N.a.v. een artikel wat ik net las op de Telegraaf ben ik wel benieuwd waar schoolreisjes op de basisschool zoal heen gaan en wat er voor bijdrage voor gevraagd wordt. In het artikel werd m.n. gesproken over middelbare scholen. Er was een school in A'dam die serieus 2000 euro voor een 2weekse reis naar Zuid Afrika durfde te vragen onder het mom van een maatschappelijke stage. Nu gingen wij vroeger gewoon een dagje naar een dierentuin of pretpark. De Efteling kwam in dat rijtje bijvoorbeeld niet voor, omdat dat voor een schoolreisje te duur was. In de kleuterklas kon dat zelfs een tripje zijn gewoon naar een bos wat verder weg waar dan bijvoorbeeld een spelletjes route of iets dergelijks was uitgezet. Dus waar gaan vandaag de dag de basisschool kindjes naar toe en wat moeten jullie er voor betalen? Worden de kindjes verplicht mee te gaan, ook als je het bijvoorbeeld niet kan opbrengen?
Hier betaal je ongeveer 20 euro per schoolreisje (kleuters minder). Groep 1 & 2 gaan met een diepe schuit naar de plaatselijke grote speeltuin. Groep 3 & 4 zijn naar Artis geweest, maar ook eens naar Sprookjeswonderland Groep 5,6 & 7 zijn eens naar Duinrell geweest Groep 8 gaat op schoolkamp.
Hier is het meestal of Duinrell of Drievliet. De kleuters hebben een eigen feest en blijven die dag op school. Wordt betaald uit de vrijwillige ouderbijdrage (45 euro per jaar)
Bij onze kinderen op school is er het ene jaar een klein schoolreisje (speeltuin binnen/buiten/doehoek/bioscoop) wat 12,50 kost. En het andere jaar is er een groot schoolreisje (efteling/dolfinaruim/dierentuin) wat 25,00 kost. Hoe het geregeld is met kids waarvan de ouders het niet kunnen betalen weet ik niet, maar ik weet wel dat gewoon iedereen mee gaat. Kan het niet zo zijn dat dat word betaald uit de vrijwillige ouderbijdrage pot? Oh en groep 7 en groep 8 die gaan 3 dagen op de fiets op kamp, daar weet ik de kosten eerlijk gezegd niet van.
jaarlijks ongeveer 30 euro ouderbijdrage en voor schoolreis betaal je de kosten die het schoolreisje kost boven de 5 euro betaals je dus apart bij aan juf net voor het schoolreisje. hier 1&2 naar speeltuin of dierenpark in de buurt (bijbetalen 1 euro) 3&4 lineasshof (bijbetalen 3 /4 euro) 5&6 drievliet ( rond 5 bijbetalen) 7 Duinrell ( 10 euro bijbetalen) 8 gaat op kamp.
Je had bij ons vroegàh ( ) op de middelbare school 1 keer de kans om uitgebreid op buitenlandse reis te gaan met schoolgenoten. Dat was in de klas vóór de eindexamenklas (HAVO 4 en VWO 5) en daar kon je je voor opgeven als je mee wilde. Er waren 3 bestemmingen. Volgens mij was dat toen Tjechië/Budapest, Rome/Toscane en Londen/Zuid-Engeland. De prijs was afhankelijk van de bestemming. Het kostte beslist geen 2000! Je wist er al een hele tijd van tevoren vanaf dus je kon ervoor sparen. Ik weet niet of er ook regelingen waren voor ouders met een bijstandsinkomen. Mijn ouders waren beslist niet rijk maar wij hebben het zelf betaald. Hoe het tegenwoordig zit, en hoe het zit met schoolreisjes, durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat het zoontje van mijn beste vriendin (6) dit jaar met school naar de Efteling is geweest.
Waar naartoe (tot nu toe) : Dierentuin Beekse Bergen - stadspeeltuin - Natuurspeeltuin (onderbouw + middenbouw) . Bovenbouw gaat op kamp. Middenbouw blijft ook nog één nachtje op school slapen. De kosten zitten in de ouderbijdrage verwerkt onder het kopje 'excursies' (denk ik) . Bijdragen zijn voor 33 - 37 - 17 euro (onderbouw, middenbouw, bovenbouw) .
Bijdrage is hier volgens mij altijd ong. 22.50 Ze zijn tot nu toe naar Ouwehands dierenpark, Billy Bird park, Oud Valkeveen, Kinderparadijs Malkenschoten geweest. En voor de oudste was de eerste keer een kleuterpleinfeest. Ouwehands was trouwens met behulp van kortingskaartjes.
Hier zitten de school reisjes bij de ouderbijdrage in. Het ene jaar is dit 30 het andere jaar 35 euro. Dan gaan de kleuters bijvoorbeeld het ene jaar naar bijvoorbeeld een grote speeltuin en het andere jaar naar julianatoren/dierentuin.
De ouderbijdrage is hier iets van 40 euro per kind, en dat is inclusief schoolreisje. De kleuters gaan naar een speeltuin in het naastgelegen dorp. Groep 3 en 4 gaan om en om naar Blijdorp en Plaswijkpark. Groep 5 en 6 naar het Dolfinarium Groep 7 gaat op kamp (daar moet je geloof ik wel apart nog iets extra voor betalen, iets van 75 euro of zo) Groep 8 zou ik eigenlijk niet weten. Op de middelbare school gingen wij in de vijfde ook naar het buitenland. Je kon kiezen tussen Toscane, Barcelona of zeilen op het IJsselmeer, geloof ik. Ik ben naar Toscane geweest, omdat ik klassieke talen in mijn pakket had. Ik geloof dat dat toen iets van 450 gulden kostte of zo. Ik zou het echt belachelijk vinden als een school een uitje van 2000 euro maakt. Dan kan de rest van het gezin dat jaar verder zeker niet meer op vakantie, want het budget is op, of zo? Absurd toch...
Hier binnenspeeltuin voor de kleuters, dierentuinen, kleine tot middelgrote pretparken, dat soort dingen. We betalen volgens mij standaard 20 Euro. In groep 7 en 8 gaan ze op kamp.
Pardon? 2000 euro?? Nou, dat lijkt me een of andere prive school dan ofzo..? Op de vorige school zijn ze een keer naar de schaapsboerderij geweest en een keer naar het Muiderslot. Kosten zaten dacht ik bij de ouderbijdrage in.
Hier alleen nog ervaring met de kleuterschoolreis. Dippie Doe en binnen speeltuin. Die kostte om en nabij de 8 euro. Er is nog apart een ouderbijdrage waar excursies, sinterklaasviering, kerst e.d. van betaald wordt.
Leuk, best wat reacties! Gelukkig zie ik vrij normale bedragen en bestemmingen. Ik had er ook niet eerder zo van gehoord dat het op sommige scholen zo uit de hand loopt. Op de toeristische opleiding gingen we ook naar het buitenland, maar de bijdrage daarvoor was geloof ik max. 350 gulden. Dat vonden we toen natuurlijk ook wel veel, maar staat zeker niet meer in verhouding tot wat er in dat artikel stond. Voor de liefhebbers... Op schoolreisje ... voor 2000 euro! | Mama | Telegraaf.nl
Mijn zoontje is vorig jaar naar plopsaland in coevorden geweest. Bijdrage was 15. Wat er verder gebeurt op schoolreis weet ik niet. Kan best zijn dat ze dit jaar op school blijven en daar wat gaan doen.
Hier betalen we meen 35 of 45 euro vrijwillige bijdrage. Hier gaan ze altijd in begin van schooljaar. Groep 1 en 2 naar een Peewee een groep 3 tot 8 naar Toverland. Eind van het jaar gaan ze nog allemaal activiteiten doen zoals picknicken in park, grote speeltuin hier in de woonplaats etc.. En groep 8 ook nog de kamp. Maar 2000 euro?? pff duur zeg wij gingen op de middelbare 2 dagen naar Parijs.
Hier op school is ook een deel van de ouderbijdrage bestemd voor het schoolreisje, nl. 25 Euro. Bestemming is afhankelijk van de groep: afgelopen schooljaar 1-2 naar grote speeltuin, 3-4 naar klein pretpark in regio, 5-6-7 naar Dolfinarium. Je vraagt ook hoe dat gaat als ouders het niet breed hebben: meestal is het zo dat als ouders moeite hebben met het betalen van de ouderbijdrage er met de schooldirecteur afspraken gemaakt kunnen worden hierover (we hebben het nu over een normale ouderbijdrage op een basisschool hè, niet over een schoolreis van 2000 Euro). Bijvoorbeeld in termijnen betalen. Kinderen van ouders die het schoolgeld niet betalen worden nooit uitgesloten van de "normale" activiteiten waarvoor de ouderbijdrage gebruikt wordt zoals Sint, Pasen, Kerstviering, schaatsbaan, sportdag etc. Bij schoolreis is het echter wel zo dat de directie ervoor kan kiezen om kinderen niet mee te laten gaan als ouders niet betaald hebben. De betreffende kinderen moeten dan wel op school komen en zullen in dat geval op school een vervangend dagprogramma aangeboden krijgen (ze mogen dus niet gezellig thuis blijven). Dit zal niet zo snel het geval zijn als ouders het zelfs met een betalingsregeling echt niet kunnen betalen, maar wel als ouders om een andere reden niet zouden betalen. Er zijn namelijk best wel eens ouders die uit principe niet betalen, de ouderbijdrage is toch vrijwillig tenslotte (ook al kunnen ze het best betalen) of omdat ze laks zijn ondanks de herinneringen die ze krijgen. Ik vraag me dan af of ze echt niet snappen dat al die leuke activiteiten die je als ouderraad met de school voor de kinderen organiseert toch echt geld kosten. Op onze school zaten we afgelopen jaar in de (uitzonderlijke) luxe positie dat 100% van de ouders de ouderbijdrage betaald hebben. Als OR houdt je er in je begroting eigenlijk altijd al rekening mee dat zeker een paar procent niet betaald zal worden.
De bijdrage is hier 30 euro en de schoolreisjes gaan altijd met de bus maar niet erg ver weg (max 45 min in de bus) Betaal je niet.. dan gaat het kind niet. Kun je niet betalen dan is dat bespreekbaar met de oudercommissie en zijn er regelingen.