Lekkere hapjes met bladerdeeg

Discussie in 'De lounge' gestart door corina83, 4 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    #1 corina83, 4 aug 2011
    Laatst bewerkt: 4 aug 2011
    Wie oh wie kan me helpen..

    Ik ben op zoek naar kleine lekkere hapjes met bladerdeeg.
    Normaal deed ik altijd een plakje bladerdeeg in 4en snijden en dan in elk kleine plakje een cocktailworstje rollen, erg lekker.
    Maaaaaaaaaaaar ik zoek nu wat variatie hahaha.

    Dus dames! gooi uw lekkere recepten neer:D
     
  2. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.158
    110
    63
    Wat een hele bekende is, is kipreepjes met boursin. Heerlijk! En ja het wordt echt gaar!

    Wat ook lekker is (vind ik) is gehakt rullen, zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder of in plaats daarvan gehaktkruiden er door heen doen en dan in het bladerdeed en in de oven. Heb je heerlijke hapjes.
     
  3. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Kijk het water loopt al in mn mond hihi!
    Dank je wel! :D
     
  4. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.158
    110
    63
    alsjeblieft! Je kan natuurlijk ook gewoon lekker ham en kaas doen of kaas en bacon! mjammie!:D
     
  5. Daan04

    Daan04 Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.985
    20
    38
    Leerkracht
    Drenthe
    Waarom zeggen jullie bladerdeed? Is dat een typfout? :p

    Ik maak wel eens zelf sauzijsenbroodjes! Ook erg lekker.
    Ik maak ook wel eens van fidodeeg kaashapjes met ricotta en geitenkaas erin! Mjammm!
     
  6. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    *;)*
     
  7. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)

    goeiemorgen haha zie het nu pas sorry:D nee moet natuurlijk bladerdeeg zijn is idd een typ fout hahaha
     
  8. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Heeeeel simpel: plakje bladerdeeg besmeren met ei en daarover heen wat geraspte kaas. Bladerdeeg in reepjes snijden en even in de oven, jummie kaasstengels!

    Of zoet, maakte ik nog weleens (voor ik bruut aan de lijn ging haha): bladerdeeg weer met wat ei besmeren, daarover heen suiker en kaneel en dan in reepjes snijden.
     
  9. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    vullen met spinazie (wat gebakken) met gehakt en wat geraspte kaas erdoor.

    vullen met fetakaas en peterselie en de buitenkant besprenkelen met sesam en nigella sativa zaadjes (kleine zwarte pitjes) -na ingesmeerd te hebben met ei natuurlijk)
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik maak weleens een soort van bakje van bladerdeeg, dan een eitje erin breken (liefst hele dooier nog), ham, salami of spekreepjes erop en wat geraspte kaas of feta. Dan in de oven tot bladerdeeg en ei gaar zijn.
     
  11. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Fidodeeg is dan ook typfoutje? lol
     
  12. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Wat ik erg lekker vind zijn pasteitjes!

    Heb een setje met plastic dingen ervoor en dat is eigenlijk om een circkel uit te steken en die dicht te klappen met de vulling erin (kan dus ook met de hand)

    Een ervan is precies de maat van een plakje bladerdeeg, ideaal ;)

    Wat je daarin kunt doen:

    Beetje gehakt heel fijn rullen met een fijn gesneden uitje, gaar bakken en kruiden naar smaak en daarmee het bladerdeeg vullen.

    Kipgehakt maken met kip en bijv. een lenteuitje en kruiden in de keukenmachine.. (t moet echt fijn) dan even opbakken en ook de hapjes ermee vullen.

    Er kan natuurlijk ook kaas in of iets met groente als t maar fijn is want er kan in elk hapje maar een eetlepel vulling ofzo ;)

    Lekkerste bij de pasteitjes is als je ze bakt in de frituur! :)

    Edit: Dit is zon ding, ik had een setje van 3 bij een of ander goedkoop winkeltje
    Bekijk bijlage 171960
     
  13. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    bladerdeeg frituren dat heb ik nog nooit gedaan, zal dat eens proberen!
     
  14. limegreen

    limegreen Bekend lid

    6 mei 2008
    892
    0
    0
    Je kan ook zalm er tussen doen, erg lekker en valt hier thuis goed in de smaak...

    Wel lekkere dingen zie ik voor bijkomen , helaas net gegeten maar zal het zeker onthouden !!
     
  15. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Ken je de pasteitjes van de loempiakraampjes?? dat idee krijg je dan! ;) alleen mini! :)
     
  16. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    ja lekker dat ga ik zeker doen! Misschien wel vanavond, ben nu aan t vasten dus nog even wachten tot half 10 :p
     
  17. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Owww wat een lekkere recepten komen hier voorbij!
    Dank jullie wel dames!
    Dan kan ik de heren eens wat anders voorschotelen met het pokeravondje dan cocktailworstjes in bladerdeeg hihi *ook dat viel goed in de smaak* vind het leuker dan gewoon een bak chips en dat soort dingen neer te zetten.
     
  18. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    25 nov 2008
    1.199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    rode ui fruiten en caramelliseren met honing, daarna afblussen met een scheutje rode wijn. 1 eetlepel ui met daarop eetlepel roomkaas en een zongedroogde tomaat op een vierkant bladerdeeg van ongeveer 7 bij 7cm leggen en dichtvouwen. ongeveer 20 minuten in de oven en klaar is kees:D
     
  19. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    ik heb niet zon pastei snij ding maar zet wel een soepkom op de kom en met de vork aandrukken bij de rand, dat moet ook wel lukken :D lekker heb er wel zin in, ben zelf echt dol op alles met bladerdeeg
     
  20. Oemie

    Oemie Actief lid

    6 sep 2009
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tonijnvulling:
    tonijn uit blik
    olijfjes in schijfjes
    augurkje heel fijn gesneden
    fijn gesneden uitje

    kruiden naar smaak..zout,pepper,paprikapoeder

    kipvulling:
    kipfilet in kleine blokje snijden
    macaroni groente van de AH(voor gesneden lekke rmakkelijk)
    lekker kruiden met kipkruiden.

    Maak ook regelmatig kaasbroodjes:
    op 1 plakje deeg:
    plakje kaas
    2dunne tomaatschijfjes
    gesnipperde ui
    zout en peper
    en dan dicht vouwen.
     

Deel Deze Pagina