Ja ik weet het.. ik heb een geheugen als een zeef. Maar weet iemand hoelang een zuurkool schotel in de oven moet? Ik heb hem al vaker gemaakt, maar ben helemaal vergeten hoelang dat je hem in de oven moet zetten. Koken jullie de zuurkool ook eerst voor, of gaat hij rouw in de schaal?
Hey Suus, mss ook handig om te weten of je een hetelucht of gasoven hebt want anders kan 25 minuten net te lang of te kort zijn Maarre lekker hoor zuurkoolschotel, doe je er ook spekjes door?
asjuh kwijlt ook al ...lekker man ...hier zijn de kids er dol op zuurkoolschotel ... maak je het ook klaar met ananas , gehakt e.d ..en dan half uurtje in de oven ...zo maak ik het en is echt jammie ...damnz ik baal nu dat we boerenkool eten
Heerlijk dat zure eten. Ik heb alleen maar zin in zuur of in zoetzuur. Ik heb gister zilveruitjes gegeten( bijna op, niet helemaal) Maar zuurkool is een goed idee. Dat eten we morgen. Bedankt voor de tip!!! Nu eerst rijst met zoetzure saus :cheers:
Ik heb nou ook zin in zuurkool gekregen!!! Volgende week eens aan mijn vader vragen. Die heeft het lekkerste recept voor zuurkool van de wereld. Lekker met worst erbij of draadjesvlees.
whaa kan geen zuurkool meeer zien de komende weken hahaha heb familiedag gehad en ze hadden een stampot bufet. Heb geholpen in de keuken en al die luchten pfff, mijn honger was verdwenen helaas. Kan daardoor even geen stampot meer zien hahaha
Nee, vandaag heb ik er rozijnen door gedaan.. en de volgende keer doe ik er ananas onderdoor. Hmm jammie.. ik heb hem overigens 40 min. in de oven gehad, op de verpakking van de "aardappelpuree voor ovenschotel" stpnd op dat ie er 40 min. in moest (in een gewone oven) Ik heb overigens ook een combimagnetron met een heteluchtoven erin, maar vind de gewone oven voor ovenschotels beter!
ik maak je het ook altijd zelf maar ik kook altijd eerst ouderwets aardappeltjes daarna met een stamper een beetje melk en boter zodat het puree wordt... gebakken spekkies er door heen roeren. rookworst snij ik in plakjes en de helft roer ik er ook doorheen. zuurkool erdoorheen... overnschaal invetten. alles erin doen en op de bovenkant de anderhelft van de rookworrst plakjes... evt wat erop voor krocant laagje in de oven op ongeveer 200 graden 30 min... en smullen maar hmmm ga ik van de week maar weer maken....
Dit is ook een heerlijk zuurkool recept. Klinkt heel gek, ik weet het, maar probeer het maar eens: Zuurkoolschotel met shoarma en worteltjes. Je bakt de shoarma +/-300g. Daar doe je de worteltjes bij (gewoon een grote pot van Hak oid). Hoeft niet echt heet, want gaat toch nog de oven in. Dan doe je in een ovenschaal een laagje aardappelpuree. Daarop het mengsel van de shoarma en de worteltjes. Daar over doe je een laagje zuurkool. Niet voorkoken. Je moet zelf even kijken hoeveel. Bij komt het ongeveer uit op een half pakje. Dan nog een laagje aardappelpuree en daarover kaas. 30 min in de oven en klaar is ie! Hmmmmm
Haha Nala ik zit al de hele dag met je lekkere zuurkool recept in mijn hoofd.. Ik ga hem straks uitproberen, misschien iets anders, maar wel met Shoarma. Yammie!!