tja de allerhande biedt ook veel opties.. maar ik maak bijna altijd mini pizza'tjes. bij de lidl verkopen ze kant en klaar deeg met saus. je snijdt ze in kleine stukjes en bekleed ze zelf met ingredienten naar keuze. erg lekker.... maar deze variant kun je ook mini quiche maken, gebruik een muffinvorm en bekleed de vormen met bladerdeeg en vulling naar keuze.. veel succes! liefs, michelle
Ham insmeren met paturain/boursin Makreel fijn malen, daarmee de gerookte zalm insmeren, rolletje van maken, even laten opstijven in koelkast en stukjes van snijden. Kipfilet malen, daardoor heen kruiden naar gelang je eigen smaak, beetje gesneden bieslook er door. Zilverfolie insmeren met boter, kipfilet opspuiten, rolletje van maken van ongeveer iets groter dan een ouderwetse rijksdaalder groot. Gaar laten worden in de oven. Zilverfolie eraf, schijfjes van snijden. Sausje erbij. (satesaus of kerriesaus of kreeftensaus (de laatste is mijn favoriet) Champignons uithollen ("pootje" eraf), vullen met gehakt (die je van te voren flink gekruid heb - knoflook, gehaktkruiden, shoarmakruiden, kippenkruiden, mexicaansekruiden). In een koekenpan met boter en kruidenboter garen, deksel op pan doen. Heerlijk smullen. Mini saucijzenbroodjes, mini kaasbroodjes, mini hamkaasbroodjes maken Pikante gehaktballetjes. Stukjes snijworst met augurk. Kaasblokjes met: gember, augurk, mandarijntje, zilveruitje, knakworstje etc. Kippenpoot garen. Daarna kip plukken en in stukjes snijden, kiwi fijn snijden en er door heen mengen. Afmaken met een beetje mayonaise en ketchup. Stokbroodje erbij, en smullen maar. Succes er mee. Fijne verjaardag! Laat je nog even horen wat je allemaal gemaakt heb? Groetjen en veel plezier! Yvonne
Ook erg lekker voor de visliefhebber; Lange plakken gerookte zalm insmeren met boursin (boursin op kamertemperatuur, anders smeert het niet). Oprollen en even in de koelkast zetten om op te laten stijven. Daarna in stukjes snijden, prikkertje erin, heeeerlijk =P~
Meiden, beetje late reactie maar heeeeeeel erg bedankt voor alle tips .. ik ga er zeker een aantal gebruiken thanx
runderrookvlees en dan monchou erop en oprollen maar! trouwens leuke tips, ik ben zelf de 24ste jarig!
blik croissantdeeg van danerolle voor party(mini) croissantjes en daar coctailworstjes of mini-salamiworstjes in rollen, ff in de oven en je heb heerlijke hartige hapjes.
* Wat ook heel lekker is is pepercervelaat insmeren met roomkaas en dan oprollen. Jammie. * cherry tomaatjes en/of komkommer uithollen en vullen met huzaren- of rundvleessalade. * kip/varkenshaas of runderhaas in stukjes bakken en op kleine spiesjes doen. Serveren met satesaus, of van te voren lekker marineren. * (grote) garnalen bakken in kruidenboter, evt. van te voren op een spiesje doen. * garnalen in deeg rollen of even insmeren met een mengsel van water en bloem en dan even frituren.
hmm dat klinkt goed! denk dat ik dat ga proberen wat ook lekker is: wraps insmeren met roomkaas, dan slablaadje en dan plakjes kipfilet. (of zalm) oprollen, in reepjes snijden prikkertje erin en voila!
wraps met naturel roomkaas, sla en salami wraps met sla en kipkerriesalade (even fijn maken in de keukenmachine) hmm, heb zelf ook weer lekkere ideeen opgedaan! Ga vooral door allemaal!
Flapjes met Port Salut. http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift ... p?id=64303 Heb ik een keer gemaakt op mijn verjaardag en sindsdien vraagt iedereen erom