Leven voelen

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Maryloes, 25 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Maryloes

  Maryloes Niet meer actief

  Sinds een paar dagen valt het me op dat het erg rustig is in mijn buik. Juist omdat het zo'n actief kindje is valt het verschil me zo op. Ik hoefde 's avonds maar naar bed te gaan en te gaan liggen of het gestamp in mijn buik begon. Voor mijn gevoel ( heb regelmatig wakker gelegen ) ging dit ook de hele nacht door en heb ik mij regelmatig afgevraagd of ons kindje wel sliep.

  Sinds donderdagnacht voel ik zodra ik ga liggen inderdaad nog wat beweging, maar dat is slechts van korte duur en daarna is het gewoon stil. Vanacht om 01.30 werd ik wakker en heb ik tot 03.15 wakker gelegen zonder iets te voelen. Uiteindelijk voelde ik een heel licht trapje, maar verder niks. Voorheen was het ook zo dat het hele krachtige bewegingen waren en je regelmatig een voetje zag uitsteken. Nu moet ik bijna moeite doen om iets te voelen.

  Ondanks dat ik het een paar keer op een dag voel en ook vanochtend alweer gevoeld heb, maak ik me toch zorgen, omdat ik het contrast zo groot vind. Wat vind jij?
   
 2. Maryloes

  Maryloes Niet meer actief

  Nog even een aanvulling op bovenstaand verhaal, sinds een paar dagen heb ik last van menstruatie-achtige krampen en net na het douchen zag ik met afdrogen wat wittige afscheiding tussen m'n benen en het liep ook een beetje naar beneden. Het was melkachtig wit en te dun voor gewoon afscheiding. ( sorry voor de details ) Helaas ben ik verkouden dus ik heb niks kunnen ruiken. Zou dit er mee te maken kunnen hebben?
   
 3. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Maryloes,

  Ik zou vandaag bellen met je verloskundige om er even goed naar te laten kijken! Gewoon voor de zekerheid.

  De afscheiding kan er mee te maken hebben maar de kans is klein. Ook de afscheiding is handig om even te laten beoordelen door je verloskundige.
  Het kan zijn dat het vruchtwater is, of ongewild urineverlies of toch afscheiding. Als het blijft lopen of er lopen kleine beetjes uit dan is de kans groot dat de vliezen gebroken zijn.

  Succes met bellen en tezijnertijd de bevalling.

  Groetjes,
  japke
   

Deel Deze Pagina