gaat. Werkt ideaal en veeeeeeeeeel minder schoonmaken :)
     
    Zxcvb and Syane like this.
  10. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,818
    4,599
    113
    Syane likes this.
  11. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    https://www.bcc.nl/keuken/eten-bereiden/grillplaat/emerop-pre-bake-pizzarette-6-personen/292770?channable=00798269640030303030303030303030303032393237373020&s2m_channel=319&gclid=Cj0KCQjwpreJBhDvARIsAF1_BU24GyEbun9AVTrlD4m2wOpAEpxT9G0zzr7uHfPcvLPEbJpwuRxS4rIaAgNlEALw_wcB

    Wij hebben deze maar dan met de ronde deksel met zwarte knop bovenop. Het oudere model. Pizza’s van de steen zijn zoveel lekkerder dan van die zwarte bakplaat.
    Het duurt hier denk ik ca 5 minuten voor een pizza gaar is. Tip: de onderkant van je deeg insmeren met bloem dan plakken ze niet aan de steen vast en je pizzadeeg een opstaand randje geven tegen het lekken van vocht voorkomt veel vlekken en aanbranden. En wij gebruiken altijd barbecuesaus van Calve als tomatensaus. Heel fout maar zoooo lekker!
     
    Syane likes this.
  12. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,703
    8,436
    113
    Female
    Emerio vinden wij ook fijn. Maar op de low budget variant die we eerder hadden ging het ook prima. Die hebben we alleen vervangen om meer pizza's te kunnen bakken. De bodems die je kan kopen vind ik op zich wel handig. Maar zelf deeg maken heeft mijn voorkeur. Op zich is het niet zo veel werk, maar het vraagt wel wat planning. https://www.ah.nl/producten/product/wi239716/ah-biologisch-passata-di-pomodoro-fijn-gekruid is mijn favo saus om erop te doen. Daar kan je behoorlijk wat pizza's mee maken.
     
    Syane likes this.
  13. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,313
    6,834
    113
    Beter: griesmeel of grove polenta (maismail).

    Wij maken zelf deeg, maar we merkten dat die bodems bleven rijzen en daardoor dikker werden. Dan duurt het langer voordat het klaar is. Nu steek ik de bodempjes uit, leg ze op bakpapier en leg ze 2 a 3 minuten in de oven. Dan stopt het rijzen en zijn de pizzaatjes ook eerder klaar.
     
    Syane likes this.
  14. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,131
    2,311
    113
    Brabant
    Wij hebben, hoe verrassend, de emerio 6p.

    Na alle horror verhalen hier gelezen te hebben over vies worden etc ,gezegd: hij is om te gebruiken. We gaan niet lopen stressen met poetsen en voorzichtig zijn

    Ding is nog vrijwel helemaal schoon. Is echt leuk om te doen. Wij kijken lekker een kerstfilm ondertussen, heerlijk! We laten hem dus nog even staan tot na de zomer;)
     
    Syane likes this.
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja precies dit wilde ik ook zeggen. En wij hebben ook dezelfde pizzarette.
    We rollen het deeg lekker dun uit en dan zijn de pizza's bij ons denk ik al binnen 5 minuten klaar. Ik weet het niet precies, maar we hoeven tussen het beleggen/opeten en de volgende pizza nooit lang te wachten.
     
  16. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,306
    11,910
    113
    Jullie doen dit gewoon binnen? Wij gourmetten bijv nooit omdat ik het vreselijk vindt stinken en die geur niet in de gordijnen en zo wil hebben. Is dat bij een pizarette ook zo?
    We hebben een overkapping buiten en ik wilde dat daar gaan doen. Maar nu ik hier lees kan het misschien ook toch wel binnen. :)
     
  17. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,818
    4,599
    113
    Nee joh, gewoon binnen. Ik heb de keren dat ik het heb gedaan, niks geks geroken. Denk dat je een pizza uit de oven meer ruikt dan dit... :)
     
    Syane likes this.
  18. tuc

    tuc Niet meer actief

    wij doen het ook binnen, maar goed, we gourmetten ook binnen.
    Wij hebben ook de Emerio.
     
    Syane likes this.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,315
    25,773
    113
    Pizzarette ruiken wij echt niet. Bij gourmetten ruik je meestal het vet en dat is bij deeg niet aan de orde.
    Maar gourmetten doen wij ook gewoon binnen. Wij hebben eigenlijk nooit last van stank. Tijdens het gourmetten zet ik de lampe berger aan tot even na het gourmetten. En dan is de evt stank sowieso weg.
     
    Syane and Sado like this.

Share This Page