Welke ovenschotel?

Discussie in 'De lounge' gestart door ButterflyNova, 9 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
    Dames, ik weet het even niet.

    Zowel morgen als donderdag moeten we 's avonds op tijd weg. Nu ben ik morgen wel vrij dus kan ik al op tijd aan de slag en zou ik graag een ovenschotel willen maken die we donderdag kunnen opwarmen. Maar wat is een lekkere goed gevulde ovenschotel voor 2 dagen?
     
  2. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    20.227
    23.301
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ben je voor of tegen pakjes? ;) Ik gebruik van Maggi het zakje met ovenschotel voor aardappelschijfjes, gehakt en bloemkool. Ben binnen 20 minuten klaar met maken en het is heerlijk!

    Zonder pakjes? Geen idee, ik ben een luie koker :p
     
  3. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    20.227
    23.301
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Deze dus.
     
  4. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Lasagne. Eventueel de tweede dag een klein beetje lasagne met een lekker stokbroodje
     
  5. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
    Haha, ik ben wel voor pakjes! Deze heb ik eerder gebruikt, vind die alleen opgewarmd niet zo lekker ;) Het is wel lekker snel klaar! Volgens mij zijn er meer in die categorie van Maggi?

    Truus, ik twijfel of pasta bij een tweede keer opwarmen niet heel hard wordt?
     
  6. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Nee hoor, ik maak vaak 2 porties lasagne: de eerste de oven in en de tweede in de koelkast of vriezer. Dus nog niet afbakken, maar gewoon een schaal opmaken en de dag erna een half uurtje in de oven:D
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Hier vinden we preischotel lekker.

    Gehakt rullen en kruiden met een zakje nasikruiden
    Prei in ringen snijden en erbij doen
    Beetje laten garen
    In ovenschaal doen en toedekken met aardappelpuree (vers of uit pakje).
    Eventueel kaas erbovenop
    In de oven en klaar.
     
  8. Elf84

    Elf84 Niet meer actief

    Lasagna afbakken en de 2e dag opwarmen (oven of magnetron) gaat ook helemaal prima! Vaak nog lekkerder qua smaak.
    Mexicaanse ovenschotel kan ook prima 2 dagen (zie AH.nl voor recepten ;) )
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Die is lekkeeeerr!!! Red het bij ons niet eens 2 dagen 😅
     
  10. Ezria

    Ezria Bekend lid

    6 mrt 2014
    643
    0
    0
    Bergschenhoek
    Wij maken altijd zelf een ovenschotel. Laatst hadden we schijfjes aardappel, met witlof, lekker in kleine stukjes maken en even wat koken zodat het niet te hard is.. kaassaus (zelf gemaakt), hammetjes en nog wat geraspte kaas erover heen. Het was heerlijk!!

    Nou proberen wij echt ook van alles.. ML heeft ook een hele lekkere variant van lasagne, kan het recept wel eens vragen. Deze is alleen wel wat duurder (gaan meerdere soorten kaas e.d. in)
     
  11. muppettje

    muppettje Fanatiek lid

    7 feb 2010
    1.514
    175
    63
    Deze is zeker lekker.. Redt het bij ons geen 2 dagen helemaal niet nu we eerst zelf de aardappels koken en er dan schijfjes van maken ipv de schijfjes uit de koeling..
     
  12. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
    Ah op die manier, ik dacht dat je dan al afgebakken had ;)

    Lees al wat lekkere dingen maar sta open voor nog meer lekkers!
     
  13. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Je kunt trouwens ook morgen chili con carne eten en de dag daarna wraps vullen met de rest van de chili, kaas erover en 20 minuutjes in de oven, of chili in een ovenschaal en tacochips en wat kaas erover verdelen en dan even in de oven
     
  14. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Gehakt bakken en onderin de schotel leggen. Daarboven broccoli, bloemkool en wortelen, allen voorgekookt. Daarboven bechamelsaus en eventueel geraspte kaas. Heerlijk en supereenvoudig.
     
  15. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Heb wel een recept maar daar ben je echt even mee bezig, vorige week gegetetn heerlik

    750 gram Suddervlees
    1eetl mosterd
    500 ml runderboullion
    2 laurierblaaden
    4 eetl azijn
    2 uien
    2 appels
    1 kg aardappels
    Paneermeel
    Melk
    Roomboter
    Maizena of bloem
    Peper, zout,nootmuskaat

    Snij het suddevlees in blokjes en voeg de mosterd toe, bak dit even bruin aan, snij ondertussen de appels en uien. Voeg de boullion laurierbladen toe, laat dit 3-5 uur sudderen, ik doe het in eenoven op 160 graden. Let wel dat niet al t vocht verdampt Kook de aardappels goed gaar voor purree. Bak de uien 3 min voeg de appels toe bak dit nog maals zo'n 3 min. Voeg bij het vlees het bindmiddel toe en evt nodig snij de blokjes kleiner, laat dit nog 30 min sudderen. Maak de aardappelpurree op eigen smaak melk, zout peper nootmuskaat, boter


    Vul de ovenschaal met het vlees, leg daarop het mengsel van ui en apel, verdeel daar over de aardappelpuree, bedek de aardappelpurree met paneermeel. Verdeel over de paneermeel 75 gram roomboter in kleine blokjes
     
  16. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Een prei schotel word ik altijd gelukkig van :p of met rode kool, dat blijft, vind ik, twee dagen lekker.
     

Deel Deze Pagina