Ik heb salmonella gehad, dan pas je voortaan wel op, doodziek was ik een BMI van 14 had ik erna Ben echt nog nooit zoooo ziek geweest.. Ik laat mijn kinderen ook geen cakebeslag aflikken. OP zich kan salmonella geen kwaad bij gezonde mensen maar juist bij kinderen, ouderen of mensen met chronische ziekte (moi) wel dus juiust een kind zou ik die lepel niet af laten likken. Er zijn diverse gerechten met rauw ei maar bij heel veel gaat dat tegenwoordig om eiwitpoeder die gecontroleerd word en 100% salmonella vrij. Misschien in restaurant waar alles vers word klaargemaakt ander verhaal, ik zou bewust het risico niet meer nemen (maar hetzelfde geld voor kippenvlees dus)
Tiramisu is tegenwoordig ook vaak eivrij, kan je in elk geval heel makkelijk eivrij maken Ik vind wit van een ei moet ook echt goed hard zijn hoor, vind dat wel eens jammer want lust geen hard eigeel maar goed better safe than sorry, als ik eitje kook haal ik wel eigeel eruit.