Hoi hoi de vraag zegt het eigenlijk al. Hoe lang blijft gehakt, kippenvleugels, kipfile goed in de koelkast? Ik had vlees gehaald bij de Islamitische slagerij en had het toen in de koelkast gedaan maar ben het in de koelkast vergeten.
Ik zou het na 2 dagen niet meer eten.... Maar dat is misschien belachelijk hoor. Ben als de dood voor bedorven vlees!
Ik heb het gister avond in de vriezer gedaan en ik had het dinsdag middag gekocht rond 5 uur in de koelkast gedaan. DUs dinsdag rond 5 uur in de koelkast gedaan en Donderdag avond in de vriezer
Hoe lang kan ik vlees bewaren? In de koelkast: Vlees 1-2 dagen Gemalen vlees (gehakt, filet americain) maximaal 1 dag Vleeswaren 2-7 dagen Fricandeau, rollade, rosbief 2 dagen Boterhamworst, schouder- en achterham 4 dagen Cervelaatworst, rauwe ham, rookvlees 7 dagen
Da's duidelijk Nog even een toevoeging: de kleur en de geur van het vlees vertellen veel over het wel of niet meer goed zijn van het vlees. 't Is ook afhankelijk van hoe koud de koelkast is. Zo kon ik tijdens de vakantie in het campingkoelkastje gehakt geen twee dagen goed houden, thuis lukt dat wel.
Gehakt hou ik hier altijd 3 dagen in de koelkast (soms 2) maar blijft gewoon goed. Kipfilet eten we meestal de dag dat we het kopen of dag erna meteen op.
Als ik vlees koop, dan staat er altijd wel een datum op hoe lang je het in de koelkast kan bewaren. Meestal is dat wel 2 tot 3 dagen
De kippenvleugeltjes roken idd niet echt goed ale: Maar van de rest merkte ik niet echt veel Ehmmm Dus dus van dinsdag avond tot donderdag avond heeft alles in de koelkast gelegen weg ermee of zou het nog wel kunnen? Ik ben ook zo stom geweest argggg #-o waarom heb ik het dan ook niet direct in de vriezer gestopt ](*,) Ik had zo veel gehaald Omdat hier niet echt dichtbij een islamitisch slagerij de hele vriezer zit nu vol
Ik zou het gewoon proberen. Niet alles weggooien hoor! Dat is denk ik niet nodig. Als je in porties vlees eruit haalt kan je dat altijd nog weggooien (als je het niet vertrouwt). Groetjes, Lidwina
Twijfel je toch leg dan het vlees in een bak met water, zout en een flinke scheut azijn. Hier knapt het vlees van op. Na een kwartiertje het vlees wassen en je kunt het gebruiken. Ik heb dit ergens op een site gelezen heeft iemand dit wel eens gehoord?
Nee, nooit van gehoord en ik zou het niet doen. Bij twijfel weggooien (zou ik doen) Groetjes, lidwina
Heb zelf jaren op zaterdag in een slagerij gewerkt en zoals hierboven al staat hangt het er heel erg van af wat voor een vlees het is. Daarnaast worden en bij de meeste supermarkten en sommige slagers aan bijvoorbeeld het gehakt conserveermiddelen toegevoegd, waardoor het langer goed blijft. Je ruikt altijd als het niet goed meer is. Verkleuring zegt ook veel, al betekent het bij bijvoorbeeld gehakt als het bruinig is vaak dat er geen zuurstof bij is gekomen en blijft het door conserveermiddelen kunstmatig rood, dus ga daar niet teveel op af. Als je het niet vertrouwt, weggooien!
Ja ik heb hier van gehoord op de hotelschool, NOOIT DOEN! Is een fabeltje. Zo zijn er wel meer fabeltjes, zoals invriezen als het niet meer goed is en dat zo de 'slechte bacterien' doodgaan, enz... Vlees wat niet goed meer is, kun je niet 'ópknappen' Is echt gevaarlijk... Liefs Marieke
Zou ook zeggen als het er niet meer uit ziet en slecht ruikt... in de vuilbak kieperen. Maar ik denk wel dat sommige stukken langer kunnen blijven liggen dan andere. Ik steek mijn vlees altijd meteen in de diepvries als ik thuiskom om dit dus te vermijden (soms idioot omdat je het de volgende dag er al terug uithaald maar liever voorkomen dan genezen zeg ik altijd)...
ben echt ba,h van bedorven vlees als ik het niet vertrouw gooi ik het weg. geen zin in bloedvergiftiging ofzo