Ligt er aan wat je er mee wil. Ik maak er cha sieuw van. Dat is marineren in cha sieuw marinade van ketjap, tomatenpuree, aromat en chinese vijf kruiden poeder. En dat een nacht in laten werken. Dag erna in de oven roosteren, en om de vijf minuten keren en marinade er over blijven gieten. Na zo'n half uur is het dan klaar. Maar als ik het op de hollandse manier klaar maak, dan gewoon rondom bruin bakken, uien en champignons erbij en even laten sudderen. En maak er daarna een peperroomsaus bij en giet dat er over heen.
Ik bak het rondom bruin, bak het kort en dan pak ik het haasje in alu-folie zodat ie lekker mals en roze is van binnen. En dan met een sausje (peper, champignon o.i.d.)
Even kort aanbraden, open snijden, brie ertussen, rolladetouw er omheen. Ovenschaal invetten, wat blokjes boter op de varkenshaasjes in de schaal en dan nog een half uurtje in de oven op 200 graden. Zoooooo lekker!! Je kan er ook nog wat verse sinaasappelschijfjes bij doen en besprenkelen met sinaasappelsap en dan in de oven dat was het originele recept.
Ik doe de varkenshaas in een dikke klont roomboter beide kanten bakken ongeveer 7 min. Per kant. Vlees eruit beetje af laten koelen. Dan in de pan gesneden champignons in vieren lekker bakken in het overgebleven vet. Dan boursin culinair erbij (met de groene deksel) daar de saus van maken. Varkenshaasje snijden in plakjes en er weer bij leggen.
Om hem mals te maken zoals een echt varkenshaasje heb je ook andere manier voor. Namelijk eerst even in de oven.. en dan aanbakken eventjes in de pan. Omwikkelen met de folie en klaar. Waarom ik het eerst in de oven doe is omdat hij dan mooier gelijkmatig rose wordt van binnen. Als je eerst zou bakken, en dan in de oven, wordt de buitenkant te taai ... Maar dat is hoe ik het geleerd heb in restaurant. En inderdaad lekker peper of champignonsausje erbij.. Soms marineer ik mijn varkenshaasje op indische manier. Ook super lekker.