Ik vraag mij af waarom gewone koemelk eigenlijk niet goed is voor kinderen onder 1 jaar. Ik mag van het cb wel yoghurt, kwark en dat soort dingen geven, maar geen koemelk. Weet iemand hoed dit zit?
ik trek me daar nooit zoveel van aan van wat wel en niet mag, ik ben zelf ook grootgebracht met doodgewone koeienmelk en ik ben helemaal gezond, als de nutrilon op is doe ik gewoon wat koeienmelk aangemaakt met water in zijn flesje KLAAR! kind heeft er nooit wat van gemerkt al die regeltjes,
Omdat in gewone koemelk gewoon veel te kort vitaminen en mineralen zitten, die onze kinderen nodig hebben. Kalfjes hebben andere vitaminen nodig om te groeien en eten al snel "met de pot" mee, dan mensenkinderen en koemelk is dus niet aangepast aan de behoeften van ons kind. Een baby groeid het eerste halfjaar alleen maar op melk, met alleen koemelk zou je kind, normaal gesproken, te kort krijgen. Borstvoeding en kunstvoeding zitten boordevol vitaminen en mineralen die je kindje nodig heeft om te groeien.
En hoe zit dat na het eerste half jaar dan? Mijn zoontje is 8,5 maand en wil geen fv meer. Ik zit erover te twijfelen om hem gewone koemelk of karnemelk te geven. Cb heb ik gebeld, die willen er niks van weten, maar fv drinkt hij gewoon bijna niet meer.
als je dan toch op melk over zou gaan, dan zou ik persoonlijk liever op geitenmelk overgaan dan op koemelk!
Maar kun je dan niet bijvoorbeeld van de eerste fles een bord pap van bambix maken? Verder kun je mss het eten smuiig maken met opvolgmelk en 's avonds misschien een pyamapapje geven, als je kindje dat wel lekker vind?
Hij wil de pap niet van een lepeltje eten, helaas. Pyamapapje krijgt hij ook al, ook daar moet hij niet veel van hebben. Maar ik las dat er ook andere soorten zijn zoals nutrilon goedenacht misschien is dat wat. Dat van melk door het eten vind ik wel een goede tip, thanks!
als je dan overstap op gewone melk dan volle nemen deze eiwitten zijn kleiner van formaat dan halfvolle melk darmen kunnen de grote eiwitten nog niet zo goed verwerken ( krampjes ) en vit d druppels erbij gaan geven Caitlin zat ook al aan de volle melk met 9 mnd die grilde van haar voeding moest ik alleen wel uitkijken dat ze goed reageerde omdat ze geboren was met een lactuse intollerantie maar ging gelukkig goed succes en het cb tja
Nou, ik heb eindelijk iemand bij het cb getroffen die mijn probleem snapt. Ik mag stoppen met die flessen erin duwen en als vervanging yoghurt oid geven (en extra vit D). Alleen de eerste fles blijft voorlopig. Maar als dit ook niet werkt ben ik rap over op gewone melk. Het gaat om het vrij hoge zoutgehalte in koemelk, en daarom adviseren ze het niet. Maar ik ga het eerst eens op haar advies proberen. Allemaal bedankt voor jullie reacties, meiden!
Geitenmelk vertoont meer overeenkomsten met moedermelk dan koeienmelk. Geitenmelk heeft een andere eiwitsamenstelling dan koemelk en benadert meer dan koemelk het eiwitprofiel van moedermelk. Koemelkeiwit is één van de belangrijkste voedselbestanddelen die voedselallergie en -intolerantie veroorzaken. Een voedingseiwit lokt sneller een overgevoeligheids-reactie uit wanneer het traag en onvolledig wordt verteerd. Door gisting en rotting van eiwitresten in de darmen raken de slijmvliezen geïrriteerd en beschadigd waardoor eiwitfragmenten in de bloedsomloop terechtkomen en een overgevoeligheidsreactie kunnen uitlokken. Vooral zuigelingen en peuters reageren negatief op koemelkeiwit. Bij hen kan koemelkallergie of -intolerantie zich uiten in slecht eten, niet goed groeien, diarree, huilerigheid en geïrriteerdheid, slecht slapen, eczeem, oor-en slijmvliesontstekingen, loopneus, overgeven, darmkrampjes, bloedarmoede, bronchitis en kortademigheid. Bij volwassenen kunnen huid- en luchtwegklachten, maagklachten en migraine op de voorgrond treden. Geitenmelk veroorzaakt niet alleen minder snel voedselallergie, maar is ook lichter verteerbaar. Hierdoor ontstaan na het drinken van geitenmelk minder snel maag- en darmklachten dan bij koeienmelk. Bovendien worden essentiële mineralen beter opgenomen uit geitenmelk dan uit koemelk.