listeria in kip?

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by sophie1980, Mar 6, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sophie1980

    Mar 6, 2009
    25
    0
    0
    gent, belgiƫ
    Hoi,
    ik heb per ongeluk een paar stukjes rauwe kip (niet helemaal goed doorbakken, maar niet super rauw) gegeten. Ik kwam er pas later achter toen ik al wat op had.....
    Nu maak ik me daar best zorgen om. ik lees allemaal verhalen over de listeria bacterie die hierin zit. Hoe groot is de kans dat ik die nu opgelopen heb? En kan er uitsluitsel gegeven worden of ik het nu heb?

    bedankt sophie
     
  2. Immie

    Immie Verloskundige

    Dec 17, 2006
    7,813
    0
    0
    Verpleegkundige en Verloskundige
    Hoi sophie,

    De kans is klein maar niet nul daarom word geadviseerd om je kippetje altijd goed door te bakken of te koken. Als je je erge zorgen maakt kan je via je huisarts vragen of je bloed er op onderzocht kan worden.
    Maar het was niet zo rauw dat het nog rood was anders was het je gelijk opgevallen. Ik denk dat het wel meevalt.

    Imke
     

Share This Page