Zijn er bepaalde groenten die je tijdens de zwangerschap beter niet of andere die je beter wel eet? Ik heb altijd gehoord dat spinazie zeer goed zou zijn, wat goed uitkomt, want daar ben ik zot op. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met prei, Chinese kool, tomaten,... Of gewoon; welke beter niet, en welke beter wel? Dank je wel voor jullie raad!
Alle groentes lekker eten hoor! zorg er alleen voor dat je ze goed wast van te voren! spinazie en brocoli zit veel ijzer in, dus goed voor je als zwangere!
Ook andijvie schijnt goed te zijn ivm ijzer; is nu lekker voordelig, omdat het de groente van het seizoen is
op de site van voedingscentrum staat het volgende: niet vaker dan 2 keer in de week nitraatrijke groente eten. nitraatrijke groenten zijn andijvie, rode bieten, snijbiet, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel