Verse tonijn bereiden?

Discussie in 'De lounge' gestart door paula1984, 20 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Hoi,

    Morgen wil ik voor onze trouwdag tonijn bereiden.
    Echt nog nooit gedaan en in z'n duur stuk te verpesten is zonde.
    Heb 1 groot stuk van 270 gram gekocht. Het is best dik z'n 2 cm.

    Wat kan ik hiermee :)
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.755
    7.854
    113
    Vrouw
    Grillen is heel lekker!

    Eventueel wat gehakte hazelnoten en olijfolie vermengen. Dit ook even in de grilpan er naast doen. Wanneer tonijn klaar is, hazelnoot prut erop doen. Heerlijk!
     
  3. Butchke

    Butchke Niet meer actief

    En nooit te lang laten garen. Niets zo zonde als te droge tonijn.
     
  4. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.182
    1.540
    113
    Vrouw
    mij olijfolie en daarna in sesamzaad (zwart en wit mixen) dan heel even op de bbq.

    of maak een tonijntartaar recepten genoeg op internet.
    https://www.foody.nl/recepten/tonijntartaar-met-wasabi-mayonaise-40155.html

    mijn favorite is bovenstaand recept.
    Als je echt een lekker vers stuk hebt gekocht zou ik het sowieso zo rauw mogelijk eten.
     
    Ysabella, Adje en paula1984 vinden dit leuk.
  5. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.182
    1.540
    113
    Vrouw
    @paula1984 nog een kleine toevoeging in mijn bericht.
     
    paula1984 vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik zou onmiddellijk voor de tartaar van @Lomo gaan. Eventueel nog op een bedje van avocadocrème of avocado ook in hele kleine blokjes gesneden.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Haha ik wilde ook tartaar voorstellen, foolproof, dan weet je zeker dat je 'm niet te ver gaart. En erg lekker!
     
    Adje, paula1984 en Butchke vinden dit leuk.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.381
    21.758
    113
    Wij leggen het meestal gewoon op de bbq. Zijn vast bijzondere manieren. :oops:
     
  9. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
  10. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    @Lomo ja echt prachtig vers van het ijs af bij de visboer. Mooi rood :)
     
    Lomo, Ysabella en Linda86 vinden dit leuk.
  11. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.182
    1.540
    113
    Vrouw
    klinkt echt heerlijk. Wat heb jij er van gemaakt uiteindelijk?
     
  12. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Nog niets maar ga het morgen met Sesam doen. Even heel kort gebakken.
    Rauw durf ik echt niet aangezien we geen echte visliefhebbers zijn.
    Bedankt voor alle tips en suggesties!
     
  13. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.182
    1.540
    113
    Vrouw
    Als jullie geen echte vis liefhebbers zijn zou ik echt de tartaar proberen. Die hebben wij laatst voor vrienden gemaakt die niet van vis houden en die vonden het heerlijk. Door alle toevoegingen smaakt dat veel minder naar “vis” dan wanneer je het kort op de bbq legt (dan blijft de binnen kant ook rauw). Maar hoe dan ook is het heerlijk haha. Je merkt mijn enthousiasme :roflmao:
     
    paula1984 en Ysabella vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina