Wat is jullie lekkerste en/of simpelste soeprecept?

Discussion in 'De lounge' started by minniemouse25, Sep 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minniemouse25

    minniemouse25 VIP lid

    Oct 31, 2009
    5,712
    68
    48
    Female
    disneyworld
    Hoi keukenprinsessen,

    Ik ben op zoek naar lekkere soeprecepten. Volgende week ben ik jarig en wil dan een pan soep kunnen serveren aan de visite die er is rond etenstijd.

    Ik ben dus erg benieuwd naar jullie recepten.

    Alvast bedankt.
    Minniemouse
     
  2. Fleuri

    Fleuri Fanatiek lid

    Oct 17, 2010
    1,097
    0
    36
    NULL
    NULL
    de pompoen soep a la Jamie Oliver.
    Heb hem voor 'dagelijks' gebruik wel wat aangepast. Maak dan bijv geen croutons, laat de spaanse peper even achterwege (zoontje eet ook altijd mee) en ik doe er extra wortel bij.

    TIP: MAAK EEN GOEDE HOEVEELHEID EN INVRIEZEN MAAR!

    Ingredienten
    16 verse salieblaadjes ,
    2 rode ui(en) , in stukjes gehakt
    2 stengels bleekselderij,
    4 teentjes knoflook , gehakt
    2 wortel , geraspt en in stukjes gehakt
    2 takjes rozemarijn , alleen de blaadjes
    0,5 tot 1 spaanse peper , naar smaak, zonder de pitjes, fijngehakt
    zout ,
    peper , uit de molen
    2 kilo pompoen , ontdaan van de zaden, in stukken, bv butternut squash, onion squash, musque de provence
    2 liter kippenbouillon , of groentebouillon
    extra vierge olijfolie ,
    16 sneden ciabatta ,
    vers geraspte parmazaanse kaas ,

    Benodigdheden
    Staafmixer of blender

    Bereiding
    Zet een grote pan op een matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze 30 seconden tot ze mooi krokant en donkergroen zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stuk keukenrol.
    Zet de pan terug op het vuur en doe er de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de spaanse pepertjes in, met royaal peper en zout.
    Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groente lekker zacht zijn.
    Roer de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes doorkoken.

    Maak ondertussen de croutons:
    Sprenkel een beetje olijfolie op de gesneden ciabatta, laat de olie een beetje intrekken en druk aan beide kanten een beetje geraspte parmasaanse kaas.
    Leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze aan beide kanten goudbruin.

    Pureer de soep wanneer de pompoen zacht en gaar is met de staafmixer of blender. Proef de soep en breng op smaak.
    Schep de soep in kommen en leg twee croutons op de soep. Strooi de krokante salieblaadjes er over heen en besprenkel het met wat extra vierge olijfolie.

    SUCCES!
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    De allersimpelste?

    - pot heldere tomatensoep van Maggi
    - 2,5 pot water toevoegen
    - fijngesneden soepgroenten van Albert Heijn
    - balletjes gehakt maken van
    * half om half gehakt
    * knoflook (tube van AH)
    * chilli (tube van AH)
    * gehaktkruiden (slager)

    opwarmen en klaar!

    Erg lekker en HEEEEEEEEEEEEEEEEEL snel / makkelijk
     
  4. MacG

    MacG Bekend lid

    Mar 3, 2009
    538
    0
    0
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Die pompoensoep ga ik trouwens wel snel maken! :)
     
  6. tico

    tico Fanatiek lid

    Jul 14, 2008
    1,311
    0
    0
    je hebt ze ook met kip en gebonden tomaat! zijn echt heerlijk! ik gebruik ze ook wel als ik haast heb en je hebt toch soep met verse groenten en ballen ook voeg ik altijd vermicelli toe mmmmmmm
     
  7. GaiaGaia

    GaiaGaia Bekend lid

    Jul 4, 2011
    650
    0
    0
    Lekker simpel:

    Champignon-soep

    - Zakje champgnon-soep (zo'n zakje van Knor)
    - Bak champignons
    - Doosje slagroom
    - rijst
    - 300 gram gehakt
    - peper en zout

    De soep klaarmaken zoals op het pak staat.
    Ondertussen het gehakt met peper en zout bestrooien en kleine gehaktballetjes maken en de champignons in plakjes snijden.
    Als het water kookt de gehaktballetjes en de champignons er bij.
    Als je van een wat dikkere soep houdt kun je er een kwart koffiekopje rijst bij gooien en dit ook mee laten koken.
    Dit allemaal even lekker laten pruttelen (niet langer dan 10 minuten laten koken, daarna gewoon heet laten)
    Vlak voor het serveren doe je het pakje slagroom erbij om de soep nog smeuiger te maken.

    Heerlijk, ik maak zo'n pan voor mijn vriend en mij en we halen hier zo'n 6 grote(!) kommen soep uit (dus voor meer soep even de hoeveelheiden gehakt, champignons en rijst aanpassen).
    WIj eten 4 kommen soep op de dag zelf en een dag later (als de soep nog lekkerder is vind ik zelf) eten we voor het lekkere nog 1 kop allebei)
    Lekker stokbroodje erbij en smullen maar :D
     
  8. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    May 25, 2010
    7,799
    43
    48
    Champignonsoep:

    bakje champignons
    melk
    margarine
    bloem
    wat groente/kruiden naar keuze
    spekjes
    peper

    Margarine smelten (50 gram), bloem toevoegen (50 gram) en goed roeren. Melk toevoegen (geen idee hoeveel, doe het altijd op gevoel).

    Champignons, spekjes, kruiden en groenten even kort bakken en in de pan bij de bloem, margarine en melk. Een tijdje laten koken en klaar!
     
  9. Only me

    Only me Niet meer actief

    #9 Only me, Sep 26, 2011
    Last edited by a moderator: Sep 26, 2011
    Simpel en lekker: Chinese Tomatensoep van Knorr

    Zakje Knorr soep kopen en dan zelf 1,5 dl water toevoegen (iets meer of minder kan ook, ben het even vergeten).

    Zelf nog een half bouillonblokje toevoegen en even zachtjes aan de kook brengen.
    Dan voeg ik een zakje chinese roerbakgroenten toe. Even mee laten koken. Daarna wat vermicelli erbij en bijna klaar....

    Dan de kip in kleine stukjes snijden en toevoegen aan een nieuwe pan met kokend water met een bouillonblokje. De kip goed door laten koken. Na het koken toevoegen aan de soep.

    Daarna pan op het vuur en wat boter erbij. 2 eieren hierin rul bakken en deze toevoegen aan de soep. Daarna wat peper en zout en een heel klein beetje knoflookpoeder en chili toevoegen.

    Klaar :D:D
     
  10. sjors75

    sjors75 Niet meer actief

    Lekkere groentesoep,
    1 runderschenkel opzetten met flinke hoeveelheid water, deze zeker 2 uur laten koken met een aantal maggiblokjes. Na 2 uur soepgroente toevoegen samen met gehaktballetjes (maak ik van hohgehakt) en 10 min. voor opdienen nog een zakje jullienesoep toevoegen en vermicelli naar smaak. Als ik geen vermicelli in huis heb klop ik een ei met iets melk los en roer dit door de soep, is ook erg lekker!

    Eet smakelijk
     
  11. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Alle soepen met room, sprak het kcalmonster :D

    Op de site van AH staat een héérlijke boerenpreisoep met aardappel en kip, whoaah! Vult heel goed en met de room er in is ie om je vingers bij op te eten!
     
  12. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    Mar 31, 2010
    18,894
    1
    38
    Wormer
    Je moet ervan houden, Linzensoep
    (wij zijn er echt gek op)

    200gr Rode linzen
    1 liter water
    1 grote aardappel
    1 of 2 grote wortels (net wat je lekker vind)
    1 ui
    1 eetlepel tomatenpuree
    Olie
    2 theelepels zout
    en wat peper

    De linzen in een ruime pan met 1 liter water.
    Daar doe je de aardappel en wortel(s) in blokjes bij en de ui in grove stukken.
    Dit allemaal laat je koken tot dat de linzen helemaal oranje/geel zijn.
    Dan doe je de staafmixer erop tot alles helemaal gemengd is.
    (Ik heb geen staafmixer, dus ik gooi alles in de blender en daarna weer terug in de pan. Ook goed te doen!)
    In een apart klein pannetje (waar je bijvoorbeeld eieren in kookt) doe je 1 (of 2, net wat je lekker vind) eetlepel tomatenpuree, zout, peper (en andere kruiden naar keus) en olie dit meng je met elkaar.
    Dit giet je in de pan met de linzensoep en mix je ook even mee met de staafmixer.
     
  13. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    verse tomatensoep:

    2 kilo tomaten
    300 gram rundergehakt (geen magere, dat wordt droog)
    1 blikje tomatenpuree
    1 zak soepgroenten (ong. 400 gram)
    3 bouillionblokjes
    2 handjes vermiccelli
    2 teentjes knoflook

    Ze een kruis in alle tomaten en doe ze ong. 5 min. in kokend water. Haal ze er weer uit en haal het schilletje eraf. Snij ze doormidden en snij het kroontje eruit. Zet ze daarna weer op met ong. 1,5 liter water en de bouillionblokjes. Voeg nog 2 knoflookteentjes toe en laat dit een tijdje doorkoken (10 min ong.) en maak het daarna fijn met de staafmixer.
    Voeg de soepgroenten toe. Voeg wat peper en zout toe aan het gehakt en draai er balletjes van. Doe deze ook in de soep.
    Laat dit onder af en toe roeren ong. 45 min. doorkoken. Voeg de tomatenpuree en vermiccelli toe en kook het nog 15 min door.
    Naar smaak nog peper, zout en evt. oregano toe.

    Ik doe altijd nog een heel klein schepje suiker en een scheutje melk erbij, dan is het zure van de tomaten eraf.

    Als je liever een gladdere soep wilt of niet zo van die losse groenten houdt, dan kun je ook de groente meemixen met de staafmixer.
     
  14. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Lekker, makkelijk, gezond, goedkoop en vooral snel!

    COURGETTE SOEP

    1 liter kippenboullion
    1 ui
    2 tenen knoflook
    2 grote of 3 kleine courgettes
    kerriepoeder
    yoghurt

    ui en knoflook fruiten in olie.
    boullion erbij, gesneden cougette erbij.
    Zacht gaar laten koken in 20 minuten.
    Staafmixen. Kerriepoeder erdoor heen roeren. Veel! Maar niet te overheesend. Even proeven dus.
    Serveren in een kom met een klein scheutje yoghurt.
    Smakelijk!
    Ik heb net een pan gemaakt voor vanavond..


    nog een..

    SPINAZIE PESTO SOEP

    een zak verse spinazie
    1 ui, twee tenen knoflook
    1 liter kippenboullion
    Pesto
    kookroom
    geraspte parmezaanse kaas

    Fruit ui en knoflook aan in olie.
    Boullion erbij, spinazie gaar laten koken in ongeveer 15 minuten.
    Staafmixen.
    2 Flinke eetlepels pesto er doorheen roeren.
    Serveer in een kom met een flinke scheut room en geraspte parmezaanse kaas.

    Lekker erbij, "luxe" soepstengels omwikkeld met rauwe ham.
     
  15. minniemouse25

    minniemouse25 VIP lid

    Oct 31, 2009
    5,712
    68
    48
    Female
    disneyworld
    Oooo mjam heb er al een paar lekkere tussen zien staan......
     
  16. Miron

    Miron Fanatiek lid

    Feb 6, 2009
    2,349
    106
    63
    Kippensoep.

    pot kippenboulion
    kipfilet
    prei
    rijst of vermicelli

    maak van de kippenboulion een kippensoep zoals beschreven op de pot.
    Leg hierin de rauwe kipfilet en laat deze zachtjes ongeveer een half uurtje koken.
    Haal de kipfilet eruit en snijdt aan stukken. Doe de kipfilet terug.
    Voeg de in dunne ringen gesneden prei en de rijst of vermicelli erbij even wachten en klaar is kees
     
  17. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Broccolisoep!

    1 kilo broccoli
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 liter groentebouillon
    creme fraiche (half bekertje tot een beker, even proberen)
    Eventueel ontbijtspek

    Broccoli in stukken snijden en wassen.
    Ui in stukjes, glazig bakken, bouillon erbij.
    Broccoli erbij, knoflookteentje erbij en ongeveer 20 min. koken
    Pureren.
    Creme fraiche door de soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.

    Ik bak altijd nog ontbijtspek uit in stukjes zodat het knapperig wordt.
    Dat strooi je over de soep als de soep in de kom zit om opgediend te worden. Eventueel nog een klein lepeltje creme fraiche erbij:)

    Superlekker soepje!
     
  18. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    IK vind de tomatensoep van Honig.. zelf nog even 1,5 liter water, vermicelli en ballen toevoegen, evt groenten erbij! Krijg altijd complimentjes als mensen hier meeeten en we hebben tomatensoep.

    Ik denk dat kippensoep of groentensoep ook altijd lekker is.

    Lekkere bolletjes met beleg er bij!
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik ben nú bezig met soto ajam (javaanse kippensoep).

    Ik doe het zo:
    - kippenpoten (of andere stukken kip, met bot en vel) in grote stukken hakken, en in middelgrote pan onder water zetten
    per 300-400 gr kip een doosje Soto kruidenmix van Koningsvogel erbij
    - stengeltje sereh (of theelepel sereh-pasta) erbij (=citroengras)
    aan de kook brengen, daarna op laag vuur uurtje laten trekken
    - kip eruit halen en op een bord alle botjes eruit halen, het vel eraf, en het kippenvlees in kleine stukjes maken
    - in een koekenpannetje wat plakjes knoflook fruiten, deze vervolgens toevoegen aan de soep (niet meekoken)

    Doe een flinke schep gekookte rijst in een bord of kom, daaroverheen de soep (naar smaak: veel of weinig van het vocht erbij doen); daarbij doe je nog:
    - beetje citroensap
    - partjes gekookt ei
    - ringetjes rauwe prei
    - gehakte selderij
    - taugé
    - gebakken uitjes
    (en eventueel een gekookte aardappel)

    Lekker met emping.
     
  20. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    ipv crème fraiche is boursinkaas nòg lekkerder!
    De kleine verpakking, en dan al roerend laten smelten door de soep!
     

Share This Page