Ik ben opzoek naar een nieuwe auto en bij het oriënteren het volgende dilemma. Voor welke auto zou jij gaan? Auto 1 is uit 2010 60000 op de teller 1.3 Auto 2 is uit 2012 90000 op teller en is een 1.0 Beide zelfde merk en jongste model 200 duurder. Auto 1 van eerste eigenaar en goed onderhouden. Welke auto zal eerder onderhoud nodig hebben?(voorlopig natuurlijk niet) Telt dan de kilometerstand of leeftijd zwaarder. Alvast bedankt
Weet je of het ex-lease auto's zijn? Rond de 75.000km zit er vaak een grote onderhoud aan te komen die wel wat kan gaan kosten. Persoonlijk ga ik liever voor de 1.3 omdat 'ie, naar mijn idee, krachtiger en sneller accelereert waardoor ik het snelweg opgaan prettiger vind.
Dat ligt aan het merk. Wij hebben 2 auto's. Het ene merk hanteert een km interval en de andere vraagt onderhoud op gezette "tijden", ook als je weinig km rijdt. Ik zou denk ik voor de eerste kiezen. Je kunt ook navragen of bepaalde "dure" reparaties al geweest zijn of er nog aankomen, bv distributieriem (niet elke auto heeft deze overigens).
Ligt eraan hoeveel snelweg je rijd en hoeveel km je per maand maakt. Ik zou -in mijn geval- auto 1 kiezen vanwege de lagere km stand. Ik rij per week ongeveer 500 km.
Beide Toyota. Geen distributieriem. Of het lease auto's zijn geweest weet ik niet. Ik rij denk ik 8000 km per jaar
Het is om het even (mits altijd goed onderhouden uiteraard). Toyota is technisch gezien goed, dus kijk wat je het lekkerst vindt rijden door een proefrit te maken. Ik rij zelf al jaren Daihatsu, het goedkopere segment van Toyota, en ze hebben heel weinig onderhoudskosten in verhouding tot andere merken. Maakt je de motor niet uit? Dan kies je degene met de beste opties/kleur. Die 200 euro kun je nog wel afdingen hoor. Desnoods via de rijklaarmaakkosten. Edit: check ook even de banden. Nieuwe banden kost je al snel 400 euro, dus een goed profiel is ook iets waar je op wilt letten.
Als hij geen distributieriem heeft heeft hij een ketting. Hoi er rekening mee dat het ook met regelmaat voorkomt dat de kettingspanner van de distributieketting niet goed werkt en dit dan ook vervangen dient te worden. Dit is echter niet verbonden aan een bepaalde kmstand of om de zoveel jaar maar wanneer je een ratelend geluid hoort. Dit is wel twee a drie keer zo duur als een riem. Een ketting is per definitie dus niet altijd onderhoudsvrij en daardoor goedkoper. Daarbij hoeft een riem pas met 120.000 km vervangen te worden en daarna weer na 120.000 km of elke 10 jaar. Ik denk dat de keuze van beide voertuigen niet ver uit elkaar ligt. Ze hebben op jaarbasis praktisch hetzelfde gereden.
Dat ligt aan het merk, bouwjaar, motor, brandstof etc. Wij kochten vorig jaar een auto met 168.000 op de teller, heel veel! Wat onderzoek later kwamen we erachter dat deze auto uit dit bouwjaar etc. 400.000 kan halen en dat 350.000 geen uitzondering is. Dus kochten we hem. Een ander merk zou dat niet kunnen.
Dit klopt niet helemaal... Een distributie riem vervang je afhankelijk van het merk tussen de 60.000 en 120.000. Of elke 3-5 jaar geen 10 ! Dit komt omdat ookal rijdt je de km niet , de riem wel kan uitdrogen en kan verslijten.
Bij mijn auto is dit 10 jaar. Staat in het onderhoudsboekje. Die komt uit 2004. Bij nieuwere auto's is dit bij het overgrote deel ook het geval. 3 jaar en 60.000 heb ik nog nooit van gehoord. Bij Volvo is het zelfs elke 160.000 km.
Onze auto toch echt 3 jaar of 60000 km. Eens per 2 jaar gaat hij dus voor de riemen (distributie en Multi)
Kan best hoor. Maar dat komt echt amper voor. Meest gebruikte interval is 120.000 of 10 jaar. De autos waarbij het zo snel al vervangen moet worden zijn veelal de wat kleinere modellen met een wat kleinere motorinhoud of een italiaans merk dat ik niet nader noem. Mag ik vragen wat voor auto je hebt?
Bij ons in de garage waar veel auto's komen zie ik heel veel verschillende auto's en aangezien ik de onderhoudsboekjes teken zie ik het dus wel voorbij komen 3-5 jaar je heb wel gelijk dat het rond de 120.000 is , maar toch zie ik ook veel auto's die veel eerder moeten...
Kan ook best hoor, maar dat zijn veelal Alfa Romeo achtige voertuigen, voertuigen waarbij alles al rond die tijd vervangen moet worden zoals de bodemplaat omdat je er anders doorheen roest en de complete elektronica De meeste voertuigen houden een interval aan van 10 jaar. Ik heb ook altijd gedacht dat dit 5 was tot ik toevallig vorige maand in mijn boekje keek van mijn 206. Zag ik staan 10 jaar. Was weer een dikke meevaller haha.
Rij je veel snelweg? Als dat het geval is zou ik verder zoeken. Een auto met iets zwaardere motor. Snap nooit zo goed waarom mensen zich zo vast houden aan een lage km stand, het zegt namelijk niks.
Ik heb er totaal geen verstand van en ik zou dus naar het uiterlijk kijken en naar de kleur. Ook of de lampen achter blij of boos kijken. Ik wil geen evil-kijkende-auto. Kijk; zulke auto's kijken gemeen - dus die hoef ik niet:
ik zou op gevoel af gaan.. rij in beide auto's', voel en luister ernaar en baseer daar je keuze op Hoe zien ze eruit, 1 die er uitgeleefd uitziet zal waarschijnlijk al niet zuinig mee omgegaan zijn etc etc.... verder zegt het niet zoveel, ze zijn allebei jong en hebben weinig gereden.
Op wat voor wegen rij je? Want als je bijvoorbeeld auto's moet inhalen is een 1.3 fijner. Ik zou persoonlijk voor auto 1 gaan. Meer power en minder km (maar dat komt omdat ik veel rij in de week en nieuwer maakt me niet zoveel uit)
Wat grappig, hier let ik ook op . Ik vind altijd dat een auto er 'vriendelijk' uit moet zien. Qua opties zou ik voor auto 1 kiezen. Iets meer motorinhoud is fijn met de snelweg oprijden/inhalen etc. Ik vind de kilometerstand tussen de twee niet veel verschil maken, en nieuwer maakt voor mij ook niet zoveel uit.